Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Raspberry Pi i Linkat

Enviada per pablo.vigo el 29/Abr/2015 - 13:09


L'escola Joan Sallarès i Pla presenta el seu projecte TIC i les seves noves aules amb terminals Raspberry Pi i Linkat.

L'escola ha implementat completament el seu projecte al cicle superior amb un total de 22 nous terminals lleugers i tenen previst continuar l'any vinent per completar el cicle mitjà. Aquest projecte els permet situar les noves tecnologies a l'abast de tothom degut al baix cost d'aquests ordinadors i la perfecta adaptació a l'entorn de terminals.

Aules amb terminals Raspberry Pi

Projecte de l'escola Joan Sallarès


Accessibilitat a la Linkat

Enviada per pablo.vigo el 14/Abr/2015 - 10:32

El projecte Linkat ha preparat un paquet anomenat linkat-mp-accessibilitat que instal·la un conjunt de programes que milloren l'accessibilitat en Linkat.

Aquest paquet inclou ajudes com ara les tipografies d'alt contrast o gran grandària, magnificadors de pantalla, lectors i revisors de pantalla, programes de reconeixement de veu, teclats adaptats, i altres dispositius apuntadors i d'entrada d'informació.

Teniu més informació a l'article Linkat Accessibilitat de la WikiLinkat.


Dia de la llibertat dels documents

Enviada per pablo.vigo el 24/Mar/2015 - 14:48

 

El dia 25 de març es celebra el Dia de la Llibertat dels Documents, aquesta campanya mundial serveix per conscienciar de la necessitat d'adoptar els formats de fitxer oberts d'acord amb l'aplicació d'uns també estàndards oberts.

Els estàndards oberts són essencials per a la interoperativitat i per a la llibertat de triar entre les diferents aplicacions de programari segons la qualitat. Ens permeten alliberar-nos de les dades tancades i del seu subsegüent proveïment tancat. Aquest fet fa que els estàndards oberts siguin fonamentals per als governs, les empreses, les organitzacions i els usuaris individuals de tecnologia de la informació.


Vídeo-tutorials de l'Escola Pau Casals de Vacarisses

Enviada per pablo.vigo el 20/Feb/2015 - 08:48

L'escola Pau Casals de Vacarisses ha creat un conjunt de vídeo-tutorials del programa Open-Sankoré a la seva web de formació per a docents que són públics per a tothom.

Open-Sankoré és un programari lliure i gratuït que es pot utilitzar en qualsevol Pissarra Digital Interactiva (PDI) i altres Sistemes de Projecció Interactius (SPI).

Avui dia hi ha un gran ventall de sistemes de projecció interactiva en el mercat. Aquests sistemes poden consistir en un projector més la pissarra interactiva o simplement el projector amb la interactivitat incorporada. Cada un d'aquests sistemes acostuma a venir acompanyat del seu programari propi, generalment d'ús exclusiu per al maquinari d'un determinat fabricant. Això fa que a les aules d'un mateix centre convisquin programaris diferents i incompatibles entre sí, forçant moltes vegades la decisió d'adquirir tots els sistemes de projecció d'una mateixa marca, o incomplint els termes de les llicències d'ús del programari.

L'Open-Sankoré es pot utilitzar amb qualsevol model de PDI o SPI i des de qualsevol sistema operatiu (Windows, Mac o GNU/Linux), sense cap restricció específica que pugui condicionar els criteris d'adquisició i manteniment del maquinari dels centres.

Recordeu que el Open-Sankoré es troba als repositoris oficials de la Linkat.

Vídeo-tutorials Open-Sankoré


Iniciació a la Linkat

Enviada per pablo.vigo el 10/Des/2014 - 09:49

Des del blog Tecnocat.eu ens arriba una publicació molt interessant sobre iniciació a la Linkat. En aquesta publicació trobareu breus pràctiques que permeten iniciar-se en la instal·lació del nostre sistema operatiu, fer un recorregut per les parts més importants de la Linkat i la instal·lació de programes. Aquestes activitats estan pensades per a persones amb pocs coneixements de Linux.

Iniciació a la Linkat

Page 1 / 28 (1 - 5 of 138 Total) Next Page Last Page