Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Linkat KVM 18.04

Enviada per francesc.koga el 14/Nov/2019 - 11:14


Ja està disponible als repositoris de la Linkat 18.04 el paquet linkat-mp-kvm. Aquest paquet facilita la instal·lació del sistema virtualització KVM. La virtualització permet simular ordinadors independents (màquines virtuals), amb la seva pròpia memòria, CPU, disc dur..., tot aprofitant les capacitats de la màquina on instal·lem l'aplicació KVM (ordinador amfitrió).

Es tracta d'una eina molt útil per provar diferents sistemes operatius, implementar laboratoris de pràctiques..., i l'únic requeriment per fer-lo servir és  que la CPU de l'amfitrió suporti les extensions de virtualització Intel VT o AMD-V.

Més informació en aquest enllaç.