Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Dia de la llibertat dels documents

Enviada per pablo.vigo el 24/Mar/2015 - 14:48

 

El dia 25 de març es celebra el Dia de la Llibertat dels Documents, aquesta campanya mundial serveix per conscienciar de la necessitat d'adoptar els formats de fitxer oberts d'acord amb l'aplicació d'uns també estàndards oberts.

Els estàndards oberts són essencials per a la interoperativitat i per a la llibertat de triar entre les diferents aplicacions de programari segons la qualitat. Ens permeten alliberar-nos de les dades tancades i del seu subsegüent proveïment tancat. Aquest fet fa que els estàndards oberts siguin fonamentals per als governs, les empreses, les organitzacions i els usuaris individuals de tecnologia de la informació.


Vídeo-tutorials de l'Escola Pau Casals de Vacarisses

Enviada per pablo.vigo el 20/Feb/2015 - 08:48

L'escola Pau Casals de Vacarisses ha creat un conjunt de vídeo-tutorials del programa Open-Sankoré a la seva web de formació per a docents que són públics per a tothom.

Open-Sankoré és un programari lliure i gratuït que es pot utilitzar en qualsevol Pissarra Digital Interactiva (PDI) i altres Sistemes de Projecció Interactius (SPI).

Avui dia hi ha un gran ventall de sistemes de projecció interactiva en el mercat. Aquests sistemes poden consistir en un projector més la pissarra interactiva o simplement el projector amb la interactivitat incorporada. Cada un d'aquests sistemes acostuma a venir acompanyat del seu programari propi, generalment d'ús exclusiu per al maquinari d'un determinat fabricant. Això fa que a les aules d'un mateix centre convisquin programaris diferents i incompatibles entre sí, forçant moltes vegades la decisió d'adquirir tots els sistemes de projecció d'una mateixa marca, o incomplint els termes de les llicències d'ús del programari.

L'Open-Sankoré es pot utilitzar amb qualsevol model de PDI o SPI i des de qualsevol sistema operatiu (Windows, Mac o GNU/Linux), sense cap restricció específica que pugui condicionar els criteris d'adquisició i manteniment del maquinari dels centres.

Recordeu que el Open-Sankoré es troba als repositoris oficials de la Linkat.

Vídeo-tutorials Open-Sankoré


Iniciació a la Linkat

Enviada per pablo.vigo el 10/Des/2014 - 09:49

Des del blog Tecnocat.eu ens arriba una publicació molt interessant sobre iniciació a la Linkat. En aquesta publicació trobareu breus pràctiques que permeten iniciar-se en la instal·lació del nostre sistema operatiu, fer un recorregut per les parts més importants de la Linkat i la instal·lació de programes. Aquestes activitats estan pensades per a persones amb pocs coneixements de Linux.

Iniciació a la Linkat


Robòtica i Linkat

Enviada per pablo.vigo el 25/Nov/2014 - 09:26


L'institut Menéndez y Pelayo de Barcelona organitza, el dissabte dia 29 de novembre, una jornada sobre robòtica i Linkat. En aquesta jornada es parlarà sobre programació d'aplicacions mòbils, impressores 3D, diferents llenguatges de programació per a robòtica i tot funcionant sobre Linkat.

L'entrada és gratuïta i oberta a tothom, només cal omplir el formulari d'inscripció.

Podeu consultar les diferents ponències i accedir al formulari d'inscripció al web de l'institut.

Jornada de robòtica i Linkat a l'INS Menèndez y PelayoNova versió del Trivial Freezer

Enviada per pablo.vigo el 29/Oct/2014 - 12:07

Ja es troba disponible la nova versió del congelador d'usuaris de la Linkat, el Trivial Freezer v1. En aquesta nova versió s'han corregit alguns errors i s'ha millorat la seva instal·lació i distribució desenvolupant els paquets DEB per a Linkat edu 12.04 i Linkat edu 14.04 i un nou configurador de l'arrencada.

El programa es troba als repositoris oficials de la Linkat i podeu realitzar la instal·lació des del vostre gestor de paquets preferit (apt-get, Synaptic, Centre de programari d'Ubuntu...)

Teniu més informació del programa a la Wikilinkat.

Trivial Freezer a la Wikilinkat

Page 1 / 28 (1 - 5 of 136 Total) Next Page Last Page