Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Nova Linkat lleugera 22.04

Enviada per jgraci25 el 08/Set/2023 - 18:45


El projecte Linkat té el plaer d'anunciar l’alliberament de la nova versió de la Linkat lleugera 22.04.

La Linkat lleugera 22.04 està basada en Lubuntu 22.04. Lubuntu és una "sabor" ofricial d'Ubuntu que utilitza l'entorn d'escriptori LXQt que és molt lleuger. L'objectiu del projecte és proporcionar una distribució GNU/Linux lleugera i alhora funcional que té com a base sòlida Ubuntu. Lubuntu ofereix una interfície gràfica d'usuari senzilla, potent i moderna i inclou una gran varietat d'aplicacions perquè pugueu treballar, navegar per Internet i ser productius.

La Linkat lleugera 22.04 arriba amb les últimes versions de programari educatiu, aplicacions ofimàtiques, utilitats i una nova versió del nucli de base (kernel) que assegura un bon reconeixement del maquinari més modern.


La Linkat lleugera 22.04 inclou l’entorn d’escriptori "LXQt" de Lubuntu la qual cosa ofereix a l'usuari final un entorn d'escriptori lleuger, senzill i potent. La Linkat lleugera 22.04 només està disponible per a arquitectures de 64bits.

Per començar a treballar amb la Linkat lleugera 22.04, s'ha preparat un paquet que permet transformar una instal·lació de Lubuntu 22.04 en Linkat lleugera 22.04.

Més informació