Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Presentació

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ofereix el Departament d'Educació amb la finalitat de poder proveir l'accés a un sistema operatiu completament lliure.

Forma part d'una actuació del Departament d'Ensenyament per impulsar l'ús del programari lliure que comporta, entre altres avantatges, l'extensió de l'alfabetització digital respectant la legalitat, la promoció dels principis del treball col·laboratiu, tan necessaris perquè la societat del coneixement avanci pels camins de la garantia de la igualtat d'oportunitats i l'efectiva llibertat de tria al mercat.

Quant a les característiques tècniques, la Linkat

  • les primeres versions deriven de la distribució OpenSUSE, en l'actualitat es basa en versions LTS d'Ubuntu;
  • es presenta en quatre modalitats diferents de funcionament:

Estació autònoma
Servidor de centre
Client de centre
Servidor de terminals lleugers

Pel que fa a trets específics, la

Linkat

  • s'actualitza automàticament en línia gràcies a l'aplicatiu opencarpet i compta amb el suport del servei tècnic general de què gaudeixen els centres educatius catalans;

permet que qualsevol persona que en sigui usuària pugui prendre part activa en el desenvolupament i millora de la distribució a través d'aquest portal.

Presentacio 2.0