Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Gestor de la sortida:DBUtil::selectObjectByID: s'ha proporcionat un id buit

perque suse??  Final

Vés a la pàgina 1 - 2 - 3 [+1]:

  • Al instal·lar el linkat em vaig preguntar... perque basat en suse?? Soc partidari d'altres distribucions millors, com per exemple l'Ubuntu dapper. El suse intenta ser més gràfic que útil i el Yast es bastant cutre... On està el apt-get install de l'ubuntu??
  • Hola Samuel,

    Crec que ara mateix les distribucions de Linux més importants són la Ubuntu i la Suse. Cap de les dues són perfectes i totes dos tenen les seves coses bones i dolentes.
    Una de les coses bones que té la Suse és precisament el YaST que permet l'administració de tot el sistema d'una forma gràfica i senzilla. Ubuntu no dispossa d'aquesta eina i a vegades cal utilitzar la consola, cosa que no a tots als coordinadors els hi fa gracia.

    Si t'agrada instal·lar paquets per consola amb el "apt-get", típic de Debian, sempre pots utilitzar el "rug" que fa el mateix, però en Suse.

    Salutacions,
    Pablo.
  •  

      Hola; 

      tens raó amb una cosa que las distros més importants o que més gent fá servir son la ubuntu , PERO NO PAS LA SUSE, ( en tot cas opensuse) desde el seu pacte fatidic amb msn suse , te un futur negre, aixó corre per la xarxa i els que som linuxeros de fá temps, ja ni tans sols ens la mirem, ubuntu, debian, etc, crec que aqui está el futur.. en fí es una opinio

      Un linuxero

      Xavi
  • Hola Xavi,

    Si miras la web de distrowatch.com podràs comprobar que l'Ubuntu i l'Opensuse són les principals distribucions utilitzades pels usuaris. L'OpenSuse 10 és la germana de la SLED10 i són compatibles totalment. Simplement que la SLED10 és la versió comercial que té suport de Novell, però la base és la mateixa.

    Pacte fatídic amb MSN?? Jo se que Novell va arribar a un pacte amb Microsoft i crec que perjudica més a Microsoft que a la comunitat Linux. Microsoft ha hagut de reconeixer que existeix una alternativa real al seu Windows i és la SLED10.

    Salutacions,
    Pablo.

  •     Pablo, hola,


        T'explico pq "crec" que ès fatidic ( i consti ès la meva humil opinió) , jo vaig, començar amb suse, amb els primers kernerls, ( les X llavors eran una aventura), i entre tots els de l'època des inicis de SuSe (abans es compava) amb manuals etc varem aconseguir que una empresa Europea, arribes ón ha arribat,per aixó, jo al menys i com jo colegas amb els que he parlat ens em sentit traits, llogic no?, a part que no créc que estar amb msn pugui èsser gaire bó...en fí ès una opinio..

        Salut


        Xavi
  • Hola,

    En Pablo diu que el pacte MS-Novell perjudica MS. Això, Pablo és qüestió de fe. MS hi posa la banya per benefici seu. I lluitarà amb totes les armes comercials i estratègiques per fer valer la seva posició de gegant que trepitja per continuar trepitjant,

    Fins que David li digui prou d'un bon cop de pedra. Per ara MS, l'única cosa que vol, és David lligat de mans, no fos cas...

    Miquel
  • Hola!

    La gent de guindous va molt cofoia amb el seu sistema operatiu i amb la força de tenir la major part del mercat a la seva butxaca. Mestrestant, la gent de linux ens anem enfrontant els uns amb els altres per si aquest o aquell traeix no se sap ben bé què. Jo m'he mogut últimament bastant amb la distribució Ubuntú i ara estic coneixent suse (i linkat) i veig que tots dos em poden anar molt bé com a usuari normal i corrent d'ordinador, i he de dir que m'agraden molt. Vista la meva experiència, recomano les dues distribuicions i, a més, poso el meu gra de sorra per aconseguir que la gent que es vol passar a linux ens vegi no com uns arreplegats que desconfiem els uns dels altres, sinó com gent amb un projecte comú que val la pena.
    Ah, i perdoneu el sermó! Ja m'ho deia ma mare, que m'havia d'haver fet capellà ;-)
    Salut!
  • Hola Pere i responsables del Projecte,

    Evidentment, ara com ara la gran batalla de Sistemes es produeix entre Linux i Uindows, però tinc un dubte que em balla pel cap...

    Fa uns dies, el tècnic de Preventiu de T-Systems, em va dir que quan la Linkat estigués implantada com a Sistema Operatiu "oficial", l'únic suport a Linux seria a PCs amb Linkat. És això cert??? Qualsevol ordinador que tinguem amb una altra distro Linux no entra en el suport amb T-Systems???

