Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

El servidor de comunicacions, una meravella!  Final

 • Hola a tothom!

  A Sant Boi de Llobregat hi ha 4 centres, de moment, que gaudeixen d'un servidor intermediari (proxy) muntat amb Linkat 4:

  Amat-Verdú, Rafael Casanova, Montbaig i Ciutat Cooperativa.

  Estan més que satisfets, fins i tot els portàtils, via wi-fi, els fan sortir a Internet a través d'aquest servidor amb uns resultats espectaculars!

  Enhorabona a tot l'equip de Linkat!

  Joan Padró
 • Hola Joan,


  Entenc que has instal·lat tot el perfil del servidor de comunicacions Linkat, oi? T'ho dic perquè, si bé el proxy és un petit gran avenç, el que realment ha demostrat ser molt efectiu és el QoS (Quality of Service) que implementa el servidor de comunicacions. Si mires la màquina virtual que vaig penjar a:

  http://download-linkat.xtec.cat/d83/VM/Lk4_Servidor_Comunicacions/

  veuràs com, a més a més, vaig incorporar un servidor de DNS cache i que totes les peticions que es fan al port 53 de DNS es redirigeixen de forma automàtica cap al mateix servidor de comunicacions per la qual cosa la resolució de noms és gairebé instantània.

  I gràcies per compartir amb nosaltres aquesta magnífica noticia.


  :-)  Joan
 • Hola Joan, fa temps en Joan de Gracia ens va muntar un servidor de comunicacions, i confirmo els bon resultats.

  Tinc alguns dubtes sobre el servidor, quan van instal·lar fractalia no anava bé pel tema del servidor i em van dir que calia fer alguna modificació. No recordo si va venir el tècnic o no, però el cas es que fractalia no funciona. Saps en que consisteix aquesta modificació?

  També m'ha passat que quan he fet alguna consulta sobre aquest servidor de comunicacions, no han volgut solucionar-la degut que és una instal·lació "no oficial". Creus que seria viable instal·lar una maqueta de la instal·lació oficial i tenir suport del SAU?

  Xavier Casado
 • Hola Joan,

  Sí, he fet servir el perfil del servidor de comunicacions.

  Quan pugui faré una ullada a la màquina virtual.

  Gràcies

  Joan Padró
 • Hola Xavier,


  En tot cas fes-me la consulta per correu del servidor de comunicacions que et vaig muntar al centre. En aquests moments estem treballant en unes maquetes oficials però en el seu moment ja s'explicarà. SI és pel tema de fractàlia ja farem les modificacions corresponents al servidor de comunicacions.


  Joan
 • Durant el mes de desembre passat es va valorar i acceptar per part de la Direcció del centre una oferta de telefonia i es va canviar la línia telefònica de veu del centre per una línia telefònica amb ADSL.

  Per aprofitar la nova connexió a Internet s’ha modificat l’estructura dels servidors de la intranet: s’han reinstal·lat els programes a l’ordinador que feia de servidor proxy i l’hem reconvertit en un “servidor de comunicacions” amb Linkat4 que ens ha permès millorar la connexió amb l’exterior.

  Vam descarregar-nos la imatge del VirtualBox
  http://download-linkat.xtec.cat/d83/VM/Lk4_Servidor_Comunicacions/Linkat4_Servidor_Comunicacions.ova i posteriorment amb el Clonezilla la vam clonar en un disc dur.
  Seguint el manual de la WikiLinkat http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Servidor_de_Comunicacions vam ajustar la configuració a les nostres necessitats.

  A partit d’ara comptem amb les dues ADSLs: l’antiga pagada pel Departament i la nova de l’escola. Aquest fet ens possibilita que en cas de saturació o de desconnexió d’una d’elles, el servidor de comunicacions s’encarrega de fer les comprovacions i les modificacions necessàries per tal d’assegurar la connexió permanent a Internet dels ordinadors de la xarxa.

  Per una altra banda hem intentat assegurar que totes les connexions que es facin a través de la nova ADSL siguin segures i els continguts que ens arribin siguin adients als nostres interessos educatius. No podem oblidar les edats des nostres alumnes i la facilitat amb la que certs continguts apareixen en les nostres pantalles sense el nostre vistiplau.

  Per aquest motiu hem aplicat mitjançant SquiGuard els filtres que intentin aturar l’accés a “continguts dubtosos” bé per la seva temàtica o bé per  trobar-se  allotjats en servidors d’Internet dirigits a persones adultes.

  En cas de d’activar-se aquests filtres  apareix una pantalla http://www.ceip…roxy/index.htm informant que no s’ha trobat el contingut i oferint-nos  la possibilitat d’accedir mitjançant un enllaç, a un formulari https://docs.go…m1WZlExWnc6MQper poder  omplir unes  dades que permetran que l’equip de coordinació d’informàtica faci una recerca i captura del recurs que necessitem per la classe (video, so, gràfic, document..) i, després de baixar-lo i emmagatzemar-lo  en el nostre servidor es pugui accedir des dels cursos moodle del centre.

  Us animem a fer els càlculs de les despeses econòmiques actuals del vostre centre en telefonia i demanar un pressupost del que pot suposar un canvi com el que us presentem. Segur que us estalviareu més d'un 60% de la factura mensual, de la qual molt bé podreu dedicar una petita part a la instal·lació d'un “servidor de comunicacions” amb Linkat4.

  Enhorabona a l'equip de desenvolupadors de LinKat.

  Carlos Revilla
  ******************
  * Usuari registrat de *
  * GNU/Linux: *
  * #209427 *
  http://counter.li.org *
  ////////////////
  Coordinador Informàtica
  ESC Sant Jordi
  Mollet del Vallès
  http://www.ceipsantjordimollet.cat  Editat per crevilla el 25/Gen/2012 - 10:38.
 • 0 usuaris

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 20 minuts.