Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Insta.lació de activinspire en OpenSuse 11.4  Final

 • Hola de nou,

  He intentat fer la instal.lació del programari de la pissarra Promethean, i no ho he aconseguit.
  Vull crear una imatge amb Opensuse 11.4 que tingue el programari i els drivers de la pissarra digital Promethean, i no me'n surto.
  He revisat els manuals de la wikilinkat, els repositoris, els paquets previs a la instal.lació (kerner-pae, kernel-pae-base...) ... i tot pareix correcte.
  He llegit en algun forum que hi ha qui ha aconseguit d'instal.lar el programari activinspire en opensuse 11.4, però jo no.
  Els drivers pareix que s'instal.len perfectament (surt la icona de calibració) i d'altres paquets activ s'instal.len, però no els paquets activinspire o activ-meta-ca, que demanen el paquet libjpeg,
  Hi ha alguna cosa que no tinc en compte?
  És possible la instal.lació de activinspire en opensuse 11.4?

  Moltes gràcies.

  Albert Valldepèrez.
 • Hola Albert,

  Els drivers crec que són per Linkat 4 no per Linkat Edu 11.4, intento confirmar-ho.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola,

  Mentres, envio l'enllaç d'aquest fòrum de Promethean Planet, on l'usuari dit Narcís Masmartí afirma haver instal.lat el programari perfectament en la versió 11.4. Ja vaig intentar preguntar-li, però no vaig obtenir resposta.

  http://www1.prometheanplanet.com/es/forum/showthread.php?t=13888
  http://www1.pro…ad.php?t=13888

  I una altra reflexió: Si aquests senyors (Prometehan) tenen uns covenis o uns contractes per vendre'ns pissarres, no haurien de poder estar suportades pel programari que fem servir?

  Gràcies.  Editat per avalldeperez el 29/Mar/2012 - 12:57.

  Albert Valldepèrez.
 • Hola Albert,

  La biblioteca libjpeg ja es troba instal·lada a l'opensuse 11.4. Segurament el nom del paquet no coincideixi amb el paquet que demana el programa activ-meta-ca però fa la feina que ha de fer.

  Així doncs et recomano que acceptis la instal·lació del paquet activ-meta-ca i ignoris l'avís pel que fa aquesta dependència.


  Joan de Gracia
 • Hola Joan,

  La instal.lació del programari Activinspire de la pissarra Promethean, en ordinadors amb opensuse 11.4 ha sigut del tot correcta.
  He fet la instal.lació amb ordinadors Visa (blancs) i amb els Toshiba NB200, i el programari s'ha instal.lat sense cap problema. No he comprovat totes les funcionalitats, però pareix que tot funcione bé.

  Moltes gràcies per l'ajud.

  Aprofito per tornar-vos a felicitar per tota la feina que feu, i també per felicitar-vos per aquesta iniciativa -a parer meua, excel.lent- de crear "màscares linkat" aplicables a diferents distribucions (encara que ana només estigue per a opensuse).
  Salutacions.  Editat per avalldeperez el 10/Abr/2012 - 21:33.

  Albert Valldepèrez.
 • Hola, jo estic igual, però a mi em passa a l'inrevés, és a dir puc instal·lar el programaria, tot ignorant l'avís de la llibreria que comenteu, però no carrega els drivers. Imagine que fas servir el repositori per la linkat 4, no? Doncs a mi em funciona el programa pero la pissarra es manté inactiva.
  Jo també he participat en el foum que disu i el narcís em va dir que ell només havia instal·lat el programari a casa amb la qual cosa no em podia dir si els drivers que es carreguen feien anar la pdi.
  Podries explicar com ho has fet?

  Joan
 • Hola Joan,

  Ja documentaré pas a pas com s'instal·la el programari i què fa falta per fer funcionar el programari de promethean amb Linkat edu 11.4.


  Joan
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.