Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Fantàstica la idea de descarregar l'adaptació linkat des del repositori d'Ubuntu  Final

 • Fantàstica la idea de descarregar l'adaptació linkat des del repositori d'Ubuntu.
  En el centre tenim aproximadament 50 màquines corrent amb ubuntu i es podrà fer l'adaptació sense cap problema. La versió anterior donava problemes de compatibilitat.
  Crec que s'haurien de dedicar menys esforços a la versió Servidor i client de linkat i dedicar-se a fons a la versió autònoma. Amb les noves línies de fibra òptica les versions servidor i client potser han deixat de tenir sentit.

  Caldria centrar-se en el sistema de congelació. Segueixo pensant que tenir un sistema de congelació potent és imprescindible. També us animo a començar a fer proves de Linkat amb discs SSD. Jo ja he començat. Cal imitar la idea del Chrome OS instal·lat en els portàtils Chromebook. El futur pròxim passarà per sistemes connectats a la xarxa directament. Des del meu punt de vista davant del fracàs tècnic de W7 i W8 ( i del seu preu ) és un bon moment per a fer el salt definitivament. A mesura que comenci a fallar el WXP, en el nostre centre farem el salt a Linkat.

  Felicitats, bona feina.
  Jordi Maymi
  Institut Marta Mata Salou
 • Hola Jordi,

  Moltes gràcies per la teva felicitació.

  Creiem que a les escoles és encara necessari un servidor d'aula per facilitar la compartició de fitxers, facilitar els backups i sobretot tenir controlat les dades personals del centre.

  Amb la fibra òptica és veritat que els serveis de dades al núvol funcionen molt bé, però pensa que estàs deixant tota la informació personal i del centre a empresses privades que no saps com gestionen les teves dades privades.

  A part el servidor incorpora altres funcionalitats com servidor DLNA, antivirus, validació d'usuaris, etc... que són interessants per alguns centres. El servidor també és genial per facilitar l'entrada al centre des de l'exterior des dels serveis SSH o muntant una VPN.

  El congelador d'escriptoris és una eina que estem ara mateix millorant i empaquetant, en un mes possiblement ja publicarem el nou paquet .deb disponible en línia per a totes les Linkats. És molt important per les escoles disposar d'una eina de congelació i estem treballant per donar resposta a aquesta necessitat.
  Ara mateix el podeu instal·lar seguint la guia a la WikiLinkat:
  http://linkat.x…nkat_edu_12.04

  Salutacions i moltes gràcies per la felicitació, ens fa molta il·lusió.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.