Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

PMF

Pregunta

Quines diferències hi ha entre Linkat 2.1 i la Linkat 3.0?

Resposta

La Linkat 3.0 té una versió més moderna del nucli del sistema, la qual cosa li permet operar amb un espectre molt més gran de maquinari. Al mateix temps, es basa en un projecte obert (OpenSuse.org) que actualitza els seus components molt més sovint que la base anterior, permetent així donar resposta als dispositius nous que contínuament surten al mercat.

A la Linkat 3.0 s'han actualitzat les versions dels programes més utilitzats: l'OpenOffice, Firefox, GIMP, Inkscape, Scribus, Kdenlive, entre altres.

També s'han renovat algunes aplicacions de l'àmbit educatiu, afegint noves prestacions: KGeography (ja es pot treballar amb els mapes de Catalunya), Stellarium (millora en els escenaris) i FET (programa per fer els horaris de qualsevol centre).

A més, la Linkat 3.0 porta moltes aplicacions noves, entre les quals podem destacar l'editor de Quaderns Virtuals (es poden elaborar els Quaderns Virtuals en el propi ordinador per ser exportats amb posterioritat), el CmapTools (gran eina per fer mapes conceptuals), el Celtx (aplicació imprescindible per a la realització de guions multimèdia) i utilitats pel tractament de la imatge, com ara Hugin (per fer panoràmiques), Posterazor (per imprimir pòsters grans amb impressores normals de DIN-A4), UFRaw (per treballar amb imatges Raw d'alta qualitat) o KolourPaint (eina de dibuix molt senzilla i semblant al Paint).

La Linkat 3.0 incorpora tres perfils predefinits per a l'alumnat d'educació infantil, primària i secundària, i també porta una àmplia selecció de continguts educatius del portal edu365.cat que queden instal·lats a l'ordinador per poder ser emprats fins i tot sense connexió a Internet.