Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Primera instal·lació 2.0 beta 1  Final

 • Primer de tot, felicitats pel treball. Estic participant al fòrum des de la linkat (instal·lada ahir a la nit) i fa goig de veure! (ara començo a tenir arguments davant els ubuntaires (que també estan fent molt bona feina des del col·lectiu de desenvolupadors i traductors catalans).

  Comento alguna incidència/impressió:
  1. Dels mil i escaig de paquets, 3 no els vaig poder instal·lar des del DVD. Suposo que és problema meu (de la baixada o de la cremada de la imatge) però per si es problema de la imatge del web, us indico els tres paquests: amb el format paquet/suse/noarch/*.noarch.rpm, els * són man-pages-2.39-0.9, openclipart-0.18-62.1 i OpenOffice_org-openclipart-2-4.1.
  Per cert, sabeu si són importants? em podeu fer cinc cèntims de com instal.lar-los des del repositori (sóc "novato")?
  2. Respecte el tamany de la imatge (vaig trigar unes 7h des de la meva connexió a Internet) i del temps d'instal.lació (unes 2h o 2h i mitja en instal·lar els paquets). Crec que és un bon sistema per a poder tenir la distribució sencera al centre i poder fer instal.lacions "definitives". Ara, per fer difusió de la distribució, i enganxar a gent que vulgui fer proves, estaria bé pensar en poder penjar la distribució en algun altre format (estic pensant en un instal·lador que per defecte no carregui tan programari, sinó que li hagis d'indicar l'ampliació i en alguna imatge més lleugera (que tan el programari "d'ampliació" com les opcions concretes (estic pensant en els milions de drivers i components específics com software de TV,...) es carreguin des d'Internet).
  3. Per últim. Estic treballant amb un Pentium III i (encara no he fet moltes proves) inicialment el temps de càrrega (sistema operatiu i aplicacions generals) és una mica gran (vaja, és més lent que el del XP). Sabeu si  això és normal o he de repassar la configuració?

  Atentament,
  Joan
 • Tornant al tema...

  -El punt 2 del missatge anterior em queda respost amb la publicació de la instal.lació per Internet que s'ha publicat.
  -Agrairia alguna resposta al tema dels paquets: no només si són importants els tres que em donaven errada sinó on puc trobar informació sobre la instal.lació de paquets (com comentava, els primers passos en Linux fan que no sàpigues fer moltes coses...)
  Atentament,
  Joan
 • Hola,

  El paquet manpages és el que instal·la tot el sistema d'ajuda des de consola (ex. man comanda). Els altres dos paquets fan referència a la galeria d'imatges de l'OpenOffice. Si no s'han instal·lat correctament la galeria no passa res però perds els cliparts que podries fer servir des de l'OpenOffice.

  En tot cas posa els repositoris del Departament tal i com s'indica a:

  http://linkat.xtec.net/portal/content/view/116/1/

  i instal·la'ls de nou.


  Joan de Gracia

 • Hola Joan,

  Els paquets que t'han fallat no són crítics pel funcionament del teu sistema i es poden instal·lar sense molts problemes.

  Per afegir un repositori a la Linkat, cal obrir el Yast (Menú Escriptori -- Administració del sistema) i seleccionar Origen de la instal·lació. Fer clic a Afegir -- Especifica l'URL. Introduir el repositori que es vol afegir.

  La llista de repositoris oficial és aquesta:

  Contingut del DVD:
  http://download-linkat.xtec.cat/distribution/linkat-2.0/inst-source

  Font d'actualització:
  http://download-linkat.xtec.cat/distribution/linkat-2.0/repo

  Drivers NVIDIA:
  http://download.nvidia.com/novell/sle10sp1

  Drivers ATI:
  http://www2.ati.com/suse/sle10sp1

  En el primer trobaràs els paquets que t'han fallat. Els repositoris de ATI i NVIDIA només calen si tens una targeta gràfica ATI o NVIDIA. Una vegada hagis afegit els repositoris hauràs d'obrir el Yast i seleccionar Gestió de programari. A la finestra que s'obre pots fer la búsqueda de ls paquets i instal·lar-los.

  Salutacions,
  Pablo.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.