Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

cursor  Final

  • Hola,
    Hem instal·lat la Linkat lleugera a un netbook Toshiba per veure si va més ràpid que amb el windows i, efectivament, és així. Però quan obrim algun programa tarda una mica. El problema és que mentre esperem que s'obri, el cursor no canvia a la forma del rellotge ni surt cap símbol circular indicant que està treballant. Ens fa por que els alumnes vagin clicant al programa perquè es pensin que no s'està obrint.
    Sabeu alguna manera per solucionar això i fer que surti el símbol del rellotge o un altre de semblant?
    Moltes gràcies.
  • Hola,

    No sabria dir-te com solucionar aquesta qüestió, però t'aviso que la primera vegada que s'obre un programa és normal que tardi una mica perquè ha de generar el seu fitxer de configuració al /home de l'usuari, la segona vegada que s'obre ho fa de forma més ràpida.

    Salut.

    Projecte Linkat
  • Gràcies.
  • Hola Lluís,


    He estat llegint un xic de "literatura" sobre aquest problema. Pel que sembla el LXDE de la 14.04 té algun "bug" que fa que no faci ús de la icona del rellotge tot i que quan executes el synaptic apareix el cursor en forma de rellotge.

    De moment poca cosa podem fer en aquest aspecte. Si estàs interessat en incrementar el rendiment dels netbooks caldria que:

    1- Mira que dins de la BIOS del netbook, la controladora del disc dur estigui com a AHCI i no pas com en mode "compatibility".

    2- Pot activar la memòria cau d'escriptura. Això ho pots fer a través de l'eina: Disc que es troba dins del menú: Preferències -> Discs. Quan s'obri l'aplicació, selecciona la unitat del disc dur i a la "rodeta" que apareix a la part superior dreta, escull del menú l'opció "Paràmetres de la unitat". Des d'aquí podràs activar la "caché" d'escriptura.

    3- Hi ha una darrera cosa que pots fer i és modificar la forma d'escriure els fitxers al disc. Pensa que els sistemes ext3/ext4 que fa servir GNU/Linux escriuren molta informació en relació a l'hora d'accés, modificació del fitxer, etc. Això suposa una sobrecàrrega que es pot reduir si fas servir el paràmetre "relatime". Per fer això, cal que executis l'ordre:

    sudo leafpad /etc/fstab

    des de línia d'ordres. Introdueixes la contrasenya de l'usuari administrador de la màquina i, dins del fitxer, quan trobis una línia d'aquest estil:

    Code

    UUID=cdaef19c-c79d-4ce1-a45a-a9602bac9800 /               ext4    errors=remount-ro 0       1


    (fixa't que fa referència a la partició arrel o / )

    escriu al daravant d'errors el paràmetre relatime.

    Així la línia anterior quedaria de la forma:

    Code

    UUID=cdaef19c-c79d-4ce1-a45a-a9602bac9800 /               ext4    relatime,errors=remount-ro 0       1


    D'aquesta forma, quan es munti el sistema de fitxers, faràs que estigui actiu aquest paràmetre per la qual cosa millorarà el rendiment de la màquina.


    4- Pots mirar d'instal·lar el kernel 4.2. Per fer això, cal que agafis el Synaptic i cerquis el paquet:

    Code

    linux-image-generic-lts-wily


    Amb tot això tindràs un Netbook molt més ràpid.


    Bones festes LLuís, ja ens diràs si has pogut fer aquestes modificacions perquè el Netbook vagi més ràpid.

    :)


    Joan
  • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.