Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Terminals lleugers  Final

  • Hola,
    Al nostre centre havíem pensat en equipar una aula amb autèntics terminals lleugers (no vells ordinadors reciclats). No tenim referències d'instal·lacions de l'estil, així que agrairíem conèixer l'opinió de qualsevol experiència prèvia.

    Val a dir que d'entrada descartem l'opció dels petits notebooks, perquè no ens agrada saturar les aules amb radiacions electromagnètiques, perquè hi ha el problema de les bateries, perquè el monitor és massa petit, i perquè les màquines són delicades i no les regalen, precisament...

    L'opció dels LTSP ens ha semblat interessant pels següents motius:
    - Amb equips i monitors alimentats a 12 o 24 V es simplifica l'alimentació elèctrica, ja que no cal satisfer els requeriments del REBT
    - Els equips són molt econòmics (adjunto algun enllaç, però n'he vist per menys de 50 EUR, monitor apart)
    - Facilitat d'actualització del programari (només al servidor)
    - Per les mides reduïdes, emprant un monitor de 15", podríem fixar el conjunt en les petites taules que disposen els alumnes, acollades entre elles amb passamans d'acer per evitar que el cablejat pengi (repeteixo, amb BT, cap risc elèctric).

    D'aquesta manera, amb el mateix cost d'equipar un aula amb notebooks podríem fer-ho amb terminals fixes sobre les taules, amb major disponibilitat d'ús immediat, menys manteniment i més robust.

    A tall d'exemple, adjunto enllaços de proveïdors d'aquest tipus de maquinari:

    http://pdf.directindustry.com/pdf/inducomp/hurricane-extreme-industrial-pc/22020-62064.html
    http://www.directindustry.es/prod/inducomp/clientes-ligeros-22020-719405.html
    http://www.directindustry.es/prod/mitac/clientes-ligeros-12593-794417.html

    i fins i tot un proveïdor xinès a preus de ganga:
    http://spanish.alibaba.com/products/fanless-thin-client.html

    Algú que hagi treballat amb aquesta tecnologia em podria donar a conèixer la seva opinió?

    Gràcies per endavant
    Joan Campanyà
    Ins Front Marítim - Barcelona
  • Hola Joan,


    És difícil de garantir que aquests terminals funcionin amb LTSP.

    A la web:

    http://www.disklessworkstations.com/thin-clients.html

    tens dos models de terminals lleugers que funcionen amb LTSP (també tens un enllaç de contacte per formular consultes).

    Pel que fa els terminals que proposes, no podem garantir que funcionin a la primera, és a dir, sense cap modificació del fitxer lts.conf. Hauries de provar algun model amb el servidor LTSP abans de decidir-te per un model.



    Joan de Gracia
  • Hola,

    A Taradell tenim una aula amb 17 terminals i 10 terminals més a direcció, oficines, consergeria, sala de professorat, connectats a 2 servidors de terminals per tenir redundància i minimitzar les caigudes per possibles incidències tècniques, que si t'haig de dir la veritat, no n'hem tingut cap. Si vols venir a veure'ls i provar-los, tu mateix.

    Per experiència, tenim algun terminal més de baix cost que està aparcat al magatzem, va anar bé per provar, però presentava problemes amb el refresc de les pantalles. A veure si trobo una estona per recuperar-lo amb una nova instal·lació d'un tercer servidor de terminals i remenant la configuració. També poden servir per algun futur treball acadèmic.

    Lluís Dalmau



    Editat per ldalmau el 09/Oct/2012 - 19:03.
  • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.