Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problemes Tarja Wifi  Final

Vés a la pàgina 1 - 2 [+1]:

 • Bona tarda.
  He instal·lat el Linkat 11.4 a 3 Toshibas L735-13G perquè tenia problemes a trobar drivers per l'audio, la tarjeta de xarxa ethernet i la wifi amb Linkat 4.

  Un cop instal·lat 11.4 la xarxa ethenet i l'audio no hem donen cap roblema, però la xarxa WIFI no acaba de funcionar, i no sesi estic fent alguna cosa malament o quehem passa.

  Resulta que he descarregat el driverde la tarjeta de la pàgina de Realteck (el que posa que es per Linux), l'he descomprimit i he fet un make i un makeinstall.

  Doncs ara resulta que sembla que està ben configurada, hi puc accedir i puc escanejar i hem troba les xarxes del meu voltant, però quan li dic que s'hi conecti no hem fa cas.

  He probat inclus de treure la contrassenya wep del router per veure si funcionava i res, nomes es conecta amb el cable.

  Gracies per endevant i espero a veure si algu hem pot donar uncop de mà

  Merci
 • Hola,

  La majoria de portàtils nous porten una interruptor o una combinació de tecles per activar i desactivar la wifi, sembla que el problema que tens és aquest, busca l'interruptor i activa la wifi, s'hauria d'encendre alguna llumeta indicant que la wifi es troba activada.

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Gracies per l'interes, però diria que no es aquest el problema.

  Diria que o tinc el driver mal instal·lat o en tinc masses d'instal·lats , el que és estrany es que si que hem detecta les xarxes i "teoricament" mi deixa conectar, erò no hem dona ni IP ni hem deixa navegar, i tampoc em fa l'icona de les conexions al costat del rellotge, per conectar-lo haig d'anar a Ordinador>Cap xarxa, allà s'obre el Yast i hem deixa configurar la tarjeta de xarxa, desde la finestra de configuració hi ha un lloc que hem deixa escanejar la xarxa, i allà veig les xarxes que tinc, però tot i sel·lecionar-la no hem navega.

  A més a més un cop ho he configurat si vaig a Ordinador hem diu que estic conectat a la xarxa sel·leccionada, però no hem navega.

  Gracies i a verue si hem podeu donarun cop de mà.
 • SOLUCIONAT
  Al final era una tonteria (el quefaltava per que funciones)

  Desprès de moltes voltesi buscar molt he decantat les cerques cap al Network Manager (icona de la xarxa) que no m'apareixia, i de seguida he trobatcom fer-lo sortir (també s'ha de dir que gairebé segur en alguna de les primeres intentades el deuria fer desapareixer jo mateix)

  Així que per fer-lo apareixer nomes he hagut d'anar al Yast > Network Device > Network Settings i a la pestanya de Global marcar que Network Manager és qui ha de gestionar les conexions.

  Un cop fet això ja funciona perfectament.

  Moltes gràcies a tots els que us heu interessat i espero que li pugui ser útil a algú més.
 • yo tengo un problema parecido, tenemos los netbooks nb510 con linkat edu, y parece ser que no detecta las redes wifi, he conseguido manualmente que se conecte a educat1x1 pero a los 5seg desaparece y ya no sale nada, alguna solcuion?
 • Hola,


  Heu instal·lat vosaltres mateixos la Linkat edu 11.4 o es tracta de la maqueta que porta de sèrie el Toshiba NB510?

  :-)


  Joan de Gracia  Editat per jgraci25 el 07/Set/2012 - 16:29.
 • Es la maqueta de serie joan
 • Ok,


  Aquesta placa wifi és la RTL8188CE. Els drivers oficials de Realtek els trobaràs a:

  http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=48&PFid=48&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false&Downloads=true#RTL8188CE

  D'entrada la wifi és reconeguda pel nucli 3.4 que porta la maqueta de la Linkat edu 11.4. Ara bé, vàrem haver de copiar el firmware del driver original de la casa perquè no acabava de funcionar bé. Ho vàrem provar en un punt d'accés wifi amb encriptació WPA2 i ens va anar bé i no vàrem detectar cap tall pel que fa la connectivitat wifi.

