Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Fallada en l'arrencada de Linux  Final

 • Salutacions, tinc un problema en un Linkat, el sistema està instal·lat sense problemes però alhora d'arrencar el sistema des del disc dur em dòna un error "The system is running in low-graphics mode", "Your screen, graphic card and input device settings could not be correctly detected, You will need to configure these yourself." He probat d'actualizar els drivers de la targeta gráfica integrada i continuu amb el mateix problema, he intentat resoldre mitjançant la interfície que et dona el mateix error restaurant valors per defecte i tampoc funciona.

  A veure que em recomaneu fer per resoldre-ho, gràcies.
 • Bon dia,

  Si no recordo malament quan s'instal·lava l'ubuntu 12.04 passava una cosa semblant. Post provar d' obrir una consola de sistema i fer:
  sudo apt-get update

  I posteriorment

  sudo apt-get upgrade

  Un cop acabat reinicia l'equip i ja tindria que funcionar correctament.


  Slts

  Tomas SL
 • Gràcies, ho provaré
 • Continua havent-hi problemes, al escriure "sudo apt-get update" em dona una serie de links amb l'ordre "no s'ha pogut obtenir "url" no s'ha pogut resoldre "url".

  ""Alguns indexs no s'han pogut baixar. S'han descartat, o en el seu lloc s'han emprat els antics.""

  ""S'ha interromput el dpkg, haríeu d'executar manualment ""sudo dpkg --configure -a""per a corregir el problema"

  He fet servir la comanda de configure i tampoc es soluciona
 • Bon dia,

  Fa pinta que no tens conexió a internet i per tant no pot descarregar els paquets necessaris.

  Si fas un ping a www.google.es per exemple arriban els paquets?

  Slts

  Tomas Sanchez
 • El problema ja el conec, tenim IP's estàtiques en els ordinadors i al tenir 3 routers a la mateixa escola ens esta portant problemes amb el DHCP ja que l'asigna de forma incorrecta provocant que un ordinador amb Linkat acabat d'instal·lar no em doni l'opció de poder-li canviar. Per tant fins que no es solventi el problema amb el DHCP no hi podré fer res o això sembla.

  Gràcies.
 • Hola,

  si vols configurar la xarxa sense necessitat d'arreglar el DHCP ho pots fer amb les ordres següents:

  Code

  sudo ifconfig eth0 192.168.0.249/24
  sudo echo "nameserver 8.8.8.8" >> /etc/resolv.conf
  sudo route add default gw 192.168.0.1 eth0


  Has de modificar la IP i la gateway amb les configuracions de la teva xarxa, en els exemples la IP de l'ordinador és 192.168.0.249 i la gateway és 192.168.0.1.

  Espero que et funcioni.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Amb les Ip's canviandes tampoc dona resultat, al principi sembla que comenci a baixar paquets pero als 5 minuts minuts em torna a donar que no troba els paquets següents i es torna a quedar on estava. A part també em dona errors en directoris només de lectura quan intenta actualitzar  Editat per amoro2 el 18/Jun/2013 - 10:33.
 • Hola,

  Tens resposta si fas anar l'ordre següent:

  Code

  ping google.com


  Si tens connexió a internet, però tens errades al descarregar paquets fes anar aquestes ordres:

  Code

  aptitude update
  aptitude upgrade


  A veure si ara et funciona correctament.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Res, comença a actualitzar i quan porta uns quants paquets actualitzats tornar a fallar la descàrrega, és extrany ja que tots els ordinadors de l'aula són els mateixos i només hi han 3 que donin aquest error, és més hi ha un PC que al tornar a reinstal·lar el Linkat funciona corrrectament, li aplico les corresponents actualitzacions i cap problema però alhora d'instal·lar software educatiu falla, en concret el "escriptori educatiu per a l'Ubuntu", el descarrega però quan es reinicia el PC aleshores dona el error de gràfics.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.