Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Toshiba nb500 ataca de nou...  Final

Vés a la pàgina 1 - 2 [+1]:

 • Hola,

  estem instal·lant kinkat edu 11.4 als toshiba nb 500... de moment tot rutlla, fins i tot ja la wifi, però no aconseguim configurar el teclat. Sobretot no trobem la funcionalitat de les tecles "fn" (canvi de pantalla, activar/desactivar antena wifi, etc.).

  El sistema desconeix quin és el model de teclat, i hi ha més de 100 tipus diferents. sabeu alguna cosa?

  Gràcies
 • Hola,

  Actualment estic preparant una maqueta de Linkat edu 11.4 per al NB500. Ja miraré de quina forma es poden configurar aquestes tecles. Això depèn de cada model de portàtil.


  Joan de Gracia
 • Hola,

  al centre, INS Lluís Vives de Barcelona, tenim els NB500, i al d83 només trobo maquetes de linkat 11.4 per als nb200. M'hi funcionarien bé? M'he baixat la maqueta clonezilla-live-Linkat_edu_11.4_2013-02-04.iso i el clonezilla m'avisa que m'esborrarà tot el disc dur! Jo vull conservar la taula de particions, amb el w7...

  He vist que una altra maqueta (la dual) serveix per a una taula de particions diferent a la que hi ha en els nb500. Intento adaptar aquesta maqueta perquè s'ajusti a les particions que jo vull, o teniu previst treure una maqueta per al nb500 amb la seva taula de particions?

  Gràcies.
  Jordi

  He vist que una altra maqueta (la dual) serveix per a una taula de particions diferent a la que hi ha en els nb500. Intento adaptar aquesta maqueta perquè s'ajusti a les particions que jo vull, o teniu previst treure una maqueta per al nb500 amb la seva taula de particions?

  Gràcies.
  Jordi
 • Hola, Jordi, una pregunta fent referència al mateix model de portàtil toshiba nb500.

  Nosaltres ens hem trobat que les bateries estan malmeses.

  Els alumnes els van adquirir el curs passat, i els de 2n d'ESO els han de tenir sempre endollats perquè es descarreguen de seguida.

  Us passa també?

  Als nb200 de la primera "fornada", que van cap a 5 anys, encara els dura 4 o 5 hores.

  Moltes gràcies.
 • Hola, Anna, no m'han arribat incidències des de l'alumnat per que fa a les bateries dels nb500. En canvi jo en vaig tenir una. Al centre jo faig servir un d'aquests nb500 i el vaig haver d'enviar dues vegades a la toshiba perquè sovint la bateria es descarregava de cop. Al final m'ho van solucionar i ara em va bé.
  Si m'assabento de més incidències ja t'ho faré saber.

  Jordi
 • Hola Jordi,

  Tinc una maqueta de Linkat edu 11.4 preparada per actualitzar els NB500. El problema que hi ha és que del NB500 hi ha tres maquetes oficials i, a hores d'ara, només he aconseguit fer-la funcionar en dos de les tres maquetes. El problema que hi ha en la maqueta que no acaba d'arrencar se soluciona reparant el grub amb el super grub disk (per exemple).

  Si la vols provar m'ho dius i la torno a pujar al d83.


  Joan de Gracia
 • Hola Joan,

  t'agrairia que la pugessis, he recuperat tants grubs que no em fa mandra intentar-ho...

  Moltes gràcies.
  Jordi
 • Hola Jordi,

  A:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Netbooks/Linkat_edu_11.4/Toshiba_NB500/

  tens la imatge de restauració de la Linkat edu 11.4

  Com funciona?

  0- Comprova la suma de verificació MD5 del fitxer .tar que t'has baixat (amb el fitxer .tar tens la suma).
  1- Descomprimeix el fitxer NB500_Linkat_edu_11.4.tar a l'escriptori de l'usuari.
  2- Clica a sobre del fitxer: fes_clic_aqui.sh
  3- L'script et demanarà la contrasenya de l'usuari root.
  4- Un cop finalitzat el procés, s'hauran copiat a la partició de restauració els fitxers que contenen la nova imatge de Linkat edu 11.4
  5- Reinicia l'ordinador i entra al menú de restauració (només cal que restauris Linkat).

