Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

controladors gràfica Lenovo ideapad 310s  Final

 • Hola
  Al centre on estic treballant hem comprat uns quants portàtils lenovo ideapad 310s. He volcat una maqueta feta amb un lenovo ideapad 300s (gairebé igual) però en engegar, es queda la pantalla en negre. He intuït que era un problema de gràfica i he endollat un monitor per la sortida hdmi i funciona perfectament, per tant entenc que tinc un problema amb la configuració de la gràfica del prfotàtic

  Em podeu ajudar a resoldre el problema?? (hem comprat uns quants portàtils iguals i necessitem treure el sistema operatiu que porta i posar linkat)


  Molts gràcies
  Santi Vilches
 • Hola Santi,

  Em faria falta la sortida de l'ordre lspci. Pel que descrius sembla que la gràfica sigui una Intel.

  Em pots passar la informació?


  Gràcies,


  Joan de Gracia
 • Hola Joan

  He fet lspci i efectivament és una Intel...
  El divendres va vindre el de preventiu al centre i va fer una nova instal·lació en la que funciona la gràfica (no sé què va fer). Ara no funciona la xarxa i va enormement lent. Amb la imatge que havia posat jo si funcionava la xarxa i anava bé.
  Ara no sé si tornar a la meva maqueta i intentar configurar la gràfica o fer-ne una de nova tal com està, però no funciona bé.
  gràcies pel vostre ajud
  Santi
 • Hola Santi,

  Una vegada instal·lat, feu una actualització de tot el sistema amb l'ordre següent:

  Code

  sudo apt update && sudo apt upgrade


  Una vegada acabi, reinicia l'ordinador. Les actualitzacions de programari acostumen a solucionar problemes del sistema. Amb una nova versió del Kernel es poden arreglar problemes de controladors.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.