Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Robòtica i Linkat

Enviada per pablo.vigo el 25/Nov/2014 - 09:26


L'institut Menéndez y Pelayo de Barcelona organitza, el dissabte dia 29 de novembre, una jornada sobre robòtica i Linkat. En aquesta jornada es parlarà sobre programació d'aplicacions mòbils, impressores 3D, diferents llenguatges de programació per a robòtica i tot funcionant sobre Linkat.

L'entrada és gratuïta i oberta a tothom, només cal omplir el formulari d'inscripció.

Podeu consultar les diferents ponències i accedir al formulari d'inscripció al web de l'institut.

Jornada de robòtica i Linkat a l'INS Menèndez y PelayoNova versió del Trivial Freezer

Enviada per pablo.vigo el 29/Oct/2014 - 12:07

Ja es troba disponible la nova versió del congelador d'usuaris de la Linkat, el Trivial Freezer v1. En aquesta nova versió s'han corregit alguns errors i s'ha millorat la seva instal·lació i distribució desenvolupant els paquets DEB per a Linkat edu 12.04 i Linkat edu 14.04 i un nou configurador de l'arrencada.

El programa es troba als repositoris oficials de la Linkat i podeu realitzar la instal·lació des del vostre gestor de paquets preferit (apt-get, Synaptic, Centre de programari d'Ubuntu...)

Teniu més informació del programa a la Wikilinkat.

Trivial Freezer a la Wikilinkat


Nova versió estable eXeLearning 2.0

Enviada per pablo.vigo el 17/Oct/2014 - 11:55

Ja es troba disponible als repositoris de la Linkat el programa eXelearning 2.0. 

eXeLearning és una eina d'autor de codi obert per ajudar als docents a crear i publicar continguts web. Els recursos elaborats amb eXe poden exportar-se en diferents formats: IMS, SCORM 1.2 i també com a pàgines web navegables.

El nou eXeLearning es manté gràcies a un equip de treballadors i voluntaris que creuen en aquesta eina d'autor de codi obert i volen ajudar als docents en la creació i publicació de continguts educatius.

En el seu desenvolupament col·laboren diferents institucions, i també persones que amablement i seguint un esperit col·laboratiu proven l'eina, debaten i comparteixen.

Esteu convidats/convidades a participar, provar, desenvolupar, traduir o simplement aportar idees des dels diferents fòrums del projecte eXe.

Manual eXelearning


Ja podeu descarregar la Linkat edu 14.04.

Enviada per pablo.vigo el 12/Set/2014 - 17:43

 

Les ISO's de la nova Linkat Edu 14.04 ja es troben disponibles a l'àrea de descàrregues del portal Linkat.

La Linkat edu 14.04 es distribueix per 32 i 64 bits. La mida dels fitxers ISO és de 2 GB.

NOTA: Si no tens clar de quina arquitectura és el teu ordinador, selecciona la descàrrega de 32 Bits.

Si ja tens una Ubuntu 14.04 instal·lada al teu ordinador i vols transforma-la en una Linkat edu 14.04, només has de seguir els passos següents documentats a la WikiLinkat.

Transformació d'una Ubuntu 14.04 a Linkat edu 14.04


Nova versió Linkat EDU 14.04

Enviada per pablo.vigo el 04/Jul/2014 - 10:23


El passat mes d'abril es va publicar la nova versió d'Ubuntu 14.04 LTS (Long Term Support), amb actualitzacions garantides per als propers 5 anys. La darrera versió LTS va ser la 12.04 sobre la qual es va muntar la primera distribució Linkat basada en Ubuntu.

Des d'avui mateix també podeu instal·lar la Linkat sobre la nova Ubuntu 14.04. Ja estan disponibles els nous dipòsits de programari, s'han actualitzat els perfils d'Infantil, Primària i Secundària, i s'ha comprovat que l'actualització de 12.04 a 14.04 es realitzi sense problemes tant als ordinadors personals com als servidors de terminals lleugers (LTSP). Així doncs, a partir d'ara, la versió de referència del projecte serà la 14.04, tot i que se seguirà donant suport a la 12.04.

Ara mateix, la instal·lació de la nova Linkat es pot fer mitjançant un paquet que cal afegir a una instal·lació estàndard d'Ubuntu 14.04. A finals de juliol es publicarà la imatge ISO en format Live DVD/USB, des de la qual es podrà provar el funcionament de la Linkat en qualsevol ordinador i, si es creu convenient, realitzar-hi la instal·lació d'una manera ràpida i senzilla, fins i tot sense connexió a Internet. La publicació de la imatge Live DVD/USB es farà a finals de juliol tot coincidint amb la primera actualització d'Ubuntu 14.04. També, a finals de juliol, els usuaris de l'actual 12.04 veuran un avís que els demanarà si volen passar el sistema a la nova versió 14.04 o bé seguir rebent actualitzacions fins al 2017.

Guia d'instal·lació de la Linkat edu 14.04

Page 1 / 27 (1 - 5 of 133 Total) Next Page Last Page