Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

I ♥ Free Software Day

Enviada per pablo.vigo el 12/Feb/2019 - 09:40

L’associació Barcelona Free Software organitza el dijous 14 de febrer una trobada amb desenvolupadors, usuaris i simpatitzants del programari lliure.


Aquesta celebració la fomenta cada any la Free Software Foundation Europe per agrair a tots els contribuïdors del programari lliure la seva feina.

L’entrada és gratuïta i oberta a tothom, només cal apuntar-se aquí.

Lloc: Kraftank Barcelona, Carrer de la Diputació, 223, 08011 Barcelona
Dia:
14 febrer
Hora
: 19h - 21h

Us hi esperem!


Trobada d'equipaments lliures

Enviada per pablo.vigo el 31/Gen/2019 - 15:03


El projecte Linkat participarà el proper dia 5 de febrer en la Trobada d'equipaments lliures organitzat per Lleialtat Santsenca.

Aquesta trobada serveix per fomentar la implementació, ús i divulgació de tecnologies que respecten a les seves usuàries, especialment en els espais que es gestionen amb diner públic.

El projecte Linkat vol aprofitar aquesta trobada per explicar les novetats i avantatges de fer servir Linkat als centres educatius. Donarem una ullada als diferents perfils d'usuari i al nou Servidor de Centre. També tindreu l'oportunitat de xerrar amb els desenvolupadors de la Linkat directament per resoldre qualsevol dubte.

L'entrada és gratuïta i només cal confirmar assistència enviant un correu a info@tec.lleialtat.cat

Lloc: Lleialtat Santsenca, Carrer d’Olzinelles, 31, 08014 Barcelona
Dia
: 5 febrer 2019
Hora
: 10h - 15h

Programa de la Trobada d'equipaments

Més informació: https://tec.lleialtat.cat/equipaments-lliures


Entrevista als desenvolupadors de Linkat

Enviada per pablo.vigo el 09/Gen/2019 - 12:31


La revista MuyLinux va entrevistar el passat mes de desembre als desenvolupadors de la Linkat i volem compartir amb tots vosaltres aquesta entrevista.

Entrevista als desenvolupadors de Linkat


Nova Linkat 18.04

Enviada per pablo.vigo el 10/Oct/2018 - 11:01

El projecte Linkat es complau en anunciar l’alliberament de la nova versió Linkat 18.04.


La Linkat 18.04 està basada en Ubuntu 18.04 (Bionic Beaver). Es tracta d'una versió de tipus Long Term Support (LTS) que rebrà actualitzacions de seguretat i programari com a mínim fins a l'abril de 2023.


La Linkat 18.04 arriba amb les darreres versions de programari educatiu, aplicacions d'oficina, utilitats i una nova versió del nucli de base (kernel) que assegura un bon reconeixement del maquinari més modern.


La Linkat edu 18.04 porta de sèrie l’entorn d’escriptori "GNOME 2" per mantenir l’aspecte gràfic de les versions anteriors de Linkat. Els usuaris que desitgin un entorn més modern, poden canviar i seleccionar l’entorn d’escriptori "GNOME 3" en el moment d'iniciar la sessió. La Linkat 18.04 es troba disponible per a arquitectures de 64bits.


A banda de la versió Linkat edu 18.04 de 64 bits, es presenta també la Linkat Lleugera 18.04. Aquesta versió de la Linkat lleugera permet reutilitzar ordinadors antics o amb poques prestacions sense haver de renunciar a les darreres versions de programari. La Linkat lleugera està basada en Lubuntu que és una variant d’Ubuntu molt lleugera i porta de sèrie l’escriptori LXDE. La Linkat lleugera 18.04 es pot descarrgar en versió de 32 bits (sistemes amb menys de 1 Gb de RAM) o 64 bits.


Els perfils d’usuari "infantil", "primària" i "secundària" s'han actualitzat també, amb l'objectiu d'ajudar a professors i alumnes a trobar el programari i els continguts més adients per a cada etapa educativa.

Descàrrega de la Linkat 18.04Dia de la Llibertat del Programari 2018

Enviada per pablo.vigo el 12/Set/2018 - 14:49


Dissabte 15 de setembre de 2018, se celebrarà a tot el món el 15è Dia de la Llibertat del Programari (Software Freedom Day). A Barcelona, hi haurà dues activitats a dos barris.

MATÍ

Install party. Vine amb Windows i surt amb Gnu/linux instal.lat!


Porta el teu PC o portàtil i digues adéu a la teva relació tòxica amb Windows! I a més convidem a esmorzar amb cafè, suc i pastes.

Si uns vegada a casa et sorgeixen dubtes, el dissabte 22 de setembre d‘11h a 13h hi haurà una sessió post-Intall Party on t‘ajudarem a resoldre qualsevol problema amb el que t‘hagis trobat!

Dia i hora: Dissabte 15 de setembre, 10h-14h
Lloc: La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31, 08014 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a inscripcio@lleialtat.cat. Aforament limitat

Més informació a La Lleialtat Santsenca


TARDA

Farem xerrades i tallers de diversos programes lliures per tal de donar informació a tothom que hi estigués interessat a l’Ateneu La Bòbila de Nou Barris.

Horaris

16:15  Presentació de La Bòbila: Salva Torres

16:30 Taller The Things Network Catalunya: Xosé Pérez i Jordi Binefa

17:30 Makers per la inclusió: Pep Oliveras

18:30 Creació de documents amb LaTeX: Orestes Mas

19:30 Fediverse: xarxa social descentralitzada


Dia i hora: Dissabte 15 de setembre, 16h-20h
Lloc: Ateneu La Bòbila de Nou Barris, carrer de l’Estudiant, 26, Barcelona.
Preu: Activitat gratuïta

Més informació a Caliu

Page 1 / 39 (1 - 5 of 191 Total) Next Page Last Page