Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

port 8080 ocupat no arranca squid  Final

 • hola

  no m'arranca squid. provo de posar el netstat -p per mirar que hi ha al port 8080 i em dona LISTEN 5995/java.

  desconec si correspon al wildfire o altre programa?

  Lino
 • El 5995/java sembla un client vnc ...

  Quin port hi tens especificat al fitxer de configuració de l'squid /etc/squid/squid.conf ?

  Per defecte és el 3128.

  Tens instal·lat el Dansguardian ? , s'està executant ? Normalment i per defecte ho fa al port 8080 però ho pots canviar a /etc/dansguardian/dansguardian.conf

  filterport = 8080

  Que et diu als logs ?

  ns1:~# tail -f /var/log/squid/access.log

  ns1:~# tail -f /var/log/messages

  Quan reinicies l'squid.

  Ja diràs ...

 • Hola, en la meva opinió, el conflicte està en el tomcat. Aquest servidor escolta per defecte en el port 8080 i està actiu per defecte en qualsevol instal·lació de linkat server ja que es usat i necessari pel JClic.
  El Squid, per defecte, no està actiu, però en la seva configuració també escolta pel port 8080, es a dir, si l'activem tindrem un conflicte amb el tomcat. La solució podria venir en desactivar el tomcat (/etc/rc.d/tomcat stop) però, això afectaria al Jclic. El millor es canviar els ports a altres diferents, per al tomcat es canvia a  /etc/tomcat/base/server.xml  linia 92, per al squid es canvia a  /etc/squid/squid.conf línia 53 (veureu que ara hi ha el mateix valor 8080 per als dos casos). La meva opinio es canviar el port del squid al mateix 3128, tal com diu lgras (el 3128 es el port "natural" del squid, però, la configuració de servidor Linkat el canvia al 8080, algú sap perque?). El 8080 es el port "natural" del tomcat.
  Salutacions.
  Artur Guillamet
 • Segurament és això, jo m'ho havia mirat a una instal·lació autònoma i allà l'squid està al port clàssic, 3128.

  Bones festes.
 • Hola,

  L'ús del port 8080 per a l'squid suposo que respon a un valor d'ús habitual per a l'squid tot i que, com molt bé comenteu, és el 3128.

  Prenem nota per mirar de modificar-lo en la Linkat 1.1


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.