Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Backup  Final

 • Hola,

  Be m'he trobat un problema amb el servidor i les còpies de seguretat. M'ha omplert la carpeta arrel, i ha tirat tot el servidor enlaire, ja que encara que borres contingut, em seguia amb l'espai a 0.

  Sort que el tenia virtualitzat, i en tenia una copia guardada, així què tant sols he hagut de copiar les dades de un a l'altra.

  A resultes d'això explico 2 coses que he trobat, que no se si en algun pegat ho heu solucionat:

  1.- Em vaig trobar que al restaurar-lo i tenia menys del 80% / lliure, al fer un canvi a la tarja de xarxa i reiniciar-li es va bloquejar i va tornar estar a 0 l'arrel de manera sobtada, no he aconseguit saber que era. Així que vaig agafar una còpia més antiga.

  2.- He volgut canviar la carpeta on fa les còpies de seguretat, i per tant vaig modificar el fitxer: /etc/sysconfig/linkat_backup posan la variable BACKUP_MOUNT_TARGET="/mnt/backup_disk" a la nova ruta, però tot i així la linkat em continuava fent la còpia de seguretat a /var/backup.

  Després de mirar una estona, i cercar informació he trobat que no em funcionava perque no em detectava la carpeta muntada amb muntpoint, així que he mirat l'script que fa la còpia de seguretat a: /usr/bin/linkat_backup.sh

  Aquí hi ha la comprovació de si existeix la carpeta externa, i en un if trobem:

  mountpoint $BACKUP_MOUNT_TARGET

  He hagut de canviar aquesta part per:

  mountpoint=$BACKUP_MOUNT_TARGET

  després ja m'ha funcionat correctament.

  He trobat algun missatge al fòrum de l'any passat amb el mateix problema i sense aquesta resposta, així que no se si això ja esta totalment solucionat, però per si decas i per si ho podeu comprovar ho deixo aquí.

  Bones festes!!

  Josep M Sardà
  IES Ramon Turró i Darder
  Malgrat de Mar
 • Hola,

  Moltes gràcies per reportar l'error.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.