Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Control Parental  Final

 • Hola,

  A l'aula d'informàtica tinc configurat 4 comptes d'usuaris en cada ordinador. Tenen instal·lat Linkat 3. M'agradaria configurar el firefox per què els usuaris no tinguessin accés a certes pàgines d'internet. Hi alguna forma de fer-ho com a root i que tinguessi efecte en tots els usuaris?

  Sé que hi han plugins per al firefox que fan el filtratge però hauria d'entrar en cada compte i configurar-ho, cosa que suposaria molt de temps ja que tinc 15 ordinadors.

  Gràcies
 • Hola,

  Bé, per a firefox existeixen plugins que fan de control parental. A:

  https://addons.mozilla.org/ca/firefox/search/?q=parental+control&cat=all

  en trobaràs uns quants.

  Ara bé, la teva pregunta va enfocada a fer un filtratge més global que afecti a totes les màquines sense haver-les de configurar manualment. En aquest cas t'he de dir que et faria falta muntar un enrutador (ordinador amb linux) que a més a més faci les funcions de filtratge (aquest muntatge l'hem anomenat servidor de comunicacions).

  A:

  http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Servidor_de_comunicacions_Linkat_4


  tens tota la informació per muntar aquest servidor de comunicacions. Si estàs en un centre públic, et recomanaria que et posessis en contacte amb el teu gestor TIC per tal que t'informi sobre el servidor de comunicacions, que a banda d'aplicar un filtratge de continguts, millora molt la connectivitat del centre.


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.