Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Errors a l'actualizar  Final

 • Bon dia tot el dia

  Fa uns dies em vaig llençar a actualitzar la Li.kat del meu portatil, sacrificat banc de proves, Durant l'actualització hi va haver tot una colla (vaig cansar-me de copiar tota la llista d'un en un)de paquets que van donar problemes. Des de la meva ignorancia pels noms alguns semblaven importants pero en acabar sembla que tot funciona. Després de reiniciar vaig actualitzar un parell de cops i sembla que tot funciona pero em queda el dubte.

  Quan torni a l'escola m'atreveixo a actualitzar tots els ordinadors? En aquest sentit hi ha alguna manera d'actualitzar totes les màquines (locals) des del servidor de la xarxa?

  Fins la propera

  Toni Romaguera i Drets Coordinador TIC TAC Escola Tanit Santa Coloma de Gramenet
 • Hola Toni,

  Bé, no hauries hagut de tenir tants problemes. És més provable que tinguessis problemes amb algun paquet que no se t'hagués instal·lat correctament (tenies algun programa de PDI instal·lat?). Si proves una instal·lació neta de la Linkat 12.04 a la 14.04 veuràs com no tens cap problema pel que fa l'actualització.

  Les actualitzacions dels ordinadors de l'escola fes-les de mica en mica o agrupades per tipus d'ordinadors. Així doncs els ordinadors que tenen una PDI connectada deixa'ls per al final o, si fas l'actualització, procura tenir una imatge feta amb el Clonezilla ja que no sabem com pot respondre el programari de les PDIs.

  Finalment, pel que fa la consulta en relació a l'actualització des del servidor de la xarxa, vols et refereixes a tenir un repositori intern (els repositoris d'Ubuntu ocupen força espai) o bé tenir un proxy (seria l'opció més recomanada). Potser la millor estratègia consistiria en fer una maqueta i aplicar aquesta maqueta a la resta d'ordinadors.

  En parlem,

  :)  Joan
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.