Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Recuperar carpeta imatges esborrada  Final

  • Hola, m'han plantejat el cas d'una carpeta esborrada del servidor (T).
    Com ha esta des d'un client no queda a la paperera.
    Hi ha alguna manera de recuperar aquesta carpeta?

    Gràcies

    Xavier

    Xavier Casado
  • Hola Xavier,


    Doncs poca cosa podrem fer. D'una banda, a nivell de servidor cal tenir algun mecanisme per fer còpies de seguretat. Els fitxers eliminats dels recursos compartits s'eliminen directament.

    Per intentar recuperar aquests documents, hauries de provar alguna eina com ara photorec o testdisk que podrien ser útils però no et garanteixo que recuperis els documents perduts. Tens més informació sobre aquestes dues eines a:

    http://www.muylinux.com/2012/05/29/recupera-datos-perdidos-en-linux-con-test-disk-y-photorec/


    Donat que el servidor Linkat 3 i Linkat 4 tenen uns scripts que es poden fer servir per fer còpies de seguretat, m'hauries de dir si els tens configurats. En cas afirmatiu podries recuperar els fitxers eliminats de la mateixa còpia de seguretat.


    Joan de Gracia
  • El sistema de copies de Linkat apesta, ni el miris, hi ha moltes altres aplicacions.

    Photorec i testdisk son molt bons pero, son més per recuperar sistemes podrits, per recuperar dades hi ha altres sistemes més pràctics. Soc un troll i no puc donar més pistes.
  • Hola de nou,

    El servidor de centre porta un script que fa la còpia de seguretat. Això sí, s'ha de programar com qualsevol backup. Entenc que hi ha d'altres eines més amigables, com ara el Backintime que per a Linkat 4 el pots trobar a:

    http://packman.links2linux.org/package/backintime/229778

    també pots fer servir el mòdul de còpies de seguretat que porta el mateix YaST.

    Ara bé, a banda del fet de tenir una còpia de seguretat (que la pots fer manualment també amb un disc dur extern), això no et protegeix d'una pèrdua accidental de documents i/o carpetes de les unitats de xarxa. En aquest sentit, he documentat a:

    http://linkat.x…ervidor_Centre

    la forma de configurar al servidor de centre una paperera de reciclatge. Així, els fitxers que s'esborren de les unitats de xarxa passen a una altra carpeta que, si segueixes la documentació, s'esborren al cap d'una setmana. Tot això és personalitzable però és un bon recurs que t'evitarà algun ensurt.



    Joan de Gracia
  • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.