  En cas que no t'arrenqui l'ordinador, pots recuperar el GRUB amb l'ajut de la distribució Rescatux:

  http://www.supergrubdisk.org/rescatux/

  Ja em diràs si t'ha funcionat correctament.


  Joan de Gracia
 • Gràcies, Joan, ja me l'he baixat. Estaré entretingut aquests dies...

  Bones vacances.
  Jordi
 • Hola Joan,

  he fet el que em vas dir. Com que no em va arrencar el grub, vaig intentar-ho amb el supergrubdisk i no hi va haver manera. Em deia que restaurava el grub però en reiniciar no arrencava.

  Vaig entrar al terminal del supergrub disk, em vaig donar privilegis de root i vaig poder llegir el menu.lst de la linkat edu 11.4 amb el menu.list que jo m'havia guardat de la instal·lació anterior de linkat 4. Eren iguals.

  També vaig provar amb el system rescue d'un bootusb amb opensuse 11.4 i em passava el mateix, em deia que restaurava però després no arrencava.

  L'últim ha estat instal·lar opensuse 11.4 en el lloc de la linkat, fent una actualització del sistema i no una instal·lació fresca. Ja m'arrenca el grub, el windows 7, em funciona la p amb la contrasenya que m'envia a la restauració del sistema, m'arrenca l'opensuse amb la interfície de linkat...però no endevino les contrasenyes. No m'accepta la contrasenya en blanc per a alumne, i lògicament tampoc l'antiga contrasenya (la que tenia la vella instal·lació de linkat 4) per a root. Tampoc m'accepta un usuari install amb contrasenya install que he trobat en les vostres guies.

  Així doncs, no puc iniciar cap sessió en la linkat.

  Bé, amb calma ho anirem solucionant...Què puc fer ara?
  Gràcies.

  Jordi
 • Hola Jordi,


  Has mirat de reiniciar la contrasenya de root? T'ho dic perquè si has actualitzat, l'aplicatiu que permet canviar la contrasenya de root encara ha de ser-hi.

  Fes la prova :-)  Joan
 • Hola Joan,

  on trobo aquest aplicatiu? És que jo no puc entrar més enllà de la pantalla de linkat on he de posar nom d'usuari i contrasenya...

  He provat de reiniciar la contrasenya de root en el terminal del system rescue, amb determinades instruccions trobades pel google, i tampoc...

  Per cert, tinc dificultats a inserir aquestes respostes ràpides en el fòrum, m'apareix molt sovint una finestra d'error tant en ordinadors del centre com de casa.

  Gràcies.
  Jordi
 • Hola Jordi,


  Si pots arrencar des d'una live, intenta muntar la partició de sistema (no sé si és la sda5) i edites el fitxer shadow que es trobarà dins del directori etc dins del teu punt de muntatge del disc dur del netbook.

  NOTA: Fes una còpia del fitxer shadow abans de modificar-lo!!!!

  Dins d'aquest fitxer, trobaràs una relació d'usuaris i hi trobaràs una línia que fa referència a l'usuari root:

  root:$6$lSF/gDJe$hftkezMQ75Yao/pMQAT8wWvCKaJwnnPKUYcCDaHYvu0ebCfV7RG6sJW3Iphq3QQ3q2zHSo3j8dcX8aEyWbB4b1:15383::::::

  Només cal que eliminis la cadena de alfanumèrica que hi ha després dels primers dos punts.

  Et quedaria una cosa similar a això:


  root::15383::::::


  En relació a la incidència que esmentes, si veus que tens dificultats per fer intervencions al fòrum mira de fer servir el Firefox (solució a curt termini).


  Gràcies Jordi  Editat per jgraci25 el 03/Abr/2013 - 11:42.
 • Hola Joan,

  no ha funcionat...Un cop esborrada la cadena alfanumèrica (he comprovat que ha quedat desat el nou shadow amb una altra live) no m'accepta entrar amb el perfil root sense contrasenya. O he de posar-hi alguna cosa?

  Gràcies.
  Jordi
 • Hola Jordi,


  Faig una prova i mirem a veure de quina forma podem fer un "reset" a la contrasenya.  Joan

Vés a la pàgina 1 - 2 [+1]:

 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.