Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

La nova Linkat ja és aquí!

Enviada per fbusquet el 04/Abr/2011 - 11:15

 


Linkat 4


Ja està disponible a la secció de descàrregues la versió final de la Linkat 4 GNU/Linux. Les seves principals novetats són:   • Live-DVD / Live-USB, que permet provar la Linkat des d'un dispositiu extern d'emmagatzematge sense fer cap modificació a la configuració de l'ordinador. Vegeu aquesta pàgina amb informació sobre com preparar un dispositiu USB d'arrencada.

     

  • Servidor de comunicacions Linkat amb funcionalitats de servidor cau (proxy-cache), filtratge de pàgines i serveis web, balanceig automàtic de càrrega entre múltiples línies ADSL, priorització de serveis, validació d'usuaris amb OpenRadius, etc. El servidor incorpora diversos assistents i utilitats que en faciliten la configuració des del propi centre docent.

     

  • Nou servidor de terminals lleugers LTSP que millora el rendiment i amplia la compatibilitat amb maquinari antic, com ara els ordinadors IBM Aptiva. També és més fàcil d'instal·lar i configurar, mitjançant assistents.

     

  • Millores en el servidor de centre per facilitar la seva gestió remota, deixant en mans d'un usuari administrador del centre (lnadmin) les operacions més habituals de manteniment.


La Linkat 4 ve amb un ampli ventall de programari lliure en català: eines d'internet, ofimàtica, tractament de gràfics, multimèdia... i una extensa selecció d'aplicacions educatives adreçades a les diverses etapes i àrees del currículum. A més, la Linkat 4 incorpora configuracions específiques per atendre les necessitats dels centres docents: perfils d'alumnat per a infantil, primària i secundària, connexió a les unitats de xarxa (P, S i T), biblioteca compartida de recursos, sincronització d'usuaris amb Saga, etc.

 

La Linkat 4 GNU/Linux està basada en la distribució comunitària openSUSE 11.2 que posa al vostre abast milers de programes preparats per a ser instal·lats amb un sol clic des de http://software.opensuse.org/112/en

 

Abans de descarregar la Linkat 4 us recomanem donar un cop d'ull a la documentació publicada a la wiki per conèixer millor les funcionalitats i característiques de les diverses modalitats d'instal·lació.