Hola a tots,
Durant el curset l'últim dia vaig intentar instal·lar Linkat en modalitat Servidor. Bé, el fet es que no volia les opcions per defecte: nom domini Ip etc...
Llavors l'opció triada va ser dur a terme la instal·lació però no executar l'script Linkat.sh. Abans de fer-ho retocar els arxius de configuració existents a /etc/Linkat/ editant tot allò que fes referència als canvis...
Bé em vaig quedar a mitges: primer problema el servei DNS que també s'ha de configurar a part. quan vaig aconseguir que el servidor i el client resolguessin noms, no em deixava validar-me des del client.
Bé la lluita continua ...
Amb el Lluis (el tenim atavalat....) vem comentar d'una segona opció potser més senzilla: instal·lar plenament la Linkat Servidor (script executat i tot) i després anar retocant tots els paràmetres des del Yast (a veure si em poso i resulta més senzill).
DE totes formes a mi tot això em sona a no tenir ni idea del que faig. Així que us demano opinió/ajuda:
Existeix alguna explicació estricte o protocol d'instal·lació dels serveis que munta l'script però per fer-lo de forma manual i control·lant en tot moment serveis i característiques que s'implementen??
O sigui un HowTo però pas a pas de tots els serveis... segurament Linkat.sh és molt còmode però no sé que estic fent en cap moment sincerament!
Bé ja em direu
Benvingudes i benvinguts al portal Linkat
La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...
Ldap instal·lat no per defecte
-
- Registrat/da: 09 / Des / 2023
- Darrera visita: 27 / Jun / 2009
- Enviaments: 9
-
- Rang:
- Registrat/da: 09 / Des / 2023
- Darrera visita: 29 / Oct / 2023
- Enviaments: 2386
Hola Manel,
El nom de: servidor.intracentre afecta molts serveis. Si no recordo malament els fitxers d'automuntatge de NFS /etc/auto.master (i algun altre més auto.....) estan configurats per funcionar a través de servidor.intracentre.
El servei de DNS i el de SAMBA també funcionen amb aquest nom.
Es pot instal·lar un servidor tipus: servidoret.intralinux tenint en compte que us recomano NO executar de moment l'script d'instal·lació del perfil servidor en el moment d'instal·lar el servidor.
Abans d'executar l'script, pots mirar TOTS els fixers /etc/Linkat i cercar els que acaben amb .linkat. Aquests fitxers són els que contenen la configuració dels diferents serveis afectats per: servidor.intracentre i que, recordem, volem canviar per servidoret.intralinux. Així que sense cap por agafeu els arxius i mireu de canviar el nom del servidor i si apareix la IP també (en cas que hàgiu canviat la IP també).
Un cop fet tot això executeu l'script de configuració del servidor.
Coses a repassar:
Doncs mireu a través del Yast el servidor de Noms (comprovar que s'hagi fet el canvi correctament), SAMBA (/etc/samba/smb.conf), arxius d'automuntatge de nfs (/etc/auto.master i tots els auto._alguna_cosa_mes)
Jo he fet la prova i funciona!!!! Pel que fa el client només cal que sàpiga qui és el nou servidor.
JdG -
- Registrat/da: 09 / Des / 2023
- Darrera visita: 27 / Jun / 2009
- Enviaments: 9
gràcies Joan,
això que expliques és bàsicament el que vem fer. Segurament algun arxiu no el vaig acabar d'editar o me'l vaig saltar. I per això deia que la lluita continuava ... jeje
però imagina't per un moment que no vull instal·lar Linkat (tonteries que se't poden passar pel cap, ja m'entens...) i vulgues implementar el mateix servei en una altra distribució. L'script Linkat no serveix així que he d'apendre a fer-ho tot manualment. Quin seria el protocol a seguir per muntar tots els serveis: quin seria l'ordre dels serveis a instal·lar, etc...
Adeu
Usuaris connectats
- 0 usuaris
Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.