Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Richard Stallman a l'Institut Ausiàs March

Enviada per pablo.vigo el 07/Nov/2016 - 09:38

El senyor Stallman realitzarà una conferència anomenada “El software libre y tu libertad" a l'Institut Ausiàs March el divendres dia 11 de novembre de 16 a 19 hores.

El Dr. Richard Stallman va llançar el moviment del programari lliure l'any 1983 i, un any més tard, va desenvolupar del sistema operatiu lliure GNU. Actualment segueix sent un referent en aquest àmbit i fa una gran tasca de difusió de la ideologia GNU per tot el món mitjançant xerrades i conferències.

L'acte és gratuït però cal inscriure's en el següent formulari:
Formulari inscripció conferència R. Stallman (aforament limitat)

La conferència serà en castellà.

Ubicació: Institut Ausiàs March. Avinguda Esplugues 38, 08034 Barcelona

Més informació a la pàgina web de l'Institut Ausiàs March.


Pissares digitals a l'aula

Enviada per pablo.vigo el 20/Oct/2016 - 10:09

La Linkat edu 16.04 disposa ara d'un recull de programari específic per treballar amb les pissarres digitals. Aquest nou paquet instal·la els controladors necessaris per connectar tant pissarres digitals com tauletes digitalitzadores i el programari necessari per treballar amb elles.

Els programes que s'inclouen són els següents:

  • Mr. PDI és la solució oferida per LliureX per fer funcionar les pissarres digitals interactives en GNU/Linux.
  • Mypaint és una aplicació per il·lustrar i dibuixar amb una tableta digitalitzadora.
  • Opensankoré és un programa per pissarres digitals (PDI) compatible amb qualsevol projector i llapis òptic.
Per gaudir d'aquest programari, només has d'instal·lar el paquet linkat-mp-pissarres que trobaràs al repositori de programari de la Linkat.

Més informació a la WikiLinkat.

Latex a la Linkat

Enviada per pablo.vigo el 14/Oct/2016 - 13:13

LaTeX és un sistema de creació de documents que presenten una alta qualitat tipogràfica [1]. LaTeX està format per un conjunt de macros del seu originari TeX, desenvolupat per Donald Knuth [2,3], les qual les va escriure Leslie Lamport al 1984, d’on  ve el seu nom. LaTeX permet que els autors se centrin en el contingut d’allò que estan escrivint sense necessitat d’atendre simultàniament al seu aspecte visual.

Llegir més


Nou perfil de tecnologia i robòtica

Enviada per pablo.vigo el 05/Oct/2016 - 10:06

El perfil de tecnologia i robòtica és un escriptori personalitzat que proporciona una interfície gràfica i un recull d'aplicacions destinat a estudiants que estiguin interessats per la tecnologia.


El projecte Linkat promou l'ús de les eines i els recursos digitals en la pràctica docent i amb aquest perfil es vol facilitar l'ús de la tecnologia, la programació i la robòtica a l'aula.


Per afegir el perfil de robòtica a qualsevol ordinador amb linkat edu 16.04 cal d'instal·lar el paquet linkat-perfil-robotica. El perfil incorpora un conjunt de programes i eines en línia degudament classificades per categories.

Més informació a la WikiLinkat.


Dia de la Llibertat de Programari 2016

Enviada per pablo.vigo el 12/Set/2016 - 13:09

El dissabte dia 17 de setembre es celebrarà el 13è Dia de la Llibertat del Programari (DLP).
El DLP és una celebració mundial del Programari Lliure i del Codi Font Obert (FOSS). L'objectiu d'aquesta celebració és educar, mitjançant tallers i xerrades, sobre els beneficis del programari lliure en educació, administracions, a casa i als negocis.

L’organització sense ànim de lucre Software Freedom International coordina el DLP en l’àmbit global, proveeix suport, regals i un punt de col·laboració.

Enguany es celebrarà a Barcelona a l’Ateneu La Bòbila de Nou Barris, des de les 16:30 h.

Lloc: Ateneu La Bòbila
Adreça: C/ de l’Estudiant, 26
Hora: 16:30

Més informació a Caliu.
Page 1 / 33 (1 - 5 of 163 Total) Next Page Last Page