Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

LINKAT4 I INSTAL·LADOR PST  Final

 • He instal·lat el linkat4 en un ordinador amb CD. Només existeix l'usuari "prof". No reconeix l'usuari "root" i per tant, no em deixa instal·lar les unitats PST des del llapis de memòria.
  D'altra banda, en un altre ordinador he fet l'actualització de linkat 3 a 4. Es pot accedir a "Treball", he instal·lat el mozilla firefox, però no es conecta a internet. He probat d'instal·lar el google chrome, però no s'instal·la bé.
  Em podeu ajudar?
  Gràcies.
  DAVID
 • Hola David,

  Quote

  Només existeix l'usuari "prof". No reconeix l'usuari "root"

  L'usuari root es troba per defecte en totes les instal·lacions de linux, és veritat que no surt a la llista d'usuaris quan inicies l'ordinador, però si fas clic al botó Altres..., et deixa escriure un nom d'usuari.

  A l'altre problema sembla que la xarxa no estigui ben configurada, podria ser les DNS (servidor de noms) o el Gateway (Encaminament), ves al menú Sistema / Sistema / YaST i obre el mòdul Network settings per configurar la targeta de xarxa.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola, Pablo.
  Si vas a altres i poses root/lncentre diu "error d'autenticació".
 • Hola,

  Potser la contrasenya no és lncentre (LNCENTRE). Qui ha fet la instal·lació d'aquestes màquines? Són de dotació?

  Si no ha hagut cap error durant la instal·lació, tots els ordinadors tenen l'usuari root actiu.

  Em podries confirmar que la instal·lació s'ha fet sense errors i si els ordinadors venen amb la Linkat ja instal·lada?

  Salut.

  Projecte Linkat
 • És un CD del departament que tenia el tècnic preventiu. A l'ordinador no li funcionava la tarja de so i els d'APD em van recomanar restaurar l'ordinador. El tècnic va creure millor instal·lar la linkat 4, però per falta de temps ho vaig fer jo.
  LNCENTRE tampoc funciona. Crec que la instal·lació s'ha fet sense errors, però puc provar de tornar-ho a instal·lar.
  Pel que fa a l'altre ordinador on vaig fer l'actualització de linkat 3 a 4, vaig anar a network settings i aparentment tot és correcte (mirant els altres ordinadors de l'aula). Aparentment em deixa executar l'instal·lador PST, em demana la IP del servidor...però quan vaig al meu ordinador no apareix la unitat treball, ni allà ni enlloc. El mozzilla me'l va deixar instal·lar, però no arrenca.
  No sé si es pot fer alguna cosa més.
  Gracies.
  DAVID
 • Hola,

  Si el CD de Linkat 4 era Live, la contrasenya és linux, si has fet servir la Linkat 4 DVD et demana que posis una contrasenya i per tant només tu pots saber quina contrasenya és. Si el DVD és de restauració fet al departament és lncentre (LNCENTRE), però si aquest DVD de restauració és d'un tècnic caldrà que li preguntis a ell quina contrasenya van posar.

  En el ordinador que va passar de 3 a 4, et funciona Internet? Si no es pot navegar, té pinta que la xarxa no estigui ben configurada i per tant tampoc podrà connectar a les unitats P,S i T de la xarxa.

  És bastant complicat saber que t'està passant sense poder mirar l'ordinador, a veure si et teu tècnic et pot orientar.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.