Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

tutorial vmware  Final

 • Hola a tothom!!!

  Vull provar la beta de la linkat al meu portàtil però ho vull fer mitjançant la maquina virtual vmware però tinc un parell de dubtes:

  - M'he descarregat i instal·lat el programa vmware server però no aconsegueixo instal·lar "vmware tools", què he de fer??

  - M'he de baixar tots els arxius del repositori "http://download-linkat.xtec.cat/distribution/linkat-2.0/vmware/", on els he de guardar després?

  - Perdoneu per aquestes preguntes que potser són molt elementals però els que ens volem llançar cap a linux comencem de 0.

  No hi ha manera de fer alguna mena de tutorial de com instal·lar linkat amb vmware per persones com jo???

  Moltíssimes gràcies i perdó un altre cop.

  PD.: com sé si la placa de xarxa d'un ordinador vell és PXE per poder fer una aula via LTSP??

  Gràcies
 • Hola,

  Les vmware tools s'instal·len un cop el sistema operatiu convidat està en marxa. Llavors és quan has d'instal·lar les vmware tools.

  Quan has instal·lat el vmware server et demana una ubicació per a les màquines virtuals. Intenta esbrinar on desa les imatges ja que serà el lloc on hauràs de copiar i descomprimir els fitxers descarregats des de:

  http://download…at-2.0/vmware/

  Els fitxers es troben comprimits en format bz2 per la qual:

  1- Des de GNU/Linux pots executar la comanda:

  bunzip2 *

  2- Des de windows pots fer servir el programa 7-zip (http://www.7-zip.org/ca/)


  Un cop fet això llavors has d'anar al vmware i obrir la imatge de la màquina virtual Linkat 2.


  Sobre les plaques amb PXE. Si la màquina sap arrencar per xarxa el més probable és que suporti aquest protocol. Aquesta opció se sol veure dins de la BIOS del PC o bé en el moment d'arrencar la màquina apareix una opció de l'estil: Press F12 for Network Boot.

  En cas que no aparegui cap d'aquestes opcions llavors pots instal·lar un petit gestor d'arrencada al disc dur i que et permetrà arrencar la màquina des de xarxa.

  Trobaràs l'aplicatiu a:

  ftp://ftp.wizzy.com/pub/wizzy/wizzy-tomsrtbt-2.0.105.tar.gz

  (http://www.wizzy.org.za/article/articlestatic/14/1/2)


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.