Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Nou sistema d'impressió i la Linkat  Final

 • Bon dia,

  Un dubte. Properament m'han comunicat que ens vindran a instal·lar les noves impressores del Departament al centre. Ja tenim instal·lat el servidor d'impressió. Encara no he pogut parlar-ne amb cap responsable. El meu dubte és que suposo que el nou sistema d'impressió del departament serà compatible totalment amb la Linkat 14.04, no? I que a més deixaran configurats els clients Linkat configurats, no?

  Gràcies per endavant.

  Toni Estévez, coordinador TAC de l'escola Ernest Lluch (Abrera)
 • Hola Toni,

  El sistema és compatible amb la Linkat i en cas de que no et configurin tots els ordinadors del centre, segurament hauràs d'obrir una incidència al SAU per realitzar aquesta tasca. El tècnic t'informarà millor.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Gràcies per la resposta. Ja us comentaré què tal ha anat tot el procès.

  Toni Estévez, coordinador TAC de l'escola Ernest Lluch (Abrera)
 • Hola, Pablo,

  Avui han instal·la les impressores del nou servei d'impressió. Sembla que tot ha anat bé i es pot imprimir des de Windows XP i Linkat 14.04. L'únic problema és que des de la Linkat no es veuen a la cua d'impressió els treballs d'impressió que s'han enviat al servidor Blue Box, que s'anomena KONICA MINOLTA VIRTUAL. En canvi a la cua d'impressió de Windows sí que es veuen els treballs d'impressió i s'hi poden esborrar. Els tècnics m'han dit que a la Linkat 14.04 la cosa va així. El meu dubte és si hi ha alguna manera de gestionar la llista dels treballs d'impressió a la Linkat igual que amb el Windows.

  Gràcies, per avançat.  Editat per toni.estevez el 05/Nov/2015 - 19:41.

  Toni Estévez, coordinador TAC de l'escola Ernest Lluch (Abrera)
 • Hola Toni,

  En relació a la teva incidència, obre un tiquet al SAU perquè revisin la configuració del Blue Box. Els expliques què passa ja que els treballs d'impressió s'haurien de visualitzar a la cua d'impressió.

  Si vols, abans fes una darrera prova. Mira d'accedir amb un navegador diferent (a la 14.04 tens el Firefox i el Chromium) per descartar l'efecte del navegador.

  En cas que obtinguis el mateix resultat, obre un tiquet al SAU a través del correu electrònic que trobaràs a:

  http://xtec.gen…s_i_sau/#0.1_1


  Joan de Gracia
 • Hola, Joan,

  No he entès què té a veure el navegador amb la cua d'impressió. Jo consulto la cua anant a Impressores dins de Paràmetres del sistema. No cal el navegador.

  Avui he fet més proves i la veritat és que el treball d'impressió sí que surt a la cua, però només un moment, ja que desapareix en uns segons. Suposo que desaparèix quan el sistema d'impressió de la Linkat envia el treball al servidor Blue Box. En canvi, a la cua d'impressió del Windows no desapareix un treball fins que s'imprimeix a la impressora després de autenticar-se a la pròpia impressora. A més, a la cua d'impressió del Windows es veuen tots els treball d'impressió, inclús els dels altres ordinadors. Més coses rares: el treball d'impressió enviat per la Linkat sí que es veu a la cua del Windows però amb un nom extrany, alguna cosa semblant a "Downloaded work" (no ho recordo bé). A la impressora sí que surt el nom de l'arxiu enviat a imprimir des de la Linkat, tot i que els caràcters accentuats es transformen en unes cadenes numèriques extranyes.

  Abans de recòrrer al SAU, només voldria saber si el comportament que descric és el comportament que es pot esperar, o bé la cua d'impressió de la Linkat 14.04 hauria de treballar igual que al Windows. Suposo que ja sabeu els problemes de gestió i comunicació que ens trobem a vegades amb el SAU.

  Gràcies per avançat.  Editat per toni.estevez el 09/Nov/2015 - 21:34.

  Toni Estévez, coordinador TAC de l'escola Ernest Lluch (Abrera)
 • Hola Toni,

  Ok, ara veig el que passa. Quan dius la cua d'impressió et refereixes a la cua d'impressió de l'ordinador Linkat (no a la cua d'impressió que té el Blue Box (el servidor d'impressió). En el cas de Linkat, mentre es processa el fitxer, sí que t'ha d'aparèixer però després desapareix ja que s'ha imprès (als fitxers de registre del CUPS hauria de quedar constància). On sí que pots consultar el treball és al servidor d'impressió Blue Box. Em pensava que et referies al fet que no es veia al Blue Box.

  Pel que fa els accents, pensa que Linkat utilitza UTF-8 i Windows ISO 8859-1 amb la qual cosa els caràcters accentuats són diferents.

  Si vols veure els treballs enviats a imprimir des de l'ordinador, pots accedir al servei CUPS de la Linkat a través del navegador web si accedeixes a la URL:

  http://127.0.0.1:631/jobs/

  Un cop oberta la pàgina, veuràs dos botons, quan premis qualsevol dels dos botons, veuràs les tasques enviades a imprimir des d'aquell ordinador.


  Toni, disculpa per l'embolic inicial :-)


  Gràcies per la teva participació i per fer-nos arribar els teus dubtes.


  Joan  Editat per jgraci25 el 10/Nov/2015 - 15:20.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.