Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

linkat-pdf2html5 18.04

Enviada per francesc.koga el 22/Maig/2020 - 12:10


La Linkat 18.04 disposa ara de l’eina linkat-pdf2html5. Aquesta eina permet convertir un arxiu PDF a format HTML5. Gràcies a l’ús de la biblioteca turn.js, les pàgines del document que s'ha convertit es poden passar amb un efecte real de llibre o revista. El format HTML5 garanteix que el document es pugui veure des de qualsevol navegador  web o dispositiu mòbil. En aquest vídeo podeu veure el funcionament de l’eina linkat-pdf2html5.


Perfil de música Linkat 18.04

Enviada per francesc.koga el 14/Maig/2020 - 00:40


Ja es troba disponible el perfil de música per a la Linkat 18.04. Aquest perfil proporciona un bon recull d'aplicacions i recursos web destinats a les classes de música.


El perfil de música incorpora tot el programari d'àudio de l'Ubuntu Studio i altres aplicacions relacionades amb l'edició i reproducció de contingut multimèdia.


Per afegir el perfil de robòtica a qualsevol ordinador que tingui Linkat edu 18.04, cal instal·lar el paquet linkat-perfil-musica.


Més informació a la WikiLinkat - Perfil de música


Perfil de robòtica Linkat 18.04

Enviada per francesc.koga el 27/Abr/2020 - 11:50


Ja es troba disponible el perfil de tecnologia i robòtica per a la Linkat 18.04. Es tracta d'un escriptori personalitzat que proporciona una interfície gràfica i un recull d'aplicacions destinat a estudiants interessats per la tecnologia, la programació i la robòtica.


El projecte Linkat promou l'ús de les eines i els recursos digitals en la pràctica docent. Amb aquest perfil es vol facilitar l'ús de la tecnologia, la programació i la robòtica a l'aula.


Per afegir el perfil de robòtica a qualsevol ordinador que tingui Linkat edu 18.04, cal instal·lar el paquet linkat-perfil-robotica.


Més informació a la WikiLinkat - Perfil de tecnologia i robòtica


Videoconferència i missatgeria instantànea amb Jitsi

Enviada per francesc.koga el 06/Abr/2020 - 11:01


Jitsi és una solució completa i segura de videoconferència i missatgeria instantània de programari lliure. Jitsi és una alternativa als programes propietaris de videoconferència i missatgeria instantània.

Aquesta eina és compatible amb diversos protocols de veu IP i vídeo (Jabber, etc.) i té suport per a entorns d’escriptori i dispositius mòbils. També és possible fer servir Jitsi directament des d’un navegador compatible (Chromium, Firefox, etc) sense haver-hi d’instal·lar res.

Algunes de les opcions que permet Jitsi són:

Agenda: 

  • Compartir l'escriptori, presentacions...
  • Convidar els usuaris a una conferència mitjançant una URL senzilla i personalitzada
  • Editar documents conjuntament amb Etherpad.
  • Personalitzar les URL per a cada reunió.
  • Intercanvi de missatges i emojis en videoconferència, amb xat integrat.

Jitsi disposa també d’una versió servidor per la qual cosa es pot disposar d’aquest servei en ordinadors propis.

Per iniciar una videoconferència cal anar a la URL següent:

https://meet.jit.si/

La Universitat de Granada ha confeccionat una guia d’utilització bàsica de JITSI per a videoconferència que recomanem.


Nova edició del 'I ♥️ Free Software Day'

Enviada per francesc.koga el 10/Feb/2020 - 08:33


El proper dia 14 de febrer arriba una nova edició del I ♥️ Free Software Day, event organitzat pel grup Barcelona Free Software. La convocatòria es pot consultar en aquest enllaç.

Agenda: 

  • 18:30 - 19:15 - Networking
  • 19:15 - 19:45 - Per què tothom ♥️ el Programari Lliure?
  • 19:45 - 21:00 - Networking

Per a més informació:

https://fsfe.org/campaigns/ilovefs/

Page 1 / 42 (1 - 5 of 207 Total) Next Page Last Page