Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Ja podeu descarregar la Linkat edu 14.04.

Enviada per pablo.vigo el 12/Set/2014 - 17:43

 

Les ISO's de la nova Linkat Edu 14.04 ja es troben disponibles a l'àrea de descàrregues del portal Linkat.

La Linkat edu 14.04 es distribueix per 32 i 64 bits. La mida dels fitxers ISO és de 2 GB.

NOTA: Si no tens clar de quina arquitectura és el teu ordinador, selecciona la descàrrega de 32 Bits.

Si ja tens una Ubuntu 14.04 instal·lada al teu ordinador i vols transforma-la en una Linkat edu 14.04, només has de seguir els passos següents documentats a la WikiLinkat.

Transformació d'una Ubuntu 14.04 a Linkat edu 14.04


Nova versió Linkat EDU 14.04

Enviada per pablo.vigo el 04/Jul/2014 - 10:23


El passat mes d'abril es va publicar la nova versió d'Ubuntu 14.04 LTS (Long Term Support), amb actualitzacions garantides per als propers 5 anys. La darrera versió LTS va ser la 12.04 sobre la qual es va muntar la primera distribució Linkat basada en Ubuntu.

Des d'avui mateix també podeu instal·lar la Linkat sobre la nova Ubuntu 14.04. Ja estan disponibles els nous dipòsits de programari, s'han actualitzat els perfils d'Infantil, Primària i Secundària, i s'ha comprovat que l'actualització de 12.04 a 14.04 es realitzi sense problemes tant als ordinadors personals com als servidors de terminals lleugers (LTSP). Així doncs, a partir d'ara, la versió de referència del projecte serà la 14.04, tot i que se seguirà donant suport a la 12.04.

Ara mateix, la instal·lació de la nova Linkat es pot fer mitjançant un paquet que cal afegir a una instal·lació estàndard d'Ubuntu 14.04. A finals de juliol es publicarà la imatge ISO en format Live DVD/USB, des de la qual es podrà provar el funcionament de la Linkat en qualsevol ordinador i, si es creu convenient, realitzar-hi la instal·lació d'una manera ràpida i senzilla, fins i tot sense connexió a Internet. La publicació de la imatge Live DVD/USB es farà a finals de juliol tot coincidint amb la primera actualització d'Ubuntu 14.04. També, a finals de juliol, els usuaris de l'actual 12.04 veuran un avís que els demanarà si volen passar el sistema a la nova versió 14.04 o bé seguir rebent actualitzacions fins al 2017.

Guia d'instal·lació de la Linkat edu 14.04


Som Linkat

Enviada per pablo.vigo el 02/Jun/2014 - 14:46

L'Escola Pau Casals de Vacarisses ens presenta aquest vídeo per gaudir de la tecnologia.Les extensions de Java deixen de funcionar amb el navegador Chrome de Google

Enviada per pablo.vigo el 22/Maig/2014 - 10:05

La darrera actualització del navegador de Google Chrome i Chromiun, versió 35, han deixat de donar suport a les extensions de Java. Aquesta actualització fa que no es pugui treballar amb les versions web del JClic ni del Geogebra.

Com a solució es recomana fer servir el navegador per defecte de la Linkat Mozilla Firefox.

Informació oficial de Google

Festa Ubuntu a l'institut Torre Vicens

Enviada per pablo.vigo el 12/Maig/2014 - 11:55

L'institut Torre Vicens de Lleida acollirà el proper dissabte dia 17 de maig, la festa de la comunitat d'Ubuntu en català on es presentarà la base de la futura Linkat edu 14.04.

A part de la presentació de l'Ubuntu 14.04 destaquem les ponències d'en Pau Saura (CEIP Joan Sallarès i Pla)  sobre terminals lleugers amb Raspberry PI i els programes d'accessibilitat en Linkat a càrrec d'en Joan de Gracia (Projecte Linkat).

Podeu consultar el programa d'activitats al web dels organitzadors Comunitat d'Ubuntu en català.

L'assistència a la festa és completament gratuïta però es demana que us hi inscriviu a fi que es pugui preparar i dimensionar correctament l'esdeveniment.

Formulari d'inscripció

Page 1 / 26 (1 - 5 of 130 Total) Next Page Last Page