Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...


En les darreres setmanes s'han detectat errors tècnics que dificulten el bon funcionament del portal Linkat.
Els errors detectats són els següents:

  • Registre de nous usuaris.
  • Autenticació al portal.
  • Pàgina de contacte.
  • Enviament de missatges al fòrum.

Us demanem disculpes per aquestes incidències, que esperem estiguin solucionades en pocs dies. Mentrestant si necessiteu suport tècnic de la Linkat us podeu posar en contacte amb nosaltres mitjançant l'adreça de correu: linkat@xtec.cat

Notícies

A World Without Linux

Enviada per pablo.vigo el 05/Oct/2015 - 14:03

El 5 d'octubre de 1991 Linus Torvalds va alliberar el primer kernel de Linux i la Linux Foundation ha volgut commemorar el 24è aniversari d'aquest fet amb una serie de vídeos per mostrar com seria el món sense Linux.

Aquí teniu disponible l'episodi 1 d'aquesta sèrie.


Eines actualitzades per a la Linkat Lleugera

Enviada per pablo.vigo el 05/Oct/2015 - 09:24

Recentment s'ha publicat la Linkat lleugera, distribució dissenyada específicament per a ordinadors antics o amb prestacions limitades. En aquest sentit, s'han adaptat a la Linkat lleugera els perfils d'usuari ja existents: infantil, primària i secundària. També s'ha revisat el muntador d'unitats que permet connectar la Linkat al servidor de centre i el congelador d'escriptori Trivial Freezer.


Aquestes adaptacions permeten a la Linkat lleugera treballar amb el mateix nivell de prestacions que la Linkat estàndard.

Linkat lleugera

Enviada per pablo.vigo el 09/Set/2015 - 13:21

Ja està disponible la Linkat 14.04 lleugera, una nova versió de l'entorn operatiu Linkat, basada en la distribució Lubuntu 14.04 i dissenyada específicament per a ordinadors antics o amb prestacions limitades (a partir de 512 Mb de memòria RAM).


Tant la Linkat 14.04 original com la nova versió lleugera ofereixen gratuïtament un ampli ventall de programari lliure en català: eines d'internet, ofimàtica, tractament de gràfics, multimèdia i una extensa selecció d'aplicacions educatives. La versió lleugera incorpora també perfils específics per a Educació Infantil, Primària i Secundària.La Linkat 14.04 lleugera permet allargar la vida útil dels ordinadors que tenen pocs recursos o bé que funcionen amb sistemes operatius que ja no tenen suport oficial per part del fabricant. Aquesta versió lleugera permet donar una segona vida a aquests dispositius, oferint-los un sistema operatiu més ràpid, més segur, sense virus, actualitzat periòdicament, sense cap cost per llicències d'ús i compatible amb el programari més recent.


El projecte Linkat ofereix diversos canals de suport professional on els usuaris, distribuïdors, tècnics i  coordinadors TAC dels centres educatius podeu plantejar qualsevol  tipus de dubte o suggeriment.


Dia de la Llibertat del Programari 2015

Enviada per pablo.vigo el 02/Set/2015 - 14:17

El dissabte 19 de setembre de 2015, se celebrarà a tot el món el 12è Dia de la Llibertat del Programari (Software Freedom Day). L'objectiu d'aquesta celebració és ensenyar al públic d'arreu del món els beneficis d'usar programari lliure de qualitat en àmbits com ara l'educatiu, de les administracions públiques, negocis, privat, etc.

L'Associació Caliu d’usuàries i usuaris de GNU/Linux en llengua catalana organitza xerrades, fa tutorials de programes lliures,etc i publica fulletons per tal de donar informació a tothom que hi estigui interessat.


Xerrades:

10:30 Xen, entorn de virtualització
11:30 Vagrant: entorns de desenvolupament fàcils
12:30 Maquinari lliure
16:00 NaN­tic, empresa de serveis amb programari lliure
17:00 Codelearn, programació per a nens i adolescents
18:00 Fòrum obert

El lloc escollit és el Centre Cívic Les Corts de Barcelona, al carrer
de Dolors Masferrer i Bosch, 33-35.

Cartell de la celebració

Més informació a Caliu.cat

Curs per a docents d'administració Linkat

Enviada per pablo.vigo el 18/Jun/2015 - 13:42


El dia 6 de juliol s'inicia el curs d'administració de sistemes Linkat: L'aula Linkat . Aquest curs, que té una durada de 5 dies, està adreçat a docents i es farà a l'escola l'Estelada de Cànoves i Samalús.

En aquest curs s’ensenyarà a gestionar l’aula Linkat formada per un servidor de centre Linkat edu 14.04 i estacions autònomes Linkat edu.

Les inscripcions s'obriran entre els dies 19/06/2015 i 02/07/2015

Els objectius del curs són els següents:

  • Conèixer el nou servidor de centre.

  • Integrar les estacions autònomes amb el servidor.

  • Restaurar els escriptoris dels usuaris.

  • Conèixer l’entorn de terminals lleugers.

  • Treballar amb escriptoris lleugers.

  • Aprendre a clonar instal·lacions de Linkat.


Informació del curs

Detall de l'activitat


Page 1 / 29 (1 - 5 of 144 Total) Next Page Last Page