Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

D'autònom a client amb problemes resolts  Final

 • Hola.

  He configurat un servidor d'aula i he convertit un Linkat autònom a client d'aula, tal i com s'indica al punt 3.4 del manual.

  El client d'aula valida els usuaris, però no troba el seu /home/nom_usuari.
  El problema és que no troba l'ordinador servidor.intracentre.

  Suposant que la IP del servidor linkat és 192.168.1.201, la solució és canviar la configuració del DNS o bé afegir al client al fitxer /etc/hosts la línia següent:
  192.168.1.201    servidor.intracentre

  A més, per a muntar els /home del servidor al client de forma automàtica, cal que al client activeu des de Yast a 'client LDAP' l'opció "Inicia el muntatge automàtic".


 • No sé si aquesta qüestió ja ha estat tractada; el fet és que al passar un autònem a client, els usuaris que ja tenia l'autònem i també el servidor ( per exemple en el meu cas un usuari anomenat esteve que ja estava definit en el dos) es valida bé, però els nous usuaris definits en el servidor no es validen en el client, ja que no els troba.

  Esteve
 • Hola,

  Xavier, és correcte el que indiques. Si es canvia la IP del servidor s'ha de modificar el servidor de noms BIND per tal que això quedi reflectit. El client ha de saber en tot moment quina IP té el nom: servidor.intracentre que és el nom del nostre servidor Linkat. Si no es fa així el client ni validarà ni serà capaç de muntar el directori /home d'usuaris.

  Esteve, és possible que si un mateix usuari està definit en el perfil autònom ( que després passes a client) i el defineixes també en el servidor, aquest usuari es validarà ja que dins de l'arxiu /etc/nsswitch.conf l'ordre de validació prioritza els usuaris locals (files) i després el del servidor. Segurament tot això és degut que el client NO troba la IP del servidor.intracentre.


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.