Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Clonació i adreça MAC  Final

 • Hola,

  He clonat màquines amb arrencada dual. En principi tot funciona correctament, però:

  També ha clonat l'adreça MAC!!!

  El servidor DHCP es torna "locu" i cada maquina que demana servei detecta la mateixa MAC i li respon amb la mateixa IP. He provat d'assignar IP estàtiques, llavors navega bé per la xarxa interna però no per internet. Alguna idea?

  Salutacions.
 • Cert ... una solució és o hauria de ser moure el fitxer /etc/sysconfig/network/ifcfg-eth-id-adreça-mac a /etc/sysconfig/network/ifcfg-eth0 de la màquina model del clonat.

 • Jo també ho he fet, pero des del Sistema -> Administració de sistema,  a Dispositius de xarxa -> targeta de xarxa, he editat la configurada, la he suprimit i he configurat la detectada.
  He fet el mateix amb maquinari -> só, ja que la tarjeta de só era diferenta en el model
 • Hola,

  El procés sembla fàcil, però no ho aconsegueixo. Modificant el nom del fitxer no funciona (si ho hagués fet abans de clonar si que funcionaria).

  També he provat la desinstal·lació i tornar a muntar la tarja de xarxa.  Quan detecta la nova tarja li posa el sufix de l'adreça MAC errònia, manté tots els altres paràmetres antics com DNS, pasarel·la... De totes formes li canvio el nom de configuració (per treure el sufix erroni) i n'hi així.

  Alguna idea més? on es guardar la configuració erronia que sempre recupera?

  Salutacions
 • Si, fent'ho abans de clonar hauria de funcionar.

  Després de renombrar el fitxer hauries d'executar a ma i com a root .

  servidor:~# SuSEconfig
  Starting SuSEconfig, the SuSE Configuration Tool...
  .
  .
  .
 • Hola,

  No hi ha forma. He provat tots els mètodes proposats. Treure maquinari i tornar-li a posar i recupera la falsa adreça MAC.

  També he executat la comanda SuSEconf però no ha recuperat la mac antica. La única solució però és temporal fins que es para la màquina ha estat assignar-li una altre MAC amb la comanda ifconfig. El problema és que en para la màquina perd la configuració. També he combinat aquesta solució amb SuSEconf però en parar-la i torna amb la falsa MAC

  Salutacions
 • Hola,
  Senzillament IMPRESSIONANTEEEEE!!!!!! NO ho havia forma d'arreglar el tema de la MAC i he decidit tornar a instalar de nou. SORPRESSA!!! el procés d'instalació detectava la mateixa MAC que la resta de màquines. M'asseguro que és així arrencat amb una live i efectivament tenia la mateixa MAC. Ho s'ha sobreescrit el número de la tarja o m'han arribat 20 ordinadors amb la mateixa adreça.

  Solució definitiva
  En el fitxer ifcfg-eth0 he afegit la línia
  LLADDR=00:00:00:00:0x:xx

  (x és el número per diferenciar cada màquina)

  El problema s'ha resolt definitivament

  Salutacions!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Ara mateix ho estava provant en una instal·lació de servidor sota VirtualBox amb dos interfícies de xarxa i la solució proposada de moure el fitxer ifcfg-eth-id-adreça-mac a ifcfg-eth0, ifcfg-eth1 funciona sense problemes aplicat a dues targes ( eth0 amb NAT i eth1 xarxa interna ), això si, amb MAC diferents ;-). Força curiós.

  Potser et seria més pràctic emprar algun programari a l'estil del macchanger i fer que els canvis a les MAC de les targetes fossin "definitius" emprant algun dels scripts d'inici, quelcom semblant a una entrada com la següent al /etc/init.d/boot.local de la màquina model del clonat.

  macchanger -a eth0

  rcnetwork restart

 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.