Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Publicació de la nova versió d'Ubuntu 22.04 LTS

Enviada per jgraci25 el 09/Maig/2022 - 16:52

Ubuntu 22.04

Ubuntu és la distribució GNU/Linux més popular entre les usuàries i usuaris finals.

El passat mes d'abril, Canonical va publicar la versió 22.04 LTS de la distribució Ubuntu GNU/Linux. Aquesta nova versió se centra en la facilitat d'ús, en l'ampli suport de maquinari i en una configuració predeterminada que millora l'experiència de l'usuari/a.

Aquesta nova versió, que porta per nom Jammy Jellyfish, té suport a llarg plaç per la qual cosa les actualitzacions estaran disponibles durant els pròxims cinc anys. El fet que sigui una versió LTS fa d'aquesta distribució un entorn adient per a aquelles persones que necessitin tenir un sistema estable.


Podeu descarregar-vos la imatge ISO d’Ubuntu 22.04 des de la pàgina web d’Ubuntu.


CDLibre, una gran col·lecció de programari lliure per al teu ordinador.

Enviada per jgraci25 el 07/Mar/2022 - 13:38

CDLibre

CDLibre és una immensa biblioteca d'aplicacions de programari lliure creada pel professor valencià Bartolomé Sintes Marco amb l'objectiu de donar a conèixer i difondre noves recopilacions de programari lliure. La biblioteca ofereix un catàleg molt complet d'aplicacions organitzat en categories. Per accedir al catàleg d'aplicacions podeu fer clic en aquest enllaç.Estudi de la Unió Europea sobre l'impacte del codi obert

Enviada per jgraci25 el 14/Gen/2022 - 12:10

Un estudi de l'any 2021 de la Comissió Europea ha posat de manifest que el programari de codi obert (Open Source) permet estalviar a la Unió Europea més de 95.000 milions d'euros cada any. L'informe evidencia també que els ciutadans europeus no sempre són conscients dels beneficis econòmics de l'Open Source.

Podeu accedir a l'informe a través d'aquest enllaç.


Esdeveniment de llançament del fullet Diners públics? Codi públic!

Enviada per jgraci25 el 25/Nov/2021 - 11:55

Diners públics? Codi públic!

Diners públics? Codi públic!

El próxim 13 de desembre de 2021 tindrà lloc l'esdeveniment de llançament del fullet "Diners públics? Codi públic!" que promou la Free Software Foundation Europe (fsfe.org).

Durant aquest esdeveniment, es vol discutir sobre la situació actual a Espanya i també es presentarà un exhaustiu fullet per informar els organismes públics sobre els avantatges del programari lliure. En aquest acte hi participaran experts de diferents àrees i ens ajudaran a entendre millor les solucions de programri lliure que ja es troben implementades i que impulsa el sector públic.

Per a més informació sobre l'esdeveniment, cliqueu aquí.


OpenLibra

Enviada per jgraci25 el 23/Nov/2021 - 20:19

OpenLibra

OpenLibra és una biblioteca lliure especialitzada en llibres tècnics. Al seu catàleg hi trobareu tota mena de recursos gratuïts. Neix com a resposta davant la necessitat de trobar, d'una forma senzilla, llibres amb llicències lliures. Això vol dir que  l'autor dona la seva autorització perquè es pugui reproduir i redistribuir la seva obra.

A la web d'OpenLibra teniu la possibilitat de visualitzar directament el seu contingut o bé descarregar-lo en format PDF.

Us convidem a visitar la web OpenLibra per aprendre lliurement a través de la xarxa.

Page 1 / 45 (1 - 5 of 223 Total) Next Page Last Page