Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

instal·lació linkat al vmware  Final

 • Hola,
  la instal·lació al portàtil es penja amb una pantalla negre i tot una munió de dades de l'estil: ttyq0, ttyp1...estan formant una taula de unes 19 files per 14 columnes....és difícil d'explicar, eh?
  A sota diu:

  No root device found; existing to /bin/sh
  sh: can't access tty; job control turned off
  $

  Alguna idea?
  Salut,
  Lluís colomer.

  Per cert es pot passar de estació client a ordinador servidor? Quins arxius cal descarregar?
 • Si vols canviar de client de centre a servidor de centre, crec que és millor que tornis a fer la instal·lació.

  La gran diferencia entre client i servidor són el paquet client_configuration.rpm i server_configuration.rpm

  A part hauries d'instal·lar tots els paquets de servidor (Samba, NFS, LDAP...)

  Salut i sort,
  Pablo.

 • Hola,
  A mi em va passar el mateix.
  Al primer cop d'ull d'en JdG ja va veure l'error: el disc dur estava configurat com a SCSI. Només calia editar: primer esborrar el component i despres afegir-lo de nou (tipus IDE, és clar).
  Des d'un bon començament aquest defecte es solventa escollint l'opció de Suse Novell Desktop 9 (que configura en IDE), en lloc de Suse Linux (que ho fa en SCSI).

  Ara, encara tinc el problema de que no puc pujar la resolució gràfica del monitor. Però això és un altre tema.

  Xavier
 • Si es desitja instal·la la lincat en una màquina amb discs SCSI (ja sigui de vmware o real) i no es fa res específicament, passa el que s'explica en el primer missatge.
  En el cas de vmware es fàcil solucionar-ho canviant el tipus de disc de scsi a ide, però, en una màquina real, aquest canvi ja costa diners, a més, si la màquina es un servidor, millor que siguin scsi.
  Per solucionar el problema i poder instalar la lincat (i altres linux's) en vmware i maquines reals amb scsi, en el procés d'instal·lació solament cal anar al particionador manual i crear una partició anomenada /boot, d'uns 80Mb. A part d'això, la resta de operacions ja es normal.
  Amb això s'aconsegueix que el grub pugui trobar el nucli de linux en l'engegada, cosa que no passa quan dona l'error esmentat.
  A reveure.
  Artur Guillamet
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.