Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Linkat lleugera

Enviada per pablo.vigo el 09/Set/2015 - 13:21

Ja està disponible la Linkat 14.04 lleugera, una nova versió de l'entorn operatiu Linkat, basada en la distribució Lubuntu 14.04 i dissenyada específicament per a ordinadors antics o amb prestacions limitades (a partir de 512 Mb de memòria RAM).


Tant la Linkat 14.04 original com la nova versió lleugera ofereixen gratuïtament un ampli ventall de programari lliure en català: eines d'internet, ofimàtica, tractament de gràfics, multimèdia i una extensa selecció d'aplicacions educatives. La versió lleugera incorpora també perfils específics per a Educació Infantil, Primària i Secundària.La Linkat 14.04 lleugera permet allargar la vida útil dels ordinadors que tenen pocs recursos o bé que funcionen amb sistemes operatius que ja no tenen suport oficial per part del fabricant. Aquesta versió lleugera permet donar una segona vida a aquests dispositius, oferint-los un sistema operatiu més ràpid, més segur, sense virus, actualitzat periòdicament, sense cap cost per llicències d'ús i compatible amb el programari més recent.


El projecte Linkat ofereix diversos canals de suport professional on els usuaris, distribuïdors, tècnics i  coordinadors TAC dels centres educatius podeu plantejar qualsevol  tipus de dubte o suggeriment.