Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

1a Jornada de Programari Lliure als Centres Educatius

Enviada per pablo.vigo el 21/Jun/2018 - 19:34


L'escola del treball de Barcelona organitza el proper dia 27 de juny la 1a Jornada de Programari Lliure als centres educatius.

Aquestes jornades, creades per professors i desenvolupadors, tenen l'objectiu d'intercanviar experiències i conèixer les novetats dels diferents projectes de programari lliure relacionats amb l'educació.

El projecte Linkat presentarà les novetats d'aquest 2018, la nova Linkat edu 18.04, els perfils d'usuari i els escriptoris remots entre altres.

L'entrada és gratuïta. Us hi esperem a tots/es.

Més informació a obrimelcodi.cat


Ricard Stallman a Barcelona

Enviada per pablo.vigo el 15/Jun/2018 - 10:47


Richard Stallman, president de la Free Software Foundation, assistirà a la Maker Faire Barcelona 2018 per debatre sobre com preservar la privacitat i els drets digitals de la ciutadania.

Aprofitant la seva estada a Barcelona, també realitzarà una xerrada per difondre el programari lliure a l'auditori de l'UPC on pretén analitzar els reptes i la filosofia del Programari Lliure, més enllà de les qüestions tècniques.

Teniu més informació als enllaços següents:


Nou perfil de ràdio a la Linkat

Enviada per pablo.vigo el 01/Jun/2018 - 10:39

El projecte Linkat us presenta el nou perfil de ràdio amb l'objectiu de fomentar la ràdio escolar per Internet.

Aquest perfil proporciona una interfície gràfica i el recull d'aplicacions per disposar de les diverses funcions que requereix una ràdio escolar. Entre elles destaquen:

  • Emissió d'àudio en directe per internet
  • Automatització i programació de la radiofòrmula
  • Enregistrament, edició i postproducció d'àudio

Aquestes funcionalitats es troben disponibles un cop instal·lat el perfil, gràcies a diverses aplicacions i utilitats de programari lliure.

Podeu consultar les ràdios educatives actuals en aquest enllaç: Ràdios escolars

Més informació a la WikiLinkat: Perfil de ràdio


Edició d'imatges i gràfics a la Linkat

Enviada per pablo.vigo el 16/Maig/2018 - 13:36

A la Linkat existeixen diferents aplicacions de programari lliure i multiplataforma (Linux, Windows i Mac OS X) per editar imatges i gràfics vectorials, però els més importants són GIMP i Inkscape.

GIMP és una aplicació que permet al tractament d'imatges i fotografies. Els usos típics inclouen la creació de gràfics, logotips, el canvi de mida, canvi de colors i la combinació d'imatges.

Inkscape és un programa dissenyat per al dibuix de gràfics vectorials, es pot utilitzar per crear i editar il·lustracions, diagrames, gràfics, logotips i quadres complexos. Inkscape pot representar formes vectorials primitives (per exemple, rectangles, el·lipses, polígons, arcs, espirals, estrelles i quadres 3D) i text.

Teniu disponibles manuals en català d'aquestes aplicacions:


Festa Ubuntu 18.04 LTS

Enviada per pablo.vigo el 04/Maig/2018 - 14:34

El projecte Linkat participarà a la festa de la Bionic Beaver, darrera versió d'Ubuntu LTS. Recordem que la Linkat es basa des de fa uns anys en les versions LTS d'Ubuntu.

Durant l'esdeveniment es realitzaran xerrades i tallers d'instal·lació.

La festa, organitzada per la comunitat de l'Ubuntu en català, es celebra el dia 5 de maig a l'INS Alfons Costafreda de Tàrrega.

Tota la informació de la festa i inscripcions gratuïtes a l'enllaç següent:
Festa Bionic Beaver de Tàrrega

Page 1 / 38 (1 - 5 of 186 Total) Next Page Last Page