Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Onlyoffice a la Linkat edu

Enviada per pablo.vigo el 12/Feb/2018 - 12:13

Onlyoffice és un paquet ofimàtic de codi obert que permet editar en línia documents de text, fulls de càlcul i presentacions des del navegador web.

El paquet linkat-onlyoffice instal·la el paquet ofimàtic en un servidor de centre Linkat edu 14.04 i, de forma automàtica, l'integra amb el gestor de fitxers al núvol Owncloud.

Més informació:


Escriptoris remots de Linkat

Enviada per pablo.vigo el 26/Gen/2018 - 10:51

L'entrada de dispositius mòbils, tauletes, portàtils amb Chrome OS, etc a les aules ha fet augmentar la necessitat de poder fer funcionar les aplicacions educatives disponibles a l'entorn Linkat des d'aquests dispositius. D'altra banda, l'obsolescència dels ordinadors i/o dels sistemes operatius fa necessària trobar una solució universal per accedir a aquests aplicatius de forma remota.

El projecte Linkat us ofereix una solució per accedir a l'escriptori Linkat des d'un navegador web o bé des d'un client d'escriptori remot per executar aplicacions natives de la Linkat independentment del tipus de dispositiu.

Teniu més informació a la WikiLinkat.


Solucions de programari lliure per a les escoles

Enviada per pablo.vigo el 08/Gen/2018 - 14:52

El dissabte 13 de gener es farà una xerrada sobre alguns dels desenvolupaments del projecte Linkat del 2018.

La xerrada constarà dels següents temes:

  • Escriptori de radio: Perfil d'escriptori Linkat que incorpora una solució de streaming per a les escoles que facilita la creació d'una radio per internet.

  • Escriptoris remots Linkat: Aquest desenvolupament permet l'accés remot a l'escriptori Linkat des de qualsevol dispositiu que tingui un navegador web compatible amb html5 o bé un client de connectivitat RDP. És una solució ideal per a Chromebooks, dispositius antics i tauletes.

La xerrada es durà a terme a les 11 del matí al local de l'associació La Pipa Plena
C/ Enginyers 9, entresòl. 17600 Figueres.


Escriptoris virtuals en Linux amb IsardVDI

Enviada per pablo.vigo el 07/Nov/2017 - 13:14

El grup d'usuaris Barcelona Free Software organitza una xerrada amb els desenvolupadors del projecte IsardVDI.

IsardVDI és un projecte de virtualització d'escriptoris implementat a l'Escola del Treball de Barcelona i liderat pels professors Josep Maria Viñolas i Alberto Larraz.

Aquest esdeveniment és una gran oportunitat per veure el seu funcionament a les aules d'un centre educatiu.

Dia: Dijous 9 de novembre.
Hora: 19:00
Lloc:
Escola del Treball, Carrer del Comte d'Urgell, 187, 08036 Barcelona.

Més informació a Meetup.

Nou perfil d'adults

Enviada per pablo.vigo el 27/Oct/2017 - 10:12

El projecte Linkat us presenta el perfil Educació d’Adults. En la seva creació s’ha comptat amb els suggeriments i els consells de docents de centres de formació d’adults de tot el territori. Per tant, s’hi pot trobar un ampli recull d’aplicacions i recursos web destinats a tots els ensenyaments que s’imparteixen en els CFA, incloent-hi programari específic de tractament de text, de so, de vídeo i d’imatge fixa i digital per als ensenyaments de COMPETIC.

Més informació a la WikiLinkat.

Page 1 / 36 (1 - 5 of 180 Total) Next Page Last Page