Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

perfils d'usuari controlats  Final

 • Hola,

  Com que Ubuntu és un sistema promiscu que permet que l'usuari corrent de l'ordinador tingui permisos de superusuari només fent servir la seva contrasenya, hi ha alguna fórmula que permeti limitar-los els drets sense malmetre configuracions d'escriptori? (a mi, si trec permisos als usuaris, Ubuntu em deixa elements d'escriptori amb textos en anglès i no es pot arribar a corregir)

  Miquel
 • Hola mescarra,

  Tens l'opció de editar el fitxer /etc/sudoers i fer que només el que tingui la password de l'admin pugui utilitzar l'eina “sudo” adequadament.
  Per fer això el primer pas, es establir-hi la contrasenya a root. Tot seguit, edites el fitxer /etc/sudoers i l'hi afegeixes:

  Defaults rootpw

  Cordialment
  Albert
 • Hola Miquel,

  Es poden crear usuaris sense permisos, segueix aquesta guia:
  http://linkat.x…B3_d.27usuaris

  Els usuaris amb permisos d'administració s'han d'especificar seleccionant Administrador, els usuaris sense permisos són els Estàndard.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.