Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

usuaris  Final

 • He4 intentat crear usuaris nous amb : useradd prof -p 12345 y no els crea tot i que sembla que ho fa, despres quan t'intentes identificar et diu usuari o contrasenya incorrecte. També ho he intentat desde yast i em demana la contrasenya del LDAP, li poso la de root, creo els usuaris i després, tampoc em deixa accedir.
 • Hola,

  Nosaltres treballem amb els usuaris per defecte i algun altre creat a mà.
  Tot funcionava bé fins que varem reiniciar el servidor.
  Ara, no podem validar-nos amb un dels usuaris i amb els altres no tenim accés a les unitats compartides
 • Hola,

  Es aconsellable que s'introdueixi els nous usuaris amb el Yast en el servidor per que siguin usuaris de LDAP. Quan obres al Yast et demana una contrasenya que és la del root.

  Quan es crea un usuari nou que volem que tingui accés als directoris compartits, ha de pertànyer a un dels grups d'usuaris que es crean per defecte (Professorat, Alumnat, Administrador o Editor). A la pantalla “Afegeix un usuari LDAP nou”, que surt quan estàs creant un usuari nou amb el Yast, has d'omplir les dades de l'usuari i trobaràs el botó “Detalls” on et permetrà escollir el grup predeterminat i grups LDAP addicionals. Un usuari pot ser de diferents grups. Un professor seria del grup Professorat i Alumnat per tindre accés als directoris dels alumnes també, però un alumne només hauria de ser del grup Alumnat. A la part dreta on posa “Grups LDAP addicionals” has de marcar els grups que pertany l'usuari i remarcar el grup predeterminat.

  Una vegada creat tanca el yast i es guardaran els canvis fets.

  Fa temps havíem tingut un problema amb el servidor LDAP, quan es reiniciava l'ordinador ja no es trobaven els usuaris creats, però si la versió de la Linkat és la Beta 2, aquest problema ja està solucionat.

  Salut,
  Pablo.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.