Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

udpcast  Final

  • He afegit un nou disk a una imatge de VMware, he afegit particions, posat punts de muntatge i afegit alguna carpeta. De l'orinador es veu perfectament i sembla que tot va.
    En un segon ordinador he afegit un nou disc igual (2G) i sense fer particions intento volcar la imatge amb el UDPcast. En principi el volcat funcionava bé. però en finalitzar l'ordinador "servidor" es queda "disconnecting" i el "receptor" "Transfer complete" però d'aquí no es mou. Reinicio des de l'VMware i en tornar-se a iniciar es fan les particionsperò no en els punts de muntatge ni els continguts de les carpetes.
    Entenc (o em sembla) que en el sistema de fitxers de l'ordinador clonat no poden aparèixer les noves carpetes, però en el nou disc (hdb) si que hi haurien de ser i no les veig per enlloc, no el particionador veu el punt de muntage.
    Algun suggeriment?
  • Els missatges de disconnecting i Transfer complete, crec que són normals.

    El que no entenc massa bé és el problema posterior, si poguessis explicitar-ho d'una altra manera, per que hores d'ara entenc que el clonat no ha funcionat ho bé o ha fet parcialment, cosa que no em casa amb el missatge de Transfer complete.

    Ja diràs ...
  • Hola,

    El problema és de clonació parcial, ja que apareien lse particions però no els continguts.

    He fet una segona prova clonant tota una màquina senscera (hda). El procés ha estat correcta, ha creat els fitxers que sembla que toca a la carpeta que li he indicat, però en iniciar la màquina clonada apareix el seguent missatge d'error

    GRUB Geom Error

    Alguna idea per solucionar-ho?
  • Fa pinta de que hi ha alguna petita diferència a la geometria del disc dur de destí, pots intentar de recuperar el GRUB arrencant amb la D83-Utilitats i clicant a la lletra c per accedir a la consola del GRUB, a continuació la cosa serà esbrinar on para la arrel ( menu.lst i stages ) del GRUB que s'ha instal·lat, suposant que estigui a /dev/hda5 la cosa aniria més o menys com segueix.

    grub> root (hd0,4)

    grub> setup (hd0)

    grub> reboot

    ... i potser la cosa es corregirà.

    Ja diràs ...
  • Hola,

    La solució que m'apuntes(edició Grub) encara no l'he probat.Però efectivament el problema era de simetria. El disc destí era més petit que l'origen.

    Mercès.

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.