    Jo crec que si hi ha gent que tria la Linkat per opció pròpia ho trobo perfecte, però les imposicions no agraden a ningú... Segons la meva opinió, el suport Linux hauria de ser per qualsevol Linux, sempre respectant les limitacions puntuals que un tècnic pugui tenir respecte un Ubuntu o un Fedora perquè no són la primera opció del Departament. Fins aquí, OK.

    Ara bé, si quan arribi el moment de fer el pas a Linux, tots ens hem de posar l'uniforme taronja i negre de la Linkat, la cosa ja té una altra pinta...

    No sé què n'opineu els altres... Quin model d'implantació Linux prendrà el Departament? Què en diuen els responsables?

    Ferran


  •   Hola :

        Bè bona tarda,  veig que les "dictadures" encara segueixen,

        D'altre banda si "soportem" linkat co diuen a dalt (consti que només sóc un user) suportem LINUX,  i tal i fot la "marca" suse, ubuntu, mandriva, etc...podem tenir diferèncias d'opinió, de gustos peró demanaria a qui fes el suport que  el fès de LINUX ( que segur que el fan de win..i aixó es greu)  en fi una opinió ......


      Salut

        Xavi
  • Hola a tothom,

    Dictadura no sé, però si la cosa va cap a un Linkat obligatori per poder obtenir manteniment, un empobriment per a les aules dels nostres centres, segur. Paradoxalment, tenint en compte que Linux representa la llibertat per a l'usuari... No pas limitacions.

    Alguna postura una mica oficial??

    Ferran
  • Hola!

    Em sumo a les darreres demandes en el sentit que T-Systems i el Departament han de donar suport a tothom que vulgui passar-se a linux, sigui de la distribució que sigui, sinó això té els dies comptats. M'agradaria que això del linkat fos un èxit, com també que ho fossin les altres distros, perquè això estimula i anima a millorar, i també perquè mai m'han agradat dos colors, només, el blanc i el negre, sinó tota la varietat que hi ha entremig.
    Salut!

    Pere


  •     Hola.

        Jo he dedicat 48 de festa que tenia a testejar distros en una makina sempre hi habia linkat, a l'altre anaba cambian , la veritat de suse 9.0 (linkat) a la 10.2 , pasant per ubuntu dapper, edgy, feisty, debian.  he arrivat a una conclusió la "velocitat" que ens dona una  apt-get (carregador de sistemas de plataforma debian ) comparat amb yast a part del suport de gent a la xarxa entre ells es frabcament molt mès grossa ( aixó la gent que teniu debian , he llegit que algú la tenia ja ho sap), no sé no voldria posar "pals a les rodes" pero sí ajudar a fer una cosa PRACTICA, RAPIDA, SENZILLA,GRATUITA, LLIURE. i per tothom i basada en GNU/ sense cap restrició

    Nomé una opinio

    Salut
  • Hola a tots,

    Jo us voldria dir que ara per ara SuSe/Novell és la base triada pel Departament d'Educació via concurs públic. El fet important és que el Departament s'ha decantat per una opció i ara el millor que podem fer és impulsar el seu ús.

    El Departament dóna un suport incondicional a la distribució Linkat i t-systems us ha de donar tot el suport necessari dins dels mòduls assignats a cada centre.

    Sobre el suport a totes/moltes/altres distribucions com ja podreu imaginar és difícil organitzar tot un suport tècnic intentant cobrir tot l'espectre de distribucions. No obstant la gent que formem part de la comunitat de codi obert us podem ajudar a resoldre aquestes qüestions, deixant per al DE el suport de Linkat.

    Sobre l'empobriment de les aules voldria fer un comentari. Com a usuari de software lliure t'he de dir que no comparteixo la teva opinió. Segurament tothom pot pensar que el sotware privatiu fa més coses i pot trobar el software lliure més espartà. Però pensem que la docència en un centre es pot fer igual de bé i que moltes vegades es prenen decisions en funció de les afinitats del docent. Us diria que l'ús de programari privatiu s'ha de fer tenint en compte la legalitat vigent i que qualsevol altre ús que se'n faci no ha d'estar permès.

    Jo us animaria a conèixer millor la distribució Linkat i a exigir el suport que es mereixen els centres educatius.

    També diré que un dels aspectes que personalment em preocupa és que aquesta suposada riquesa que hi ha ara a les aules no s'hagi fet seguint al peu de la lletra el que marquen les instruccions d'inici de curs pel que fa el respecte a la propietat intelectual, ja m'enteneu oi?  S'ha d'avançar en l'ús de les TIC al centre però d'una forma sostenible i legal i en aquest sentit el programari lliure us aporta tot allò que necessitem.

    Joan de Gracia
    (a títol personal)


  •   Bè Joan, pel que entec, ja s'ha decidit, (diem el ke diem) i nomè per els centres educatius, val d'acord em d'acceptar les regles, concurs públic etc...

        pero si mirem el que han fet el companys de linex , aqui a Catalunya, alguna cosa no interesa..en fi pa i paciencia...

      Salut

     
  • Des de l’enllaç de Distribucions educatives (Enllaços d'interès):
    http://linkat.xtec.net/portal/component/option,com_weblinks/catid,19/Itemid,117/
    he mirat una mica les distribucions de linux de les CA espanyoles.

    - Lliurex (v5 - Debian)
    Distribució educativa de GNU/Linux de la Generalitat Valenciana.
    - Linex (linex2003-2006 - Debian)
    Linex és la distribució de GNU/Linux creada per la Junta d'Extremadura.
    - MAX (v3 - Ubuntu Debian)
    MAX (MAdrid_LinuX) és una distribució de GNU/Linux creada per la conselleria d'educació de la Comunitat de Madrid.
    - Molinux (v2.2 - Debian)
    Distribució de Castella-la Manxa.
    - Guadalinex (v4 - Debian)
    Guadalinex és una distribució de GNU/LInux desenvolupada per la Junta d’Andalusia per facilitar l’accés al programari lliure a tots els ciutadans d’aquesta comunitat.

    Excepte la Molinux, totes tenen una experiència que els hi dóna molt camí fet en aquest món educatiu espanyol.
    Agafo la referència espanyola perquè penso que si hem d’estar dins Espanya, hi hem d’estar, si més no, amb uns mínims de qualitat.
    Ni que hagi mirat en quina distribucions es basen (totes Debian) és la decisió que ha pres el dept. d’Educació.

    "jgraci25 - Abril 14, 2007, 11:34:11"

    Jo us voldria dir que ara per ara SuSe/Novell és la base triada pel Departament d'Educació via concurs públic. El fet important és que el Departament s'ha decantat per una opció i ara el millor que podem fer és impulsar el seu ús.

    El Departament dóna un suport incondicional a la distribució Linkat i t-systems us ha de donar tot el suport necessari dins dels mòduls assignats a cada centre.

    Sobre el suport a totes/moltes/altres distribucions com ja podreu imaginar és difícil organitzar tot un suport tècnic intentant cobrir tot l'espectre de distribucions. No obstant la gent que formem part de la comunitat de codi obert us podem ajudar a resoldre aquestes qüestions, deixant per al DE el suport de Linkat.
    [...]
    Jo us animaria a conèixer millor la distribució Linkat i a exigir el suport que es mereixen els centres educatius.


    Cert que l’elecció de Suse m’ha portat dificultat a l’hora de trobar paquets que s’instal•lessin bé a Linkat i fins i tot n’he hagut d’instal•lar en mode línia. Per contra m’imagino que l’equip de Linkat té un suport (de SuSe/Novell) necessari per tirar endavant la distribució amb prou celeritat i fiabilitat.

    Combinant aquestes idees i especialment tenint en compte que la nostra societat es mereix un mínim de qualitat en l’alfabetització informàtica, reclamo més diners per tal de:
    1r. Tenir una distribució més decent.
    2n. Recuperar el temps que altres àmbits educatius espanyols han invertit en l’alfabetització informàtica des de l’àmbit de la legalitat (pagament de llicències).
    3r. Poder fer la propaganda que el programari lliure es mereix i que en aquest moment les escoles fan a favor bàsicament de MicroSoft (des del meu punt de vista il•legal).
    4t. Fer manteniment incondicional als centres docents que han adoptat Linkat (T-systems).
    5è. Fer manteniment ampli als centres docents que no han adoptat Linkat (perquè la diversitat implica dificultat).
    6è. Donar un suport ampli als ciutadans que han adoptat Linkat i més tenint en compte que l’educació no s’acaba a les aules.

    En relació amb el punt 6è:
    - Val la pena aprofitar els esforços de les famílies per educar els seus fills coordinadament amb les escoles.
    - Cal ser responsable amb la decisió haver triat Suse i compensar la dificultat per adaptar-s’hi posant els mitjans que la societat necessita.
    - Cal ser conscient que Suse pot ser molt bon camí per introduir la societat a Debian donant a conèixer el programari lliure.

    Estic impacient per instal•lar un Linkat 2.0 (a ser possible el juliol) amb la idea que el setembre ja hi hagi un Linkat 2.1 amb funcionament impecable.

    Atentament,

    Jaume Jose

Vés a la pàgina 1 - 2 - 3 [+1]:

  • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.