Hola,
hem estat intentant instal·lar el Linkat al portàtil Amilo que ens ha enviat el Departament, però no reconeix el monitor ni automàticament ni manualment (entrant-hi les característiques). Què podem fer?
En un altre portàtil Toshiba si que s'ha instal·lat bé, poerò no reconeix cap de les càmeres usb (Nikon. hp) que hem provat. Tampoc no reconeix la webcam Logitech que fem servir per a les videoconferències.
Benvingudes i benvinguts al portal Linkat
La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...
Linkat no reconeix pantalla Amilo ni càmeres usb
-
- Registrat/da: 23 / Set / 2023
- Darrera visita: 27 / Jun / 2009
- Enviaments: 1
-
- Registrat/da: 23 / Set / 2023
- Darrera visita: 19 / Oct / 2009
- Enviaments: 70
Si et serveix de consol, jo tampoc he aconseguit que em reconegui la càmera web.
Quant a la pantalla, intenta instal.lar-la a partir del yast en mode text, jo vaig tenir algun petir problema i el vaig solucionar així. -
- Registrat/da: 19 / Abr / 2006
- Darrera visita: 27 / Jun / 2009
- Enviaments: 7
Hola,
pots provar amb l'eina de configuració manual des del mode text,
pots fer:
Entra com a superusuari, tecleja en un terminal:
#init 3
i tot seguit
# sax2 -l
li podràs proposar manualment els paràmetres de pantalla.
En tot cas, desconec el model de portàtil que tens, pots
consultar la web de "linux on laptops" a veure quins paràmetres
necessita la teva pantalla.
http://www.linux-laptop.net
records,
-
- Registrat/da: 23 / Set / 2023
- Darrera visita: 27 / Jun / 2009
- Enviaments: 127
Hola,
els problemes amb els gràfics és el més habitual. Tot bé de la versió de Xorg que fa anar la distribució. Et puc donar com a guia útil en aquests casos algunes propostes:
1.- Si la targeta gràfica és una NVIDIA o ATI et cal baixar el controlador específic de les respectives webs del fabricant. Tots dos donen suport per linux.
2.- Sempre, i sempre vol dir sempre, es pot configurar l'entorn gràfic per treballar amb una (S)VGA (a 800x600 o 640x480) sense especificar cap targeta gràfica i utilitzant un monitor estandard tipus VESA.
3.- Si tot això no funciona, des de la web del fabricant del portàtil pots descarregar les característiques de la pantalla (refresc, sync H i V, etc) i aplicar-les de manera manual al fitxer de configuració que es troba a /etc/X11/xorg.conf.
O. Castell
Usuaris connectats
- 0 usuaris
Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.