Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Dia de la Llibertat de Programari 2016

Enviada per pablo.vigo el 12/Set/2016 - 13:09

El dissabte dia 17 de setembre es celebrarà el 13è Dia de la Llibertat del Programari (DLP).
El DLP és una celebració mundial del Programari Lliure i del Codi Font Obert (FOSS). L'objectiu d'aquesta celebració és educar, mitjançant tallers i xerrades, sobre els beneficis del programari lliure en educació, administracions, a casa i als negocis.

L’organització sense ànim de lucre Software Freedom International coordina el DLP en l’àmbit global, proveeix suport, regals i un punt de col·laboració.

Enguany es celebrarà a Barcelona a l’Ateneu La Bòbila de Nou Barris, des de les 16:30 h.

Lloc: Ateneu La Bòbila
Adreça: C/ de l’Estudiant, 26
Hora: 16:30

Més informació a Caliu.

Accés a Google Drive des de Linkat edu 16.04

Enviada per pablo.vigo el 09/Ago/2016 - 08:11

El compte XTEC incorpora l'allotjament en línia de documents amb el servei Google Drive. Aquest servei permet emmagatzemar els fitxers personals al nuvol i compartir-los o bé editar-los en línia.

Ara la Linkat edu 16.04 facilita l'accés al servei Google Drive personal integrant-lo a l'explorador de fitxers. L'accés a Google Drive es tracta com un recurs de xarxa estàndard accessible des del explorador de fitxers Nautilus. Així doncs, els fitxers s'escriuen directament a Google Drive sense necessitat de fer cap procés de sincronització. D'aquest manera sempre pots tenir disponibles i actualitzats els teus documents des de diferents ordinadors.

El procés per configurar l'accés a Google Drive es troba documentat a la WikiLinkat des de l'enllaç següent:

 

 


Perfils d'usuari a la Linkat edu 16.04

Enviada per pablo.vigo el 08/Jul/2016 - 12:32

Ja teniu disponibles el perfils d'usuaris infantil, primària i secundària per a la nova Linkat edu 16.04.


Els perfils d'usuari són escriptoris personalitzats que s'adapten a les diferents etapes educatives dels alumnes. Aquests escriptoris proporcionen una interfície gràfica i un recull de programes educatius diferents per cada etapa educativa.


També podeu instal·lar el nou perfil blau i el perfil web des del PPA extern ubutnuthirdparty.


Més informació a la WikiLinkat:


Alliberada la nova Linkat edu 16.04

Enviada per pablo.vigo el 23/Jun/2016 - 15:01

Ubuntu allibera cada dos anys una versió "Long Term Support" que significa "Suport de Llarg Termini". La Linkat es basa en aquestes versions LTS degut a l’estabilitat i als 5 anys de manteniment que ofereixen. Aquesta nova versió té suport fins al 2021.


Ja teniu disponible per descarregar les imatges de la nova Linkat edu 16.04 i Linkat Lleugera 16.04:

Aquestes noves versions de Linkat, basades en Ubuntu 16.04 LTS, ofereixen una selecció de programari lliure i gratuït en català d'ofimàtica, multimèdia i educativa i també unes configuracions específiques.


La Linkat edu 16.04 disposa de l'escriptori clàssic de GNOME suportat per Ubuntu amb la qual cosa es manté l'estil clàssic de la Linkat.


La Linkat lleugera es la versió dissenyada específicament per a ordinadors antics o amb prestacions limitades i permet allargar la vida útil dels ordinadors. L'escriptori que s'utilitza és LXDE, un escriptori molt lleuger que consumeix pocs recursos.


La darrera versió Linkat edu 14.04 té suport fins al 2019 i, per tant, és una versió totalment operativa. Els ordinadors amb Linkat edu 12.04 s'haurien d'anar actualitzant ja que es disposa de suport fins al 2017.


La Linkat edu 16.04 no disposa del perfil Servidor de Centre. El perfil Servidor de centre es basa en Linkat edu 14.04 i té suport fins al 2019.


Teniu més informació sobre els components d'aquesta versió a la WikiLinkat de la Linkat edu 16.04

Perfil web

Enviada per pablo.vigo el 03/Jun/2016 - 09:54


Us presentem el nou perfil web de la Linkat.

Aquest nou perfil es caracteritza per la seva semblança a l'entorn d'escriptori que hi ha als ordinadors que funcionen amb el sistema operatiu ChromiumOS. Aquesta semblança fa que no hi hagi diferències significatives a nivell d'escriptori entre un dispositiu governat per ChromiumOS i aquest nou entorn.

Teniu més informació a la WikiLinkat.

Page 1 / 32 (1 - 5 of 159 Total) Next Page Last Page