Wiki Linkat

Instal·lació Linkat 4

De Wiki Linkat

Instal·lar el sistema operatiu Linkat 4 és una tasca molt senzilla de dur a terme, tot i això sempre va bé un petit recolzament per tal de fer-nos més fàcil aquesta fita. Anem doncs a veure com es fa una instal·lació.

Linkat 4
Linkat 4


Contingut

Actualització de Linkat 3 a Linkat 4

Atenció: La informació d'aquesta pàgina és només per a instal·lacions noves de Linkat 4. Per actualitzar un ordinador autònom o client de Linkat 3 a Linkat 4 cal seguir aquestes instruccions.


Requeriments

Els requisits mínims per instal·lar una Linkat són aquests:

  • Pentium* III 500 MHz o superior (Recomenat Pentium 4 2.4 GHz o superior o qualsevol AMD64 o Intel* EM64T)
  • Memòria RAM: 512 MB (Recomenat 1 GB o més)
  • Disc dur: 20 GB d'espai lliure al disc (Encara que es recomana més)
  • Targetes de so i vídeo: Es suporten la gran majoria de targetes de so, resolució de pantalla de 800 x 600 ( Recomenat 1024 x 768 o superior)
  • Arrencada pel dispositiu DVD o per USB per iniciar la instal·lació.


Instal·lació

Per començar la instal·lació haurem d'engegar l'ordinador i inserir el DVD de Linkat 4. Si ja teniu instal·lat un sistema operatiu al vostre ordinador haureu de reiniciar el sistema per tal d'arrencar el DVD. En engegar-se veureu una pantalla amb les opcions d'arrencada del sistema operatiu, haureu de seleccionar l'opció Instal·lació. Aquesta opció farà que es carregui el nucli Linux.


Image:InstallL4-1.png


La següent finestra que veureu serà la de l'elecció de l'idioma i el tipus de teclat, l'elecció la fareu en funció de la llengua que feu servir. En principi en aquesta finestra només cal acceptar la llicència, ja que per defecte està seleccionat el tipus de llengua en català i el format del teclat en castellà, que és el que s'adequa a les nostres necessitats. Polseu la tecla Següent per anar al pròxim pas de la instal·lació.


Image:InstallL4-2.png

La pantalla que se us obre a continuació us dona la possibilitat d'elegir la regió a on sou al globus terraqüi i la zona horària, establint així una relació adequada entre la regió i l'hora. Nosaltres òbviament estem a la regió europea i al fus horari d'Espanya (ja ens surten senyalats per defecte aquest valors). Teniu també la possibilitat de modificar l'hora per posar una de diferent de la zona a on us trobeu.


Image:InstallL4-3.png


A la següent pantalla podeu elegir el tipus de particions en que es basarà el sistema. Elegiu el tipus basada en particions, deixeu la basada en LVM per als experts. Teniu més informació de particionament en aquesta guia Paticionament a la Linkat. Polseu Següent per continuar després de configurar les particions.


Image:InstallL4-4.png


Haureu de posar a la pantalla que se us obre a continuació el nom d'usuari que fareu servir i la contrasenya, si es que voleu tenir-ne, o seleccionar l'opció Automàtic Login per accedir al sistema operatiu sense necessitat d'identificació i també pots escollir que la contrasenya sigui també per l'usuari administrador (root) seleccionant l'opció Use this password for system administrator. Un cop fet premeu Següent.


Image:InstallL4-5.png


Si no s'ha seleccionat l'opció  Use this password for system administrator, ens demanarà a la següent pantalla la contrasenya de l'usuari primari, administrador del sistema (root).


Image:InstallL4-6.png


En la pantalla que se us mostrarà a continuació teniu els paràmetres de la instal·lació. Reviseu-los, si s'escau, per tal de verificar que són correctes, o adequats. Polseu el botó Instal·la, en aquesta pantalla i en la finestra de confirmació que se us obrirà, per tal de continuar amb la instal·lació del sistema.


Image:InstallL4-7.png


Ara s'iniciarà la instal·lació. Aquesta tasca és la que més triga de tota la instal·lació. Haureu d'esperar i tenir paciència, fins que acabin d'instal·lar-se tots els paràmetres, paquets, dispositius, etc. amb que compta el sistema operatiu.


Image:InstallL4-8.png


Selecció del tipus de sistema

Una vegada acabi la instal·lació, es demanarà reiniciar l'ordinador per acabar d'aplicar la configuració.

Image:InstallL4-9.png

Quan aquesta operació finalitzi, apareixerà una finestra per seleccionar el tipus de perfil que es vol per la màquina. Els diferents tipus de sistema són:


Image:InstallL4-10.png