Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Impossible treballar amb Terminals, mentre un terminal visualitza un vídeo  Final

  • Tenim una instal·lació d'un servidor de terminals i 28 terminals Linkat distribuïts a l'aula, sala de professat i despatxos, connectats amb dos switch a gigabit. Funcionant correctament.

    Hem detectat un problema de lentitud extrema que impossibilita treballar amb els terminals, això sempre coincideix en el moment que un dels terminals està visualitzant una pàgina web que conté un vídeo (youtube, ...)

    Com es pot resoldre això?
  • Hola,

    Mira el solucionari de LTSP Linkat 3 on es parla d'això:
    http://linkat.x…/LTSP5_Linkat3

    Si no et funciona la solució caldrà restringir el YouTube o es menjarà tot el ample de banda de la xarxa.

    Salut.

    Projecte Linkat
  • A què et refereixes com a solució?

    A '2.-Solució al problema del poc rendiment a l'hora de visualitzar videos de YouTube'? A haver de 'compilar el suport libflashsupport per tal que la versió 9 de flash pugui treballar amb el daemon de so Pulseaudi'?

    No sé, això, no hi ha algú que hi doni suport? Algú que ho pugui fer? O alguna recepta ja implementada en una maqueta actualitzada del servidor de terminals? És que això que ens passa segur que passa a tots els centres on hi ha terminals i suposar que tothom és capaç de comprovar la versió de flash, actualitzar, complilar, ... és, si m'ho permets, estar en una òrbita diferent de la realitat dels centres.

    Lluís
  • Hola Lluís,


    El problema que tens amb l'accés a Youtube i que impedeix treballar amb els terminals és degut al fet que tens els terminals lleugers connectats a un switch de 100 Mbps o si més no la connexió entre el servidor de terminals i els terminals lleugers s'ha de fer amb un switch d'1Gbps.

    Pensa que un video de youtube, un cop s'ha descomprimit al servidor de terminals, pot consumir un ample de banda d'uns 70 Mbps i si el switch és de 100 podràs veure el perquè cal que la connexió es faci amb un switch d'1Gbps.

    Pots reduir una mica el consum d'ample de banda si modifiques el fitxer ltsp.conf amb les línies següents:

    /srv/tftpboot/KIWI/lts.conf


    I afegeix/modifica les línies següents:

    LDM_DIRECTX = False
    X_COLOR_DEPTH=16

    Amb aquestes dues línies aconseguiràs reduir una mica més el consum d'ample de banda.

    D'altra banda, aquest comportament només passa amb el flash10 i no pas amb el flash9 per la qual cosa es va posar a la wiki el paquet de flash 9 i pel qual s'ha de compilar el programa libflashsupport


    Mira't doncs a veure si amb aquesta modificació primer i després mirant si pots substituir algun switch per un de 1 Gbps s'arregla.


    Bones festes i records Lluís,

    :-)



    Joan
  • Hola Lluís,


    L'accés a Youtube el pots fer també a través d'html5. Podries mirar de fer la prova següent a veure si s'incrementa la velocitat d'accés i es redueix el trànsit que genera el plugin de flash:

    http://www.youtube.com/html5

    veuràs que hauràs d'accedir-hi amb el Chrome ja que el Firefox, fins a la seva versió 4 no suporta el format de vídeo WebM amb el còdec lliure VP8.

    Fes una prova a veure si realment fent aquest canvi a l'hora d'accedir a Youtube notes alguna millora.


    Joan de Gracia

    Projecte Linkat
  • Hola,

    Aquest problema, no només passa amb el Youtube passa amb les pàgines que contenen vídeo, per exemple, de materials de llengua anglesa, ...

    A l'Institut, tota la xarxa que sosté els terminals, és des del principi feta amb switchs d'1 Gbps.

    Tenim una aula amb 17 terminals, a l'Institut, en total n'hi ha 28.

    El què es pot veure, amb un 'top' al servidor de terminals és que per algun procés 'firefox' d'algun usuari el consum de CPU té valors superiors a 40% amb puntes superiors al 60%, si això té lloc quan hi ha activitat a l'aula on diversos processos de diversos usuaris tenen valors alts, es crea l'efecte d'alentir el sistema fins a fer-lo insostenible.

    He desinstal·lat la versió 10 del plugin del firefox i instal·lat la versió 9. Continuaré fent seguiment d'aquest tema.

    Sobre 'caldrà compilar el suport libflashsupport per tal que la versió 9 de flash pugui treballar amb el daemon de so Pulseaudio', per què cal fer-ho? quines dificultats teniu detectades que es presenten si no es fa? i com es pot fer? està documentat en algun lloc?

    Gràcies,

    Lluís
  • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.