Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

instal.lació de Linkat  Final

  • Com a novato dins Linux crec que la instal.lació és força complicada. Caldrà que les versions definitives siguin molt però molt més automatitzades. Si es vol que el professorat s'instal.li a casa el Linkat caldrà fer més simple tot. Penso que s'han de prendre masses decisions quan s'instal.la. Podria el programa aconsellar la més adequada.
    Sense l'ajut de la persona de TSystem (en Gerard) la cosa hagués estat molt complicada.
    A l'escola seguim pensant que hem de fer servir el Linux però també que cal no perdre l'ús de programari educatiu (gratuït) que es fa servir a Windows. He estat llegint les aportacions dels companys i m'ha semblat veure que hi ha "emuladors" com un tal WINE?. No sé si el porta o en porta un per defecte.
    Un altre aspecte que preocupa és que l'Openoffice no és totalment compatible amb les macros assignades a botons. Hi ha força material que fa servir aquestes per a treballar aspectes curriculars de mates i llengua. S'haurà de trobar solucions.
    Quan torni a tenir l'ajut de TSystem instal.larem, un atre cop, el Linkat encara que la targeta gràfica no funcioni correctament. També ho farem a uns quants ordinadors dels últims instal.lats de la Caixa.
    Seria interessant tenir a on trucar si les coses no funcionen o no tenim la persona de TSystem al costat i que el tècnic pogués venir per a arreglar l'avaria o el problema en un parell de dies.

    Nosaltres, si tenim el tècnic que ens acompanyi, volem posar el Linux a totes les màquines. Les que puguin anar en dual ho farem així i les que no en Linux. Cal per això, que hi hagi un assessorament ràpid davant dels problemes que puguin sorgir. També que no haguem de deixar de fer funcionar el programari educatiu que s'està fent servir i del qual un cop funcioni mínimament podriem obrir un fórum per a fer aportacions del què es fa.

    A reveure.

    Josep Painous Escofet
    CEIP L'ESTELADA
    Cànoves i Samalús
  • Hola,

    Al teu missatge comentes,

    Quote

    Com a novato dins Linux crec que la instal.lació és força complicada. Caldrà que les versions definitives siguin molt però molt més automatitzades. Si es vol que el professorat s'instal.li a casa el Linkat caldrà fer més simple tot. Penso que s'han de prendre masses decisions quan s'instal.la. Podria el programa aconsellar la més adequada.


    Deixa'm que et comenti que hi ha força gent que no sap/no té perquè saber com s'instal·la un sistema operatiu, ni saben instal·lar window$ ni saben instal·lar GNU/Linux. El que cal potenciar entre el professorat són les aplicacions lliures que corrin sota la plataforma que tinguin a casa!!!!!

    També comentes:

    Quote

    Un altre aspecte que preocupa és que l'Openoffice no és totalment compatible amb les macros assignades a botons. Hi ha força material que fa servir aquestes per a treballar aspectes curriculars de mates i llengua. S'haurà de trobar solucions.


    Estic d'acord que s'hauran de cercar solucions a les macros, però personalment m'estimo més perdre segons quines funcionalitats que desar la meva informació en un format tancat com és el .DOC de M$.

    Que el format de M$ s'hagi estès no vol dir que es pugui considerar un estàndard, ni molt menys. Cal tenir present de no desar/distribuir continguts en formats privatius ja que només serveixen per consolidar la mateixa plataforma Window$

    Joan de Gracia

  • Crec que la instal·lació és molt senzilla i la Linkat et marca el botó que s'ha de fer clic per defecte. A més et retoca la partició de Windows (si es que tens) i la redimensiona per instal·lar-se automàticament. Pots escollir diferents tipus d'instal·lació (Servidor, client i autònom) amb programari ja definit per defecte. Tot això i moltes més coses són automàtiques i s'està treballant per fer-ho més fàcil, però s'ha de tindre una mica de coneixement d'informàtica per configurar la xarxa i els diferents serveis que porta, però això s'hauria de fer en qualsevol sistema operatiu.
  • Complicada la instalació de la Linkat o qualsevol altre Linux?
    Company, has mirat de instal·lar un windows des de zero? Que no et passi res si tens algun maquinari "raro" i no saps on són els controladors ...
    A més instalada la distribució Linux tens una màquina operativa amb totes les eines, amb windows acada la instal·lació comença "la fiesta" mil cd's per instal·lar les eines més bàsiques.
    Penso que comparem el Windows que ens ve preinstal·lat amb el Linux que tenim que instal·lar !
    Esperem que les noves dotacions de màquines vinguin amb Linux preinstal·lat i si pot ser sense dual ni històries.
    Respecte als professors que puguin instal·lar la Linkat a casa seva, doncs mira els mateixos (si fa o no fa) que saben instal·lar-se el windows. En conneixes molts?
    "Largo será el camino"
  • Hola !

    Tinc l'ordinador bloquejat fent instal·lació de la Linkat. Està creant initrd i està al 62% des de fa molt temps. És normal això?. A més durant la instal·lació , alguns paquets han fallat. Algú em podria dir quines diferències hi ha entre els 3 mètodes d'instal·lació que proposa la Linkat

    Gràcies i salut,

    Pep Molina
  • He cregut convenient respondre la teva pregunta al fòrum general. l'assumpte és: Diferències entre els 3 mètodes d'instal·lació
  • Vull instal·lar, (ho he intentat varies vegades però n'ho aconssegueixo mai), la Linkat i em trobo amb diferents qüestions per resoldre:

    1) No entenc els diferents nivells d'execucions, a vegades em surt multiusuari amb xarxa i altres, amb xmd.

    2) Hi ha diferents paquets que no s'instal·len i tinc que ignorar-los, faig bé?. Depèn del nivell d'execució a vegades s'instal·len uns paquets i a vegades no.

    3) No demana mai els CD2 i 3, quan el CD1 està al 100% continua instal·lant paquets i després passa a configurar per la primera engegada.


    Gràcies per endavant
  • Hola, crec que actualment, si tens un ordinador de nova generació amb un un CD de windows xp o 2000 les instal.lacions són fàcils. Només, si tens maquinari antic tens necessitat de buscar els drivers.
    Segueixo pensant que la instal.lació es pot fer més senzilla sense tanta participació de qui la fa. Això és possible en Linux per que jo he tingut a les mans una versió Knopix (CD) que funcionava des d'ell. El posaves a la màquina i anava reconeixent tots els elements de maquinari que tenia sense necessitat de fer res.
    Crec que Linkat no s'ha de quedar estancat a l'escola sino que l'haurien de fer servir a casa el Professorat i l'Alumnat. La majoria d'ells tenen ordinadors que si s'espatllen prement la tecla F12 o posant un CD de restauració els hi deix com a nou.
    Linkat hauria de millorar les prestacions d'altres S.O.

    A reveure

    Josep Painous Escofet

    CEIP L'Estelada
    Cànoves i Samalús
  • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.