Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

proxy  Final

 • Bon dia,
  Abans es tenia montat una aula de info amb un servidor windows.tots solament tenien ip i mascara de subred(sense porta d enllaç ni dns). Tots pasen per un proxy 192.168.0.2. I els navegadors estaven configurats per poder pasar pel proxy. Ara em decidit pasar a linkat 11.04 tant el servidor com la resta. Ara Pasa el mateix. Navego amb el mozilla configurat. Pero si per exemple men vaig a actualitzar el sistema o instalarme una programa, el gestor de programari em diu que no estic conectat a la xarxa. Com ho soluciono? Em van dir que posan A la porta d enllaç la ip del proxy ya aniria. Es correcte aixo? Altres solucions?
 • Hola,

  Com a porta d'enllaç has de posar la IP del router que et redirecciona cap a Internet, normalment és la IP acabada en .1. Prova en el teu cas 192.168.0.1.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola,

  El que has de fer és definir el proxy a nivell de sistema. Els clients Linkat són 12.04 o 11.4? T'ho dic perquè si són 12.04, la definició del proxy es fa de la forma següent:


  - Linkat edu 12.04:

  1- Has d'anar a "Paràmetres del sistema" (Aplicacions->Eines del sistema) i fes clic a la icona "Xarxa".

  2- Un cop s'ha obert la finestra, has d'anar a l'opció: "Servidor intermediari de la xarxa" i definir-lo. Veuràs com a mà dreta t'apareix l'opció: Mètode. Canvia el valor "Cap" per Manual. Aquí hauràs de definir la IP del teu servidor Linkat i el port de l'squid. Fes-ho extensiu a tot el sistema.

  3- Pel que fa la configuració dels navegadors, un cop canviat el proxy a nivell de sistema, és més senzill deixar-los amb l'opció d'utilitzar el proxy del sistema. En Firefox, ho tens a: Edita->Preferències->Avançat->Xarxa-> Botó Paràmetres dins de l'opció "Connexió".

  Pel que fa el Chrome, aquest agafa directament la configuració del proxy del sistema.

  - Linkat edu 11.4:

  En el cas de la 11.4, aquests canvis els hauràs de fer a través del YaST2, el mòdul que fa referència a l'Intermediari del Sistema (es troda dins de la categoria "Network Services" i el mòdul s'anomena "Intermediari". Aquí defineixes el proxy (IP i port del proxy) i ja et funcionarà correctament. La configuració l'has de defini aixi:

  Quote

  http://192.168.0.2:3128

  i aplicar aquesta configuració per a tots els protocols. En cas que la IP sigui diferent o bé el port, només cal que ho canviïs.

  Quan hagis fet els canvis, surt de la sessió de l'usuari i torna a entrar en la teva sessió. Definir el proxy no implica que els canvis es facin automàticament. Surt de la sessió i torna a entrar perquè el sistema faci ús del proxy.


  Joan de Gracia
 • Bones,

  He intentat fer el que es va comentar, tant el que diu el pablo.vigo com el jgraci25. El port que poso al navegador ha de ser el mateix que el que es posa a l'intermediari? Ho he fet, però sembla que el proxy no deixa. Alguna altra solució?

  Gracies!!
 • Bones,

  He intentat fer el que es va comentar, tant el que diu el pablo.vigo com el jgraci25. El port que poso al navegador ha de ser el mateix que el que es posa a l'intermediari? Ho he fet, però sembla que el proxy no deixa. Alguna altra solució?

  Gracies!!
 • Hola,

  Hauriem de saber abans quin és el port que fa servir el teu proxy. Normalment sol ser el port 3128 però també es poden configurar d'altres ports com ara el: 3129 (squid que porta el servidor de comunicacions), 8080 (port assignat als primers proxys que es muntaven, etc).

  Sabem quin port té configurat el teu proxy?


  Joan de Gracia
 • bones,

  doncs al navegador posem 8080. vam provar amb aquest mateix pero no surt. provare amb els altres dos ports que es menciona i ja us dire que passa.
 • Hola,


  Si al navegador has configurat el proxy perquè vagi pel port 8080, a la configuració del sistema també hauràs de definir aquest port.


  Pots passar-me una captura de pantalla de la configuració que estàs aplicant a nivell de sistema (configuració del proxy del sistema)?


  Gràcies,


  Joan
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.