Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Imatge virtual de la Linkat 22.04

Enviada per jgraci25 el 03/Maig/2023 - 12:50

Des del projecte Linkat compartim amb vosaltres la imatge virtualitzada de la nova versió de la Linkat 22.04. Aquesta imatge té com a finalitat facilitar l'accés a aquesta nova versió de Linkat sense necessitat de fer-ne cap instal·lació. Per utilitzar aquesta imatge, cal tenir a l'ordinador el programari de virtualització VirtualBox.

VirtualBox és un programa de virtualització lliure que permet engegar sistemes operatius convidats. Les "màquines virtuals" que s'usen a dins del VirtualBox emulen un ordinador amb tots els seus components: memòria, adaptador de xarxa, disc dur, sistema de so, etc. Això ens permet executar qualsevol sistema operatiu i treballar-hi de forma simultània.

Virtualbox té la possibilitat d'importar imatges ja creades de màquines virtuals. Aquestes imatges contenen el sistema operatiu i la configuració de la màquina de forma que, un cop importada la imatge, el sistema operatiu es pugui iniciar directament. En aquesta guia descobrireu com importar aquestes imatges.

VirtualBox es troba disponible per a diverses plataformes, des de la pàgina web de descàrregues del projecte:

https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Podeu descarregar-vos la imatge virtual de la Linkat 22.04 des d'aquest enllaç: https://ja.cat/linkat-vm-2204


Nova Linkat 22.04

Enviada per jgraci25 el 31/Mar/2023 - 18:01


El projecte Linkat té el plaer d'anunciar l’alliberament de la nova versió Linkat 22.04.

La Linkat 22.04 està basada en Ubuntu 22.04 (Jammy Jellyfish). Es tracta d'una versió de tipus Long Term Support (LTS) que rebrà actualitzacions de seguretat i programari fins a l'abril de 2027.


La Linkat 22.04 arriba amb les últimes versions de programari educatiu, aplicacions ofimàtiques, utilitats i una nova versió del nucli de base (kernel) que assegura un bon reconeixement del maquinari més modern.


La Linkat edu 22.04 inclou l’entorn d’escriptori "MATE" per mantenir l’aspecte gràfic de les versions anteriors de Linkat. Els usuaris poden canviar i seleccionar l’entorn escriptori Ubuntu durant l'inici de sessió. La Linkat 22.04 només està disponible per a arquitectures de 64bits.

Per començar a treballar amb la Linkat 22.04, s'ha preparat un paquet que permet transformar una instal·lació d'Ubuntu 22.04 en Linkat 22.04.

Més informació


Festa de presentació de la versió Lunar Lobster - Ubuntu 23.04 LTS

Enviada per jgraci25 el 30/Mar/2023 - 09:46

Al mes d'abril d'aquest any publicarà la nova versió d'Ubuntu 23.04 que porta per nom Lunar Lobster.

Per celebrar-ho, la comunitat d'Ubuntu en català, tal com porta fent amb l'aparició d'anteriors versions d'Ubuntu, organitza una festa (Release Party). Aquestes festes són organitzades per tot el món pels grups locals (LoCo Teams) d'Ubuntu.

Enguany, la festa se celebrarà el dia 13 de maig a Pineda de Mar.

Consulteu en aquest enllaç per tenir més informació sobre la festa de presentació d'Ubuntu 23.04 Lunar Lobster.


Dia de la Llibertat del Programari 2022

Enviada per jgraci25 el 13/Set/2022 - 16:09

El Dia de la Llibertat del Programari és una iniciativa mundial de caràcter anual per celebrar i difondre els avantatges d'utilitzar el programari lliure i promocionar-ne l'ús. Va celebrar-se per primer cop el 28 d'agost del 2004. Des de llavors, ha guanyat popularitat i l'any 2005 hi participaren més de 200 equips de prop de 60 països, entre ells Catalunya, que hi participava per primer cop. El Dia de la Llibertat de Programari se celebra cada any, des de 2006, el tercer dissabte de setembre [1]. Enguany, Caliu celebra el Dia de la Llibertat del Programari el dissabte dia 17 de setembre a l'Espai Jove Bocanord de Barcelona. Teniu més informació de l'event a la pàgina web de Caliu.


Festa de presentació de la versió Jammy Jellyfish - Ubuntu 22.04 LTS

Enviada per jgraci25 el 19/Jul/2022 - 10:47

Al mes d'abril d'aquest any es va publicar la nova versió d'Ubuntu 22.04 que porta per nom Jammy Jellyfish.

Per celebrar-ho, la comunitat d'Ubuntu en català, tal com porta fent amb l'aparició d'anteriors versions d'Ubuntu, organitza una festa (Release Party). Aquestes festes són organitzades per tot el món pels grups locals (LoCo Teams) d'Ubuntu.

Enguany, la festa se celebra el dia 10 de setembre a Caldes de Montbui.

Consulteu en aquest enllaç per tenir més informació sobre la festa de presentació d'Ubuntu 22.04 Jammy Jellyfish.

Page 1 / 46 (1 - 5 of 228 Total) Next Page Last Page