Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

instal·lar programes  Final

 • Bona tarda, sóc una mestra que s'ha instal·lat per primera vegada el Linkat a casa i la veritat que gaire bé no sé servir-ho. He estat sempre acostumada al windows.

  Algú em podria explicar com instal·lar programes? es descarrega una mena de paquet i poso instal·lar però no sé ni a on va a parar ni si s'ha de fet alguna cosa. Es queda com si no hagués fet res.

  I com puc posar un accés directe a l'escriptori?

  Perdoneu la meva ignorància.. tot això és totalment nou per mi.

  Gràcies!
 • Hola,

  A la Linkat la majoria de programes que necessites es troben als nostres repositoris en línia i aquesta tasca es pot realitzar de diferents formes. Una de les més fàcil és fer servir el programa Synaptic, només et cal anar al menú Aplicacions / Eines del sistema / Administració / Gestor de paquets Synaptic per instal·lar i desinstal·lar els programes que vulguis.

  Quan facis clic a la icona del programa lo primer que et preguntarà és la teva contrasenya i després ja s'obrirà el programa.

  Una cosa molt important és fer clic al botó Refresca abans de fer res, així el programa connectarà amb els nostres repositoris per actualitzar la informació.

  Ara ja pots realitzar la cerca del programa que vulguis al quadre de text Filtre ràpid, per exemple pots posar glchess (un joc d'escacs), a la llista et sortirà el paquet i només cal fer doble clic per seleccionar la instal·lació o fer clic amb el botó dret i seleccionar Marca per instal·lar.

  Una vegada marcat només cal fer clic al botó Aplica per iniciar la instal·lació, en aquest cas ens comentarà que necessita instal·lar altres paquets com a dependència, acceptem i continuarà la instal·lació.

  La majoria de programes tenen una icona al menú d'aplicacions, en aquest cas, una vegada instal·lat el programa, trobaràs la seva icona al menú Aplicacions / Jocs / Escacs, però pot ser que altres programes no tinguis icona.

  Quin programa volies instal·lar?

  Per crear una icona a l'escriptori d'un programa que es troba al menú, només et cal arrossegar la icona cap a l'escriptori. Només les icones del LibreOffice et donaren un error per un altre motiu.

  Més informació:
  http://www.ubun…gramas-en.html
  https://www.you…?v=ss4SjcG8x5k

  Salutacions.

  Projecte Linkat
 • Bon dia, moltes gràcies per la informació! a veure si ho aconsegueixo!

  Doncs em volia descarregar l'atube catcher.. i al synaptic no em surt, i no sé si hi ha alguna cosa semblant o que.

  Una altra pregunta, puc crear un "word" a format pdf?

  Moltes gràcies!
 • Hola, per descarregar vídeos del Youtube a través del Firefox:

  https://addons.…ownloadhelper/

  Per exportar un fitxer de text, tipus .doc amb el LibreOffice Writer:

  Aplicacions -> Ofimàtica -> LibreOffice Writer, un cop creat el document, prems Fitxer -> Exporta com a pdf.

  Els documents fets amb LibreOffice poden desar-se automàticament amb format de Microsoft Office:

  Al LibreOffice Writer: "Eines, Opcions..., Carrega/Desa, General, i a la dreta a la part inferior: Tipus de document, tries l'opció que vulguis, i ho recordarà.

  - Document de text: Microsoft Word 97...
  - Full de càlcul: Microsoft Excel 97...
  - Presentació: Microsoft PowerPoint 97... SENSE l'opció AUTOPLAY

  Salut

  Joan Padró
 • Merci Joan per la teva aportació.


  :-)  Joan
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.