Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

desinstal·la window i instal·la linkat  Final

 • Hola, estic intentant instal·lar el linkat a la meva escola pero m'agradaria desinstal·lar el windows (ja que si no la gent no utilitzarà el linkat), fer una neteja dels PC, començar de 0 i instal·lar el linkat. Com ho puc fer? gràcies
  Marga
 • Per esborrar un sistema instal.lat, només cal instal.lar-ne un altre damunt, pero si no recordo malament, l'instal.lador de linkat no permet instal.lar-lo damunt d'un altre sistema si no s'editen les particions "a mà".

  Si vols assegurar-te que no queda res al disc abans de fer la nova instal.lació, has de fer un format "de baix nivell".  Això es fa amb una utilitat de gestió de discos, que es pot descarregar de la pagina web de qualsevol fabricant de discos durs.
  Segons diuen, serveix per deixar el disc "com sortit de fàbrica", sence rastres d'instal.lacions anteriors.

  Jo he utilitzat la de Maxtor, que és molt senzilla, però fàcil d'entendre.

  Això sí, el procés es força lent.
 • Hola,

  Em sembla que a las mateixes BIOS hi ha una opció per fer un format de baix nivell, però no cal fer aixó per treure el Windows, encara que és totalment possible.

  Crec que la millor opció és particionar el disc durant la instal·lació de la Linkat.

  Després de sel·lecionar el tipus d'instalació (Autònom, client o servidor) s'arriba a la pantalla Paràmetres de la instal·lació . Cal fer clic a Mètode de partició, Linkat et proposa un mètode per defecte que et manté el Windows, però es pot eliminar.

  Tria de la llista Fes la partició de forma personalitzada, tria el disc dur que vulguis utilitzar i fes clic a Següent, ara pots fer clic a sobre del botó Utilitza tot el disc perque Linkat s'instal·li a tot el disc dur. Fes clic a Següent per continuar amb la instal·lació.

  Ara a la pantalla Paràmetres de la instal·lació hauria de sortir a Mètode de partició alguna cosa semblant a això:


   Et suprimeix la partició de Windows i et crea dos particions: Swap i l'altre on va instal·lat la Linkat.

   Hi han molts programes per fer les particions, però jo no he tingut mai cap problema amb el del propi instal·lador.

   Salutacions,
   Pablo.
  • 0 usuaris

  Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.