Wiki Linkat

Categoria:Midi

De Wiki Linkat

El MIDI (Musical Instrument Digital Interface) és un format estàndard que permet codificar digitalment les partitures musicals. La informació generada en tocar un instrument MIDI o en escriure en un editor musical es pot emmagatzemar en fitxers del tipus Standard MIDI File, que pot portar les extensions "mid", "midi", "kar" o "smf", entre altres. Aquesta informació també es pot enviar a un sintetitzador, que és el dispositiu o sistema encarregat de convertir-la en sons.

Els sintetitzadors MIDI poden ser de tres tipus:

- Un aparell extern (un teclat o un mòdul de so)

- Un component específic de la targeta de so (per exemple, en alguns models que incorporen el xip EMU)

- Un programa que s'encarrega de convertir les indicacions de notes musicals en so. Aquest és el cas del Timidity++, que la Linkat incorpora de sèrie.

Per a escoltar els fitxers MIDI necessitarem, a més del sintetitzador, un reproductor que s'encarregui de llegir-los i enviar les instruccions al sintetitzador. Un dels més senzills i efectius és el "KMid", tot i que hi ha altres opcions.

Per a escriure música necessitarem un seqüenciador i/o un editor de partitures. A la Linkat en tenim un de molt bo anomenat “Rosegarden”, que caldrà configurar per tal que faci ús del sintetitzador musical. També podem fer servir programes inicialment dissenyats per a altres plataformes, com ara el "MusicTime".

Pàgines a la categoria «Midi»

Les següents 3 pàgines són dins d'aquesta categoria, d'un total de 3.

M

T