Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Divideix: Accés a unitats de xarxa condicional segons usuari  Final

 • Una mica relacionat amb això ... Sabeu com podria accedir a la P:/ des d'un usuari que no fos prof? He instal·lat el perfil música i no sé ben bé com fer-ho. He inclós l'usuari musica al grup prof però no ha servit de gaire...

  Moltes gràcies.

  Xavier León
  Coordinador de Cultura Digital
  Escola Jaume Balmes (Cervera)
 • Hola Xavier,

  Si afegeixes l'usuari "musica" al grup LDAP "prof" del servidor d'aula, tots els alumnes podrien entrar al directori P. No crec que sigui molt bona idea fer això.

  Igualment hauries de fer més coses perquè funcionés, perquè els usuaris LDAP del servidor d'aula no poden estar sense contrasenya, i l'usuari "musica" no té contrasenya per defecte.

  Si vols entrar a la P, has de validar-te amb l'usuari prof i la seva contrasenya. És la forma més segura de treballar.

  Salutacions.

  Projecte Linkat
 • Hola Xavier,


  Entenc que tens usuaris locals definits a la màquina. Si és així, hauràs implementat el muntador d'unitats en aquest ordinador. Bé, per fer que l'usuari de música pugui accedir a la unitat P de professorat, cal que facis el següent:

  1- Parteixo de la base que tens el muntador d'unitats i que has configurat l'accés a les unitats del servidor de centre. Així doncs tens un usuari prof local definit a l'ordinador.

  2- Ves a Aplicacions-> Eines del sistema-> Administration-> Usuaris i grups

  3- Quan s'hagi obert l'aplicatiu, fes clic al botó: Gestiona els grups

  4- Quan has configurat la connexió a la unitat P t'haurà demanat un usuari. Entenc que has posat l'usuari prof. Bé, si és així, tindràs definit a l'ordinador un grup "prof". L'edites amb l'aplicatiu "Usuaris i grups" i afegeixes l'usuari música dins d'aquest grup. Pensa que quan edites el grup t'apareixen tots els usuaris definits al sistema. Bé, només cal que marquis l'usuari música. Així doncs, l'usuari música ja podrà entrar dins de la carpeta de professorat.

  Només una cosa, l'usuari música pot entrar sense contrasenya per la qual cosa és necessari que li defineixis una contrasenya. Des del mateix aplicatiu d'Usuaris i grups ho pots fer.


  Qualsevol dubte ens ho fas saber pel fòrum.

  Gràcies,


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.