Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problemes per instal·lar Opensuse a un Sony Vaio  Final

 • Hola,
  - Tinc un portàtil Sony Vaio E1511D i vull instal·lar-hi la Linkat com únic sistema operatiu
  - Abans d'acabar la instal·lació amb el dvd de la image de la Opensuse s'atura el procés al 98% de la instal·lació
  - Després engegant des del disc dur hi ha dues opcions: Amb Desktop no funciona. Posat a sobre de Failsafe diu: opció d'arrencada =off processor.max_cstate=1 nomodesetX11failsafe vga=0x317
  - Fent enter a mode Failsafe, no s'activa el mode gràfic, en el mode text diu, per exemple, acpid: waiting for events: event logging is off
  - Llegint el fòrum he provat de seguir la guia per problemes amb el grub, però no he aconseguit crear el nou grub

  Gràcies pel comentaris que volgueu fer-me,
  mr
 • Hola,

  Sembla que tinguis problemes de compatibilitat de maquinari. L'OpenSUSE no pot arrencar l'entorn gràfic, segurament perquè no troba el driver de la targeta de vídeo. El grub et funcioni correctament.

  Selecciona Desktop i abans d'arrencar, escriu apm=off i pressiona el botó Enter

  A veure si arrenca.

  Podries especificar quina targeta de vídeo porta el teu portàtil?

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola,
  No puc escriure res abans d'arrencar Desktop, doncs no està operatiu. Només puc escriure al mode text entrant per Failsafe.
  La meva tarja és una HD 3000

  mr
 • Hola,
  No puc escriure res abans d'arrencar Desktop, doncs no està operatiu. Només puc escriure al mode text entrant per Failsafe.
  La meva tarja és una HD 3000.
  També afegeixo que puc entrar en mode gràfic només des de l'arrencada amb Failsafe, no amb mode Desktop i després de configurar l'arrencada de l'ordinador des del disc dur i no des del DVD. (Això tampoc és sempre, només després d'acabar de fer la instal·lació des del DVD).
  mr
 • Hola,

  Abans d'arrencar la Linkat tens una pantalla on pots escollir Desktop o Failsafe, aquesta pantalla és el GRUB. Selecciona Desktop, però no pressionis encara la tecla Enter!

  En el GRUB pots escriure opcions d'arrencada. Tecleja apm=off i després pressiona la tecla Enter per arrencar el sistema Desktop.

  A veure si et funciona.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Solucionat!

  Teclejant en el grub apm=off no ha funcionat, però amb nomodeset sí. Després per fer permanent el funcionament he afegit nomodeset a l'apartat kernel de l'arxiu /boot/grub/menu.lst. (aparentment tot funciona correctament i ara podré fer la conversió a Linkat)

  És correcte?

  Moltes gràcies
  mr
 • Perfecte!

  Et felicito per trobar aquesta opció del GRUB i per aplicar-lo correctament al menu.lst.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.