Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

18 anys de l'Open Source Initiative

Enviada per pablo.vigo el 08/Feb/2016 - 12:42

L'organització Open Source initiative compleix 18 anys treballant activament per promoure i protegir el programari lliure.

Un any després que es publiqués l'assaig "La catedral i el basar", el seu autor, l'Eric S. Raymond, va fundar conjuntament amb en Bruce Perens l'Open Source Initiative i varen introduir el concepte Open Source en el món tècnic i empresarial.

Aprofitant aquesta data, l'organització convida a unir-se a l'Open Source Initiative per seguir treballant amb aquesta filosofia.

Per molts anys!


Perfil blau

Enviada per pablo.vigo el 22/Gen/2016 - 10:11


Us presentem el nou perfil blau de la Linkat.

Aquest nou perfil es caracteritza per la seva semblança a l'entorn d'escriptori que hi ha habitualment als ordinadors dels centres. Aquesta semblança fa que els usuaris novells, o no acostumats a la Linkat, els sigui més fàcil la seva utilització.

També incorpora les aplicacions d'ofimàtica en línia més comunes per facilitar l'ús de la Linkat.

Teniu més informació a la WikiLinkat.Nova eina: Linkat Permisos Unitats

Enviada per pablo.vigo el 11/Nov/2015 - 12:53

Us presentem la nova eina per restablir els permisos de les unitats compartides del servidor de centre Linkat edu 14.04.

Aquesta eina permet assignar els permisos originals a les unitats compartides del servidor de centre (Unitats P, S, T, M i G). Aquesta eina resulta molt útil quan es fan migracions de servidors de centre o bé quan es produeixen problemes a l'hora d'accedir als fitxers continguts dins d'aquestes unitats.

Teniu més informació a la WikiLinkat.


Linkat lleugera a la Festa d’Ubuntu

Enviada per pablo.vigo el 21/Oct/2015 - 10:57

El projecte Linkat serà present a la festa de presentació de la nova Ubuntu 15.10 que tindrà lloc al Centre de Formació d’Adults “La Garrotxa” a Olot, dins del marc de la Volcànica 2015. En aquesta festa, el projecte Linkat presentarà la Linkat lleugera basada en Lubuntu 14.04LTS.


En aquesta trobada se celebra la publicació de la nova versió Ubuntu 15.10 i se suma a d’altres convocatòries similars que es fan arreu del món. Enguany, la festa s'emmarca dins de la Volcànica 2015, una LAN party que, a més a més, inclou xerrades i tallers de diferents tipus.


Agenda de la Festa d’Ubuntu:


  • 10:15 a 10:45h - Presentació i parlaments

  • 10:45 a 11.40h - Presentació de portàtils ultralleugers amb Ubuntu

  • 11:45 a 12:40h - Ubuntu Touch

  • 16:00 a 16:55h - Presentació de la Linkat lleugera

  • 18:00 a 18:30h - Sorteig i tancament


Durant tot el dia (de 10.15 a 18:00h) hi haurà una Install Party perquè tothom que vulgui pugui instal·lar-se la nova versió d’Ubuntu al seu ordinador.


Més informació a CatalanTeam d'Ubuntu


A World Without Linux

Enviada per pablo.vigo el 05/Oct/2015 - 14:03

El 5 d'octubre de 1991 Linus Torvalds va alliberar el primer kernel de Linux i la Linux Foundation ha volgut commemorar el 24è aniversari d'aquest fet amb una serie de vídeos per mostrar com seria el món sense Linux.

Aquí teniu disponible l'episodi 1 d'aquesta sèrie.

Page 1 / 30 (1 - 5 of 148 Total) Next Page Last Page