Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Vídeo-tutorials de l'Escola Pau Casals de Vacarisses

Enviada per pablo.vigo el 20/Feb/2015 - 08:48

L'escola Pau Casals de Vacarisses ha creat un conjunt de vídeo-tutorials del programa Open-Sankoré a la seva web de formació per a docents que són públics per a tothom.

Open-Sankoré és un programari lliure i gratuït que es pot utilitzar en qualsevol Pissarra Digital Interactiva (PDI) i altres Sistemes de Projecció Interactius (SPI).

Avui dia hi ha un gran ventall de sistemes de projecció interactiva en el mercat. Aquests sistemes poden consistir en un projector més la pissarra interactiva o simplement el projector amb la interactivitat incorporada. Cada un d'aquests sistemes acostuma a venir acompanyat del seu programari propi, generalment d'ús exclusiu per al maquinari d'un determinat fabricant. Això fa que a les aules d'un mateix centre convisquin programaris diferents i incompatibles entre sí, forçant moltes vegades la decisió d'adquirir tots els sistemes de projecció d'una mateixa marca, o incomplint els termes de les llicències d'ús del programari.

L'Open-Sankoré es pot utilitzar amb qualsevol model de PDI o SPI i des de qualsevol sistema operatiu (Windows, Mac o GNU/Linux), sense cap restricció específica que pugui condicionar els criteris d'adquisició i manteniment del maquinari dels centres.

Recordeu que el Open-Sankoré es troba als repositoris oficials de la Linkat.

Vídeo-tutorials Open-Sankoré


Iniciació a la Linkat

Enviada per pablo.vigo el 10/Des/2014 - 09:49

Des del blog Tecnocat.eu ens arriba una publicació molt interessant sobre iniciació a la Linkat. En aquesta publicació trobareu breus pràctiques que permeten iniciar-se en la instal·lació del nostre sistema operatiu, fer un recorregut per les parts més importants de la Linkat i la instal·lació de programes. Aquestes activitats estan pensades per a persones amb pocs coneixements de Linux.

Iniciació a la Linkat


Robòtica i Linkat

Enviada per pablo.vigo el 25/Nov/2014 - 09:26


L'institut Menéndez y Pelayo de Barcelona organitza, el dissabte dia 29 de novembre, una jornada sobre robòtica i Linkat. En aquesta jornada es parlarà sobre programació d'aplicacions mòbils, impressores 3D, diferents llenguatges de programació per a robòtica i tot funcionant sobre Linkat.

L'entrada és gratuïta i oberta a tothom, només cal omplir el formulari d'inscripció.

Podeu consultar les diferents ponències i accedir al formulari d'inscripció al web de l'institut.

Jornada de robòtica i Linkat a l'INS Menèndez y PelayoNova versió del Trivial Freezer

Enviada per pablo.vigo el 29/Oct/2014 - 12:07

Ja es troba disponible la nova versió del congelador d'usuaris de la Linkat, el Trivial Freezer v1. En aquesta nova versió s'han corregit alguns errors i s'ha millorat la seva instal·lació i distribució desenvolupant els paquets DEB per a Linkat edu 12.04 i Linkat edu 14.04 i un nou configurador de l'arrencada.

El programa es troba als repositoris oficials de la Linkat i podeu realitzar la instal·lació des del vostre gestor de paquets preferit (apt-get, Synaptic, Centre de programari d'Ubuntu...)

Teniu més informació del programa a la Wikilinkat.

Trivial Freezer a la Wikilinkat


Nova versió estable eXeLearning 2.0

Enviada per pablo.vigo el 17/Oct/2014 - 11:55

Ja es troba disponible als repositoris de la Linkat el programa eXelearning 2.0. 

eXeLearning és una eina d'autor de codi obert per ajudar als docents a crear i publicar continguts web. Els recursos elaborats amb eXe poden exportar-se en diferents formats: IMS, SCORM 1.2 i també com a pàgines web navegables.

El nou eXeLearning es manté gràcies a un equip de treballadors i voluntaris que creuen en aquesta eina d'autor de codi obert i volen ajudar als docents en la creació i publicació de continguts educatius.

En el seu desenvolupament col·laboren diferents institucions, i també persones que amablement i seguint un esperit col·laboratiu proven l'eina, debaten i comparteixen.

Esteu convidats/convidades a participar, provar, desenvolupar, traduir o simplement aportar idees des dels diferents fòrums del projecte eXe.

Manual eXelearning

Page 1 / 27 (1 - 5 of 135 Total) Next Page Last Page