Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

utilitzacio linkat en classe de Competic  Final

 • Hola, imparteixo classes en l'escola d'adults de Manresa i porto 1 any utilitzant Linkat en les classes de Competències Digitals Competic (nivell inicial i nivell 1). L'experiència en la meva opinió és exitosa: l'alumnat apren en un entorn més intuitiu i simple i alguns s'interessen força pel programari lliure (que no coneixien) i pels aspectes ètics i socials de les noves tecnologies (temes que no havien pensat abans molts d'ells). Alguns em demanen com instalar el sisteme als seus portatils i la veritat que és força agrait. Hi ha més companys fent competic amb la Linkat? Que n'opineu (considerant que alguns companys no veuen bé utilitzar eines que no són les majoritàries en els entorns laborals i especialment en l'ensenyament d'adults)?

  Jesús

  PD: Acabo de veure la nova edició de Linkat per Adults.
 • Hola Jesús,

  Una raó de fer servir programari lliure és que permet als usuaris instal·lar totes les eines de forma gratuïta als seus propis ordinadors, per tant no és necessari que l'usuari hagi d'adquirir llicències privatives a preus alts i garanteix l'accés a la informació a totes les persones sense que les diferències econòmiques siguin un obstacle.

  Més raons:
  http://blog.jam…ramari-lliure/

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Jesús,

  En relació a CFAs que facin servir Linkat, en conec una, la de Sant Boi de Llobregat que la fa servir.


  Joan de Gracia
 • Me n'alegro de conèixer més experiències. Tal i com dieu no hi falten raons i fins ara tot l'alumnat que he tingut i tinc ha entés els avantatges de disposar lliurement de les mateixes eines que utilitzem a classe i també crec que han entés bé el significat i la filosofia darrere de nl'ús del programari lliure.
  Salutacions

  Jesús
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.