  Les antenes del centre eduCAT són MERU? T'ho comento perquè disposo d'un NB510 i puc fer proves en un centre eduCAT.

  Ja em diràs alguna cosa i gràcies per avisar.  Joan de Gracia  Editat per jgraci25 el 07/Set/2012 - 17:28.
 • Enronces que me recomiendas
 • Hola,


  De moment faré proves per tal de determinar quin és el problema. Has fet alguna prova a casa? Vull dir utilitzant un punt d'accés wifi convencional? La qüestió és intentar reproduir el problema.

  Et dic alguna cosa.  Joan
 • No pero desde otro portastil o movil si va la wifi
 • Hola Joan.

  Nosaltres també tenim problemes amb els Toshiba NB510.
  Els tenim amb la linkat edu 11.4. La maqueta crec que està feta aquest estiu.
  (Per cert, la resta de la maqueta té molt bona pinta! i porta tota la estructura de particions que necessitem per poder fer una clonació massiva de la nostra pròpia maqueta).

  La targeta wifi RTL8188CE té un comportamnet relament desesperant: es va connectar a la nostra xarxa educat 1x1 a la primera i sense problemes, però una estona després es talla i comença a demanar la clau de wifi i ja no hi ha manera.
  Després d'una estona fent diferents proves la wifi ja ni tan sols "veu" la xarxa, ni educat 1x1 ni cap altra, queda com apagada.
  Aquest comportament també el té a casa, amb un router convencional.

  Hem fet proves amb 2 toshia nb510 diferents a l'institut i a casa.

  Toni Bedmar. INS Bellulla de Canovelles
 • A la escola del meu fill tambe tenim el NB510 amb el linkat edu 11.4. No se si a la escola aconseguiràn que funcione la xarxa wifi, però a casa no va i de moment no vull tocar res.

  No es mostren les xarxes disponibles.

  Al XTEC es diu que s'ha de configurar amb el YAST. Però demana la contrasenya de root i la que mostra la utilitat de contrasenyes no funciona i no vull reiniciar-la de moment.  Editat per intheghetto el 09/Set/2012 - 16:57.
 • Hola,

  Les proves de connectivitat que he realitzat de moment han estat satisfactòries. De moment he fet una prova amb un AP amb connectivitat b/g i hem d'acabar de fer proves amb un AP b/g/n.

  Responent l'anterior intervenció, la contrasenya de root s'ha de "resetejar" és a dir, s'ha d'anar a l'aplicació "Reinicia contrasenya" que trobaràs a: Aplicacions->Utilitats->Més programes. Aquesta aplicació canviarà la contrasenya de root i li assignarà les 4 darreres xifres de la MAC address de la placa wifi. L'aplicació "Mostra Contrasenya" et dirà quines són aquestes 4 darreres xifres.

  La configuració de la xarxa, en aquest cas wifi, es pot fer perfectament amb el gestor de xarxes Network Manager que trobaràs a la barra superior, al costat del rellotge.

  Continuem fent proves i faré proves in situ per determinar-ne la causa d'aquest comportament.  Joan de Gracia
 • Hola Joan.

  De nou: gràcies per les teves respostes!

  La prova que has fet l'has sostingut una mica de temps o has provat de reiniciar la màquina? Segur que sí, però ho dic perque és això el que ens falla a nosaltres: només dispossem d'una estoneta curta de connexió.

  Ah, he obert un tema nou amb aquest problema per tal de deixar-ho una mica més net i visible, ara estic pensant que: pot ser despistem algú amb aquesta duplicitat?

  Toni Bedmar, INS Bellulla de Canovelles

Vés a la pàgina 1 - 2 [+1]:

 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.