Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...


En les darreres setmanes s'han detectat errors tècnics que dificulten el bon funcionament del portal Linkat.
Els errors detectats són els següents:

  • Registre de nous usuaris.
  • Autenticació al portal.
  • Pàgina de contacte.
  • Enviament de missatges al fòrum.

Us demanem disculpes per aquestes incidències, que esperem estiguin solucionades en pocs dies. Mentrestant si necessiteu suport tècnic de la Linkat us podeu posar en contacte amb nosaltres mitjançant l'adreça de correu: linkat@xtec.cat

Notícies

Nova eina: Linkat Permisos Unitats

Enviada per pablo.vigo el 11/Nov/2015 - 12:53

Us presentem la nova eina per restablir els permisos de les unitats compartides del servidor de centre Linkat edu 14.04.

Aquesta eina permet assignar els permisos originals a les unitats compartides del servidor de centre (Unitats P, S, T, M i G). Aquesta eina resulta molt útil quan es fan migracions de servidors de centre o bé quan es produeixen problemes a l'hora d'accedir als fitxers continguts dins d'aquestes unitats.

Teniu més informació a la WikiLinkat.


Linkat lleugera a la Festa d’Ubuntu

Enviada per pablo.vigo el 21/Oct/2015 - 10:57

El projecte Linkat serà present a la festa de presentació de la nova Ubuntu 15.10 que tindrà lloc al Centre de Formació d’Adults “La Garrotxa” a Olot, dins del marc de la Volcànica 2015. En aquesta festa, el projecte Linkat presentarà la Linkat lleugera basada en Lubuntu 14.04LTS.


En aquesta trobada se celebra la publicació de la nova versió Ubuntu 15.10 i se suma a d’altres convocatòries similars que es fan arreu del món. Enguany, la festa s'emmarca dins de la Volcànica 2015, una LAN party que, a més a més, inclou xerrades i tallers de diferents tipus.


Agenda de la Festa d’Ubuntu:


  • 10:15 a 10:45h - Presentació i parlaments

  • 10:45 a 11.40h - Presentació de portàtils ultralleugers amb Ubuntu

  • 11:45 a 12:40h - Ubuntu Touch

  • 16:00 a 16:55h - Presentació de la Linkat lleugera

  • 18:00 a 18:30h - Sorteig i tancament


Durant tot el dia (de 10.15 a 18:00h) hi haurà una Install Party perquè tothom que vulgui pugui instal·lar-se la nova versió d’Ubuntu al seu ordinador.


Més informació a CatalanTeam d'Ubuntu


A World Without Linux

Enviada per pablo.vigo el 05/Oct/2015 - 14:03

El 5 d'octubre de 1991 Linus Torvalds va alliberar el primer kernel de Linux i la Linux Foundation ha volgut commemorar el 24è aniversari d'aquest fet amb una serie de vídeos per mostrar com seria el món sense Linux.

Aquí teniu disponible l'episodi 1 d'aquesta sèrie.


Eines actualitzades per a la Linkat Lleugera

Enviada per pablo.vigo el 05/Oct/2015 - 09:24

Recentment s'ha publicat la Linkat lleugera, distribució dissenyada específicament per a ordinadors antics o amb prestacions limitades. En aquest sentit, s'han adaptat a la Linkat lleugera els perfils d'usuari ja existents: infantil, primària i secundària. També s'ha revisat el muntador d'unitats que permet connectar la Linkat al servidor de centre i el congelador d'escriptori Trivial Freezer.


Aquestes adaptacions permeten a la Linkat lleugera treballar amb el mateix nivell de prestacions que la Linkat estàndard.

Linkat lleugera

Enviada per pablo.vigo el 09/Set/2015 - 13:21

Ja està disponible la Linkat 14.04 lleugera, una nova versió de l'entorn operatiu Linkat, basada en la distribució Lubuntu 14.04 i dissenyada específicament per a ordinadors antics o amb prestacions limitades (a partir de 512 Mb de memòria RAM).


Tant la Linkat 14.04 original com la nova versió lleugera ofereixen gratuïtament un ampli ventall de programari lliure en català: eines d'internet, ofimàtica, tractament de gràfics, multimèdia i una extensa selecció d'aplicacions educatives. La versió lleugera incorpora també perfils específics per a Educació Infantil, Primària i Secundària.La Linkat 14.04 lleugera permet allargar la vida útil dels ordinadors que tenen pocs recursos o bé que funcionen amb sistemes operatius que ja no tenen suport oficial per part del fabricant. Aquesta versió lleugera permet donar una segona vida a aquests dispositius, oferint-los un sistema operatiu més ràpid, més segur, sense virus, actualitzat periòdicament, sense cap cost per llicències d'ús i compatible amb el programari més recent.


El projecte Linkat ofereix diversos canals de suport professional on els usuaris, distribuïdors, tècnics i  coordinadors TAC dels centres educatius podeu plantejar qualsevol  tipus de dubte o suggeriment.

Page 1 / 30 (1 - 5 of 146 Total) Next Page Last Page