Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Problema amb l'script dels auriculars  Final

 • Hola:

  Hem executat l'script que ens deien per poder utilitzar els auriculars en la LINKAT. El resultat ha estat que en 3 ordinadors que hem fet la prova ha donat 3 situacions diferents.
  En el primer va anar perfecte i vam aconseguir fer funcionar els auriculars i amb connexió wifi.
  En el segon segueixen sense funcionar i ara no troba la xarxa.
  En el tercer després d'instalar el primer script la màquina ja no es reinicialitza i diu que no troba un determinat arxiu.
  Creiem que hem fet el mateix procés a tots tres ordinadors. És possible situacions diferents? Per restaurar-los com podem accedir a la maqueta de restauració?

  Gràcies
 • Hola,

  Em podries confirmar la marca i model de l'ordinador? Com es diu l'script? D'on l'has tret? Entenc que és un Toshiba NB500, no?

  Per restaurar la màquina cal arrencar l'ordinador i pressionar la tecla "P" al menú de selecció de sistemes operatius (Linkat, Windows...). Llavors et demana una contrasenya que és 3141592 i ja podràs restaurar la instal·lació de la Linkat.

  L'script fa diferents coses, desinstal·la els paquets preload-kmp-default compat-wireless-kmp-default compat-wireless-scripts vmware-guest-kmp-default open-vm-tools open-vm-tools-gui rtl8192ce-firmware rtl8192ce-kmp-default i després instal·la els paquets kernel-default kernel-default-base del repositori http://download-linkat.xtec.cat/mirror/openSUSE_11.2/Kernel-11.3/.

  Després de reiniciar l'ordinador, perquè funcioni la wifi cal instal·lar els següents paquets:
  rtl8192ce-firmware, rtl8192ce-kmp-default i rtl8192ce

  Salut.

  Projecte Linkat
 • Hola,

  Tal i com comenta en Pablo, ens hauries d'indicar quins Netbooks tens. El problema de l'àudio afecta als NB500 i NB250. L'script que comentes està pensat NOMÉS per als NB500. El problema de l'àudio en els NB250 es resolt d'una altra forma.

  Pensa que l'script desenvolupat per al NB500 automatitza el que faries de forma manual, és a dir, actualitza el nucli de Linkat, arregla el fitxer menu.lst perquè no t'apareguin més entrades del que és necessari i arregla el problema de la contrasenya de l'anell de claus (i que inicialment és alumne).

  L'script s'ha provat en el NB500 amb la maqueta oficial i no és necessari aplicar-lo si l'àudio et funciona bé. Hi ha tres maquetes oficials per al NB500, en només 1 d'elles és necessari aplicar l'script i és senzill de saber-ho perquè en la primera d'elles l'àudio no funciona correctament (en concret l'àudio que surt pel connector jack).

  Si per algun motiu tenies connexió a Internet, és més que possible que no se t'hagi instal·lat el nucli, o bé que no s'hagi seguit tot el procés fins al final.


  El Toshiba NB500 porta de sèrie el nucli 2.6.31 i si s'ha aplicat correctament l'actualització mitjançant l'script:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/Netbooks/Linkat4/scripts/NB500_update/NB500_Update.tar.gz

  hauries de tenir el nucli: 2.6.34

  Si vols fer-ho manualment, només cal que connectis a través de cable el netbook, posis el repositori comunitari kernel 11.3 i actualitzis el nucli. Pel que fa la wifi, dins del mateix tar.gz tens els paquets rpm.

  Pel que fa la restauració del sistema, pots fer-ho tot seguint el manual que ens ha fet en Josep Mª Sardà:

  http://goo.gl/iyyp

  Per fer això, et cal tenir un clonezilla live en modalitat usb (o bé arrenques el netbook amb un lector de DVDs extern).


  Joan de Gracia
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.