Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Sense connexió a Internet  Final

 • Hola, Ja tinc el servidor ltsp i el client en funcionament.

  Però he comprovat que no hi ha connexió a Internet en cap dels dos. També he vist que si desconnecto la interfície eth1 dels clients es connecta el servidor a Internet per la eth0, però es desconnecta el client

  Com puc tenir el client connectat i també la connexió a Internet alhora ??

  Gràcies
 • Hola, es tracta d'una servidor LTSP fet amb VirtualBox, o un PC "real" amb dues targes de xarxa?

  Joan Padró
 • Hola,
  ncs és un pc servidor ltsp amb un altre pc connectats per un cable creuat. El servidor en té dues targes: eth0 que connecta amb la xarxa del cole, en rang 192.168.0.X i l'altra tarja en rang 192.168.10.1 (per imitar el manual http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/LTSP_Linkat_edu_12.04#Modificaci.C3.B3_de_la_configuraci.C3.B3_dels_serveis_DHCP_i_TFT ) que connecta amb el client.

  Els fitxers de configuració els tinc com en el manual, tot igual. Potser hi ha alguna cosa de ip's o semblant que se m'hagi escapat.
  Salutacions
 • Hola, em contesto jo mateix, després d'algun retoc ja tinc el sistema funcionant amb Internet inclòs. ara només em queda afinar la imatge que se serveix als clients perquè aquests només puguin fer servir les aplicacions adients.

  Gràcies, salutacions
 • como lo has solucionado mgomila1 porque ha mi me ha pasado lo mismo que a ti con la maqueta.
 • Hola, doncs he modificat una linia del dhcp amb la ip del router de l'escola, i m'ha funcionat. No sé si és la modificació adient, però si el resultat és positiu doncs benvinguda sigui.

  Fitxer: /etc/ltsp/dehcpd.conf

  concretament la línia: option routers iprouterescola

  O sigui que on diu iprouterescola, he posat la ip que té el router de l'escola que dona sortida a Internet.

  Espero que vagi bé.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.