Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

wireless i bluetooth notebook Lenovo  Final

 • Hola a tothom,
  Vaig instalar una Linkat 4 en aquest lenovo antiguet, i no aconegueixo fer correr la tarja wifi ni el bluetooth( amb win xp si queva) la tarja wifi és BCM 4312 802.11b/g i el bluetooth és BCM 2046. Ja he provat les diverses opcions que heu exposat aquí però no m'han funcionat. Si trobem solució ho agrairia.

  Salut



  Editat per jmarzal el 20/Gen/2012 - 21:48.

  J. Alfons Marzal
 • Hola,

  Fent això no et funciona?
  http://linkat.x…pic&topic=3210

  Prova amb aquests altres paquets:
  http://packman.…dcom-wl/278820

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,
  Ho he provat però no hem funciona. Potser estar relacionat amb els drivers del Bluetooth, ja que aquet notebook té un petit interruptor que activa i desactiva les dues cosesal mateix temps.
  he fet zypper verify i hem dona aquesta resposta:
  Problem: nothing provides ksym(xen:param_ops_int) = a90c928a needed by compat-wireless-kmp-xen-3.2_k2.6.37.6_0.9-4.1.i586
  Problem: nothing provides ksym(pae:module_layout) = ba545d09 needed by compat-wireless-kmp-pae-3.2_k2.6.37.6_0.9-4.1.i586
  Problem: nothing provides ksym(desktop:init_timer_key) = 3168f5d needed by compat-wireless-kmp-desktop-3.2_k2.6.37.6_0.9-4.1.i586
  Problem: nothing provides ksym(default:init_timer_key) = 3168f5d needed by compat-wireless-kmp-default-3.2_k2.6.37.6_0.9-4.1.i586
  Problem: compat-wireless-kmp-debug-2.6.38.2_2.6.31.5_0.1-1.1.i586 requires compat-wireless-scripts = 2.6.38.2, but this requirement cannot be provided
  Problem: nothing provides ksym(xen:param_ops_int) = a90c928a needed by madwifi-kmp-xen-r4176_k2.6.37.6_0.9-1.1.i586
  Solution 1: downgrade of madwifi-kmp-xen-r4176_k2.6.37.6_0.9-1.1.i586 to madwifi-kmp-xen-r4142_2.6.31.5_0.1-1.1.i586
  Solution 2: break madwifi-kmp-xen by ignoring some of its dependencies

  Com ho veus?
  salut i gràcies

  J. Alfons Marzal
 • Hola,

  Obre una consola com a root i fes zypper update per instal·lar les darreres versions dels paquets. Si tens una nova versió de Kernel et caldrà reiniciar l'ordinador.

  Després d'actualitzar i reiniciar obre una consola i fes anar l'ordre uname -a, aquesta és la versió de kernel que fas servir i els paquets KMP que instal·lis depenen d'aquesta versió, no pots instal·lar paquets KMP que no siguin compatibles amb aquesta versió de kernel. Per exemple, si el teu kernel és 2.6.31, no pots tindre el paquet madwifi-kmp-xen-r4176_k2.6.37.6_0.9-1.1.i586, cal que tinguis el madwifi-kmp-xen-r4142_2.6.31.5_0.1-1.1.i586

  També hi han diferents tipus de kernel per la mateixa versió [default, desktop, pae, xen...], si estàs fent servir el tipus desktop de kernel, no cal instal·lar el kmp-xen, kmp-default, kmp-pae, només hauria d'estar el kmp-desktop-*-2.6.31*.

  A veure si ho pots solucionar.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,
  He desinstal·lat tots els paquets madwifi i només he deixat el que s'ajusta al kermel 2.6.31. Ara he aconseguit que corri el Wifi però només arrencant des de l'opció desktop. Amb les altres arrencades no funciona. Detecta i puc connectar-me a totes les wifi: eduroam, educat i altres privades. Ara bé, no hem detecta la wifi de casa meva i no he pogut connectar-hi de cap manera. Si tens alguna idea del que pot passar?
  Com que la instal·lació és dual, quan connecto la wifi en Win XP si que la detecta i s'hi connecta, així doncs no és problema de router-wifi
  Gràcies i salut



  Editat per jmarzal el 30/Gen/2012 - 19:03.

  J. Alfons Marzal
 • Hola,

  En principi només hauries de tindre un kernel, el Desktop, els altres kernels els podries eliminar des del YaST / Gestió de programari i al GRUB només et sortiria el Desktop per arrencar.

  Si vols tindre tots els tipus diferents de kernel i que et funcioni la Wifi, cal que instal·lis els diferents KMP corresponents KMP-pae, KMP-default..., però vigila que siguin de la mateix versió de kernel.

  Quan dius que no detecta la wifi de casa teva, vols dir que fas una cerca de xarxes wifi i troba la del veí, però no la teva? O el problema és que connecta, però no navega? Fas servir el NetworkManager?

  Si obres el YaST / Network Manager selecciona a la pestanya Opcions Globals fer servir Control per part de l'usuari amb el NetworkManager.

  Al costat del rellotge et sortirà la icona del NetworkManager i des d'aquí podràs gestionar les xarxes Wifi, si fas botó dret a sobre de la icona i selecciones Edita les connexions a la pestanya Sense fils veuràs les xarxes wifi on t'has connectat, esborra la de casa teva i torna a connectar.

  A veure si et funciona.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola,
  Faig servir el NetworkManager i tal com dius detecta totes les wifis dels meus veïns però, no la meva. Ho he provat des de Edita les connexions, Sense fils. També des de Connecta a una xarxa sense fils oculta i des de Crea una xarxa sense fils nova.
  He provat també amb Mètode tradicional amb l'ifup i tampoc la detecta. No m'hi havia trobat mai i ja veig que és ben estrany, ja que des del Win XP( el tinc en dual) i amb altres pc's de casa no hi tinc cap problema.
  Què et sembla?
  Gràcies i salut

  J. Alfons Marzal
 • Hola,

  Hi han diferents raon per les quals no vegis una xarxa wifi:
  Que la xarxa wifi sigui oculta. Desactivat el SSID.
  Que la xarxa només doni connexió a un estàndard wifi (B, G o N) i el teu adaptador no ho sigui.
  Que hagis fet màgia negra...xD

  Comprova que el router tingui el SSID activat, que sigui compatible amb B, G i N i no se que més pot ser.

  Projecte Linkat
 • Hola Pablo,
  Ja m'havia espantat, això de la màgia negra, no pensava tenir aquestes facultats. Bé, bromes a part, ja ho he solucionat: he hagut d'entrar al router i canviar de canal, he passat del 6 al 10 i enllestit!!.
  Gràcies per tot
  Salut

  J. Alfons Marzal